Uskonnolliset ryhmät saavat harjoittaa syrjintää USA:ssa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Amerikan Yhdysvaltojen korkein oikeus hyväksyy tammikuun 11 päivänä tekemässään päätöksessä uskonnollisten ryhmien harjoittaman syrjinnän. Huolimatta työelämän syrjintäsuojasta perustuslaki takaa uskonnoille niin suuren vallan, että ne ovat syrjintälakien yläpuolella.

Päätös syntyi sen jälkeen, kun Redfordissa Michiganissa toimivan luterilaisen koulun opettaja Cheryl Perich oli erotettu hänen oltuaan tilapäisesti työkyvytön.
Työkyvyttömyytensä takia Perich joutui monen kuukauden ajan olemaan poissa töistä. Hänen palatessaan takaisin työpaikalle opetuslaitos ei enää halunnut jatkaa työsuhdetta, minkä takia hän teki valituksen työkyvyttömyyden perusteella harjoitetusta syrjinnästä.

Korkeimman oikeuden tuomari John G. Roberts saneli: ”Vaikka yhteiskunnan etu sovellettaessa syrjinnän vastaista lainsäädäntöä työelämässä on tärkeä, niin on myös uskonnollisten ryhmien etu niiden valitessa henkilöitä saarnaamaan uskomuksiaan, opettamaan uskontoaan tai harjoittamaan lähetystyötään.”

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätös merkitsee sitä, että maan uskonnolliset järjestöt voivat erottaa työntekijänsä mistä syystä tahansa, muiden muassa seksuaalisen suuntautumisen tarvitsematta pelätä oikeuden eteen joutumista, koska uskonnolliset uskomukset ovat syrjinnän vastaisten lakien yläpuolella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Yhdysvallat on viimeinen maa maailmassa puolustamaan ihmisoikeuksia.