Ghanalainen sateenkaarijärjestö vetoaa tiedotusvälineisiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Ghanan homofobian vastainen liitto (CAHG) on antanut julkilausuman, jossa se valittaa maan tiedotusvälineiden jatkuvasti julkaisevan homoseksuaalisuuden rikolliseksi leimaamia uutisia. Järjestö pyytää tiedotusvälineitä tuntemaan vastuunsa ja lakkaamaan kylvämästä vihaa seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Ghanan homofobian vastainen liitto (CAHG) on kiinnittänyt yleisön huomiota maan tiedotusvälineiden jatkuvasti ruokkimaan homofobiaan. Järjestön mukaan suurin osa Ghanan tiedotusvälineistä, tietoisena siitä, että homoseksuaalisuus on siellä kiistelty ja suuren yleisön huomiota keräävä aihe, käsittelee asiaa päivittäin luokitellen tämän seksuaalisen suuntautumisen ”vaaraksi kansalliselle turvallisuudelle”, ”sairaudeksi”, ”epäafrikkalaiseksi” suuntautumiseksi ja ”likaiseksi”.

CAHG on tuominnut ”tällaiset perusteettomat ja suvaitsemattomat, sensaatiohakuiset hyökkäykset Ghanan sateenkaari-ihmisiä vastaan. Nämä ihmiset ovat ghanalaisten perheiden veljiä, siskoja, isiä, äitejä, poikia ja tyttäriä yhtä hyvin kuin kuka muu tahansa ghanalainen. Sateenkaari-ihmisiä löytyy kaikilta elämän alueilta, ja heitä on ollut olemassa koko ihmiskunnan historian ajan.”

Järjestö on todennut, että ”vastoin perusteettomia ja spekulatiivisia julistuksia, joissa homoseksuaalien väitetään olevan ”pahoja”, ”likaisia” ja ”pahansuopia”, sateenkaari-ihmiset ovat perheenjäseniämme, työtovereitamme, ystäviämme, avustustyöntekijöitä, äänestäjiä, lehtimiehiä ja pappeja, ja he ansaitsevat samat oikeudet ja saman perustuslain suoman turvan kuin kuka tahansa muu”.

Ghanan presidentti John Evans Atta Mills on tuominnut eri tilaisuuksissa homoseksuaaliset suhteet vakuuttaen uskonnollisille johtajille esittelevänsä uusia homoseksuaalisuuden vastaisia lakeja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Länsi-Ghanasta vastaava ministeri Paul Evans Aidoo määräsi alkukeväästä poliisin ryhtymään toimenpiteisiin ”kaikkien homoseksuaalien pidättämiseksi viivytyksettä”.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia