Pastori Susan Russell: Kiitoskirje Kim Kardashianille

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Vermillion
  • 1

Yhdysvalloissa on kohuttu tosi-tv –tähti Kim Kardashianin 72 päivää kestäneestä avioliitosta. Kardashian meni naimisiin NBA-koripalloilija Kris Humphriesin kanssa elokuussa, ja pari erosi lokakuussa. Kardashian nousi julkisuuteen johtuen ystävyydestään Paris Hiltonin kanssa, ja medioihin 'vahingossa' vuotaneen, R&B laulaja Ray J:n kanssa tekemänsä seksivideon johdosta. Hän esiintyy perheineen E! -kanavan tosi-tv ohjelmassa "Keeping Up with the Kardashians", jota on tehty vuodesta 2007 lähtien.

Avioliittoa on käytetty esimerkkinä epäkohdasta uskonnollisen oikeiston kampanjassa homoliittoja vastaan: sukupuolineutraali avioliitto polkee muka uskonnollisten ryhmien oikeuksia ja avioliiton käsitettä, mutta 72 päivän jälkeen eroon päättyvä heteroavioliitto on hyväksyttävää.

Pastori Susan Russell on kirjoittanut kiitoskirjeen, jonka julkaisi Huffington Post:


”Rakas Kim,

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Äitini kasvatti minut kasvattamaan kiitoskortteja hyvällä käsialalla, mutta tässä tapauksessa toivon, että blogikirjoitus riittää perusteellisen arvostukseni ja syvän kiitollisuuteni esittämiseen.

En ole varma oletko tietoinen, kuinka suuri lahja on kuulla erikoisen hyvin julkistetut uutiset hysteerisesti markkinoidun avioliittosi kariutumisesta samalla viikolla, kun kongressissa aletaan keskustella Respect of Marriage Actista.

Ihan tosissaan. Tasa-arvoisen avioliiton puolestapuhujana en voi kiittää sinua tarpeeksi tästä tyrmäävän upeasta esimerkistä siitä, että avioon menevän parin sukupuolilla ei selvästi ole mitään tekemistä avioliiton kunnioittamisen kanssa. Se on lahja jonka vannon tuovan jatkossakin iloa.

Kun jatkamme työtämme sellaisten perhearvojen eteen, jotka arvostavat kaikkia perheitä ja sellaisen avioliittoa puolustavan liikkeen eteen, joka puolustaa kaikkia avioliittoja, voimme lisätä sinun esimerkkisi listalle Britney Spearsin 55-tuntisen avioliiton, [talk-show juontaja] Larry Kingin kahdeksan ja [poliitikko] Newt Gingrichin kolmen avioliiton kanssa (vain muutaman mainitakseni), todisteeksi siitä, että avioliitto tosiaan tarvitsee suojelua – mutta ei homo- ja lesbopareilta, jotka haluavat vannoa elävänsä yhdessä kunnes kuolema heidät erottaa.

Meillä on nyt yksi hieno esimerkki lisää, jota vasten vertailla pareja, jotka rakentavat elämäänsä, perheitään ja tulevaisuuttaan ilman niitä 1138 liittovaltion suojelemaa oikeutta, joista sinä ja Kris Humphries saitte hyötyä niinä 72 päivänä joina olitte naimisissa, oikeutta kuten sosiaaliturva, perintöoikeus, veroetuudet, sairaalojen vierailemisoikeudet ja maahanmuutto-oikeudet, mainitakseni niistä muutaman.

Meillä on yksi mahdollisuus lisää puhua arvoista, joista avioliitto kuuluu; arvoista, jotka nousevat parin sukupuolien ja seksuaalisen suuntautumisen yläpuolelle; arvoista kuten uskollisuus, yksiavioisuus, keskinäinen kiintymys ja kunnioitus, huolellinen ja avoin keskustelu, sekä rakkaus; arvot, joita me episkopaalisessa kirkossa olemme pitäneet kirkkomme siunaamien liittojen standardeina.

Tilanteesi antaa minulle myös mahdollisuuden puhua avioliitoista, joiden tiedän oikeasti ilmentävän kaikkia noita arvoja, jotka puuttuivat niin täysin omasta 10 miljoonan dollarin aviofiaskostasi. Alec ja Jamie ovat olleet yhdessä 10 vuotta, ja naimisissa vuodesta 2008, he ovat 5-vuotiaan adoptiopojan vanhemmat, pojan, jota he kasvattavat tasapainoisessa, rakastavassa kodissa, ja jonka he tuovat pyhäkouluun joka sunnuntai, ja jota he opettavat kirjoittamaan kiitoskortteja hyvällä käsialalla.

Joten kiitos vielä kerran, Kim. Kun työskentelemme taukoamatta turvataksemme Alecin ja Jamien perheelle samat oikeudet, jotka sinä ja Kris heititte menemään 72 päivän avioliiton jälkeen, toivon että tiedät kuinka syvästi kiitollisia olemme ’hopealautasella’ tällä viikolla tarjoamastasi lahjasta, kun suuntaamme senaatin oikeuskomitean käsittelyyn, jonka aiheena on Respect fot Marriage Act, ja odotamme Defense of Marriage Actin kaatamista. Ihan tosissaan, me emme voi kyllin sinua kiittää.

Vilpittömästi,
Kaniikkipastori Susan Russell
All Saints Church, Pasadena, Kalifornia"



Vaikka en asian uutisarvosta tiedä, mielestäni kannanotto osui niin naulan kantaan, että se oli pakko julkaista.

Huffington Postin artikkeli

1 kommenttia