USAn konservatiivien esivaalit: Gingrich yllätysvoittaja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Hyvin konservatiivinen Newt Gingrich nousi Etelä-Carolinassa voittoon ja nyt alkaa todellinen kisa liberaalimpaa Romneyta vastaan.

Evankelikaalit ja viime hetken päättäjät veivät Etelä-Carolinassa Newt Gingrichin merkittävään voittoon, vaikka viime viikkoina onkin huhumyllyjä käynnistelty. Gingrich hyökkäsi Romneyta vastaan mm. nimityksellä "Massachusetts moderate". Myös aborttikysymys nousi vahvasti esiin.

Ginngrichin ympärillä on ollut monenlaista loiskiehuntaa. Kun puhutaan homoista, Newt Gingrich mielellään puhuu arvojen tuhosta. Tosin tällä viikolla hänen ex-vaimonsa kertoi, että Gingrich vaati heidän suhdettaan aikoinaan ns. "avoimeksi suhteeksi". Ex-vaimo Marianne Ginther esiintyi torstaina ABC:n haastattelussa. He olivat olleet naimissa 1981-2000. Gingrich oli tuolloin kertonut, että hän haluaisi aloittaa avioliiton ohella kakkossuhteen Flamme Callista Bisekiin. Aviovaimo ei suostunut. Tuli ero ja Gingrich avioitui Bisekin kanssa.

Erityisesti homot ja lesbot ovat kiinnittäneet huomiota tähän triangelidraamaan, koska Gingrich on vuosikymmeniä julistanut perhearvojen puolesta. Homous on hänen mielestään epämoraalista, eikä homoille saa antaa lisää oikeuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

CNN:n vaalikeskustelussa Gingrich kielsi ex-vaimonsa puheet torstai-iltana. Hänen mukaansa se oli vain vasemmistomedian propagandaa. Konservatiivit jatkuvasti syyttävät, että media on vasemmistolaista Fox News Channelia lukuunottamatta.

South Carolina on äärikonservatiivista seutua. Alkuviikon mielipidetiedusteluissa Romney sai 37%:n kannatuksen ja Gingrich vain 30%. Nyt tilanne siis äkisti muuttui päinvastaiseksi. Viimeisimmät tiedot kertovat, että Gingrich sai 40%, Romney vain 28%.

1 kommenttia

Loan heitto vaaleissa voi kääntyä joskus heittäjäänsä vastaan.

Minulla on hämärä muistikuva jostakin vaalista Venäjällä, jossa kilpailijaa mollattiin erittäin härskillä videolla. Mollattu saikin lopulta enemmän ääniä kuin kilpailijansa.