• martin

Onko vai eikö ole?

Rakastaa

Monet ystävistäni kehottavat minua luopumaan hänestä suhteemme raskauden, sen suurten ongelmien, sen mahdottomuuden, sen olemattomuuden takia ...
...tai minun tulee hyväksyä nämä seikat ja rakastaa valittamatta.

Rakastaa valittamatta.

Varmaan ihanne, johon pyrkiä, mutta todellisuus?

Rakastan häntä. Hän ei ole paikalla ja kuitenkin on.
Eikö rakkautta ole myös se, että pysyn uskollisena hänelle - myötä- ja vastoinkäymisissä? Teoissa rakkaus tulee esille. Tällaisia tekoja ovat ne teot, joissa luottamus punnitaan. Olenko m i n ä luottamuksen arvoinen?
Jos rakastan - kuinka voisinkaan tehdä muulla tavoin? Toki voisin jättää hänet - rakkauden tekona, h ä n e n parhaakseen. Joudun silloin ponnistelemaan toisen parhaan miettimisessä. Jättäminen ei oikeastaan voi olla yksipuolinen ratkaisu. Ratkaisussa on kummallakin osuutensa. Jos rakastaa, voi tehdä paljon järisyttävää, mutta hylätä - lopullisesti hylätä ei voi.
Voiko minuun luottaa?
Rakkaus tekee helpoksi sen, mikä muuten on vaikeaa. Toisen rakastavat silmät - niissä olen valmis kääntämään vaikka maailman ylösalaisin - sillä mitä on muu tämän rinnalla. Ja se ilo on toisessa, hänen hyvässään (osoittaa rakkauden eläväksi). Rakkautta rakastetussa.
Rakasta ei voi oikeasti menettää. Me olemme (jo) yhdessä rikkoneet rajat ja välillämme on pysyvää. Me kiistelemme rakastavina siitä, kumpi saa nukkua sängyllä ja kumpi lattialla ollessamme kylässä (jossa yksi sänky) tarjoten juuri mukavampaa sänkyä toiselle. Me kiiruhdamme aamukuudeksi töihin, jotta kuukauden palkan saadessamme voimme edelleen tavata toisemme. Me käymme aamuisin ostamassa toisillemme sämpylöitä... ja meidän suudelmamme kestää ikuisuuden, sillä se on ikuisuutta.
Sinä! Sinä se olet!

6 kommenttia

noksu

31.12.2007 02:14

Haluaisin sanoa: Omnia vincit Amor, mutta koska en tunne tilannetta tarkemmin lähetän halauksen.
Halaus!

Torontosta

31.12.2007 02:47

Luottaako han sinuun? Raskas, olematon hmmm.
As long as there is no domestic violence, Love is blind, Dear.

audinkopoika

31.12.2007 02:56

Rakkaus on ihanata ;) Rakkauteen kuuluu myös vastoinkäymiset, epäonnistumiset, pettymykset, surua...., kun tunnistaa näitä, osaa myös rakastaa ja tuntea rakkauden iloa.

Lellu

2.1.2008 10:31

vaikea rakkaus, ihanaa ;) mutta, koska tunne kunnolla teitä, niin en voi muuta sanoa kuin tee niinkuin sinun sydämestäsi parhaimmalta tuntuu. itsekkin olen ulkopuolisten tuomitsemassa suhteessa, joten tiedän miltä tuntuu kun hyväksyntää ei heru.

talvipoika

3.1.2008 02:46

Sä kuvaat rakkautta kivasti ja susta vaistoo syvän rakkauden ja kiintymyksen sun kultaan.
Ongelmii on kaikilla,niilläkin joilla ei oo vielä omaa rakasta,kun sellanen pitäis löytää ja sen just pitäis olla maailman ihanin kundi.Kyl sun ehkä kuiteski kandee pitää kii rakkaastas,jos nyt ei mitää iha gauheeta tapahdu,sä kun rakastat sun kultaas ihan oikeesti.

martin

11.1.2008 04:04

Kiitos kommenteistanne!
Haluan sanoa: En tarkoita arvostella ainuttakaan ystävistäni tällä viestilläni. Tilanteen voi nähdä usealla tavalla.
Luottaako hän sinuun? Luottaa täysin. Onko väkivaltaa? Ei.
M i n u l l a ei ole sellaista, mitä en anna hänelle. Sairastunut mieli tarvitsee kuitenkin myös muuta.