Hillary vastasi nuorten eurooppalaisten kysymyksiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Hillary Clinton oli perjantaina Brysselissä vastaamassa nuorten eurooppalaisten kysymyksiin. Puheenjohtajana oli europarlamentin puheenjohtaja Hans-Gert Pöttering. Tilaisuuden voi katsoa videona europarlamentin nettisivulta. Kohdassa 11.10.50 nuori mies, jonka paidassa lukee "I love Hillary", kysyy homojen ja lesbojen asemasta.

Hillary sanoo, että on epäoikeudenmukaista, että homojen ja lesbojen syrjintää yhä esiintyy ympäri maailmaa ja sitä pitävät yllä valtiot. USAssa uusi hallinto on asettanut nämä asiat prioriteettilistalla korkealle ja esim. HIVin torjunnassa on jo tapahtunut politiikan muutos. Hillary toivoo näkevänsä sen päivän, kun ihmisiä ei enää syrjitä sen vuoksi, ketä rakastaa.


http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?eventId=20090306-1030-SPECIAL&language=en&byLeftMenu=researchotherevents

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Hillary charmi-matkalla lepyttämässä Eurooppaa



Ensin hän kävi NATOssa, sitten EU-parlamentissa. Vastaanotto on ollut innostunut. Hän noudattaa samaa matkustuskaavaa kuin Gonzoleezza Rice, mutta hän on paljon ystävällisempi.

"Tuossa hän tulee". Kaikki pomppaavat seisomaan, kun Hillary astuu perjantaiaamupäivällä Euroopan parlamentin Yehudi Menuhin –saliin. Tuskin kukaan näkee häntä, koska hänen seurueensa tungeksii saliin. Tungos on suuri, koska kaikki haluavat nähdä Hillaryn. Väki on iältään nuorta, kaikki alle kolmekymppisiä. He ovat parlamentin harjoittelijoita, puoluevirkailijoita, EU-virkailijoita. Pari kerrosta ylempänä useat sadat seuraavat tapahtumaa kuvaruudulta. Webbi-lähetys näkyy ympäri Eurooppaa. Yksi nuori mies tunnustaa t-paidallaan: Hillary,. I love You.

Hillary nousee lavalle, jonne on levitetty juliste "The next generation takes the floor". "Eurooppa on loistava" sanoo Hillary. Sitten Rooman vallan ei ole eletty näin pitkää yhtenäistä rauhanaikaa. Hillary iloitsee, että hän saa puhua Euroopan seuraavan sukupolven kanssa.

Ja seuraava sukupolvi on myös innostunut. Nyt saa kysyä. Monia asioita käsitellään: Lähi-Itä, terrorismin uhka, talous ja ekologia, suhteet Venäjään, homojen ja lesbojen syrjintä monissa maissa, Afrikan konfliktit.

Hillary on ystävällinen, sympaattinen, toisin kuin Condoleezza. Rice oli nuiva, varovainen. Mutta sisällöllisesti: molemmat puhuvat jokseenkin samalla tavalla.

(Spiegel)