Eurooppalainen LHBT-kysely käynnistyi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Euroopan unionin perusoikeusvirasto (Fundamental Rights Agency, FRA) on käynnistänyt tutkimuksen, jossa kerätään tietoa Euroopan unionissa ja kroatiassa asuvien lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transihmisten kokemuksista, mielipiteistä ja tarpeista. Tuloksia käytetään yhdenvertaisuuspolitiikan kehittämiseen. Toistaiseksi vertailukelpoista tietoa esimerkiksi arjen syrjintäkokemuksista on ollut käytettävissä niukasti.

Eurooppalaisen LHBT-kyselyn (European LGBT Survey) tulosten perusteella niin kansallisille ja eurooppalaisille päätöksentekijöille kuin kansalaisjärjestöillekin kootaan tietoa, jonka perusteella ne pystyvät kohdistamaan vaikuttamisstrategiansa ja toimintansa paremmin tukemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä elämään ja ilmaisemaan itseään vapaasti syrjimättömässä ympäristössä.

Kysely on täysin nimetön, eikä mitään tietoja osallistujista tai heidän istunnoistaan kirjata millään tavoin. Kysely on esillä verkossa kesäkuun 2012 loppuun saakka osoitteessa lgbtsurvey.eu. Kyselyn voi täyttää suomeksi tai jollain muulla Euroopassa puhutulla kielellä. Tutkimuksen toteuttaa ammattimainen tutkimus- ja konsultointiyritys Gallup.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Noin 20 minuuttia aikaa vievään tutkimukseen toivotaan vastaajiksi mahdollisimman laajaa ja moninaista joukkoa lesboja, homoja, biseksuaaleja ja transihmisiä joka maasta. Mahdollisimman suuren painoarvon saamiseksi kyselyn tulokselle on tärkeää, että se tavoittaa laajasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä ja että vastaajat lähettävät kyselyä eteenpäin sähköpostilla, jakavat sitä sosiaalisessa mediassa tai yksinkertaisesti kutsuvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ystäviään osallistumaan.

lgbtsurvey.eu
www.facebook.com/LHBTkysely
twitter.com/#!/LHBTkysely

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!