Maailmanpankki aikeissa antaa taloudellista tukea homojen eheyttäjille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Ex-gay-tukijärjestö PFOX on valittu Maailmanpankin listalle, johon kuuluvat saavat taloudellista tukea yhteisölliseen toimintaansa.

MetroWeekly-lehti nosti asian julkisuuteen eilen. Parents and Friends of Ex-Gays & Gays – PFOX on todennäköisesti tuen saaja alkavana vuonna. Pankki ilmoittaa ettei se erityisesti kannata tätä taikka mitään muutakaan organisaatiota. Henkilökunta on vapaa valitsemaan kenelle tukea myönnetään kun tuen saannin vähimmäisvaatimukset täyttyvät.

PFOX tukee nk. eheytymisterapiaa, jolla homoista koetetaan tehdä heteroita. Amerikkalaiset psykiatri- ja psykologijärjestöt kehottavat ammattiauttajia pitämään näppinsä erossa kyseisistä terapiamuodoista. Eheytysjärjestöjen toimintaa tiiviisti seuraava Wayne Besen totesi Maailmanpankin päätöksestä: "Se on inhottavaa ja samalla pöyristyttävää".

MetroWeekly Maailmanpankin tukilistasta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 12.11.2010, 1.15
Tämähän on tosi törkeää. Halveksuntaa ja syrjintää selitellään sillä, että tällainen ääriuskovaisten järjestö, jonka edellinen johtaja kannatti mm. homojen kuolemantuomioita Ugandassa, "täyttää vaatimukset". Tämä homoja vihaava PFOX-järjestö on Maailmanpankin edustajan mukaan yleishyödyllinen! Kun pankin mukaan näin on, silloin varmaan pikkunatseillekin heruu kaasuttelurahaa.

Hieman muuta asiaa: Ratkaiseva silmien avaamisen päivä sattui omalla kohdallani olemaan eräs kaunis lauantai Helsingissä. Kävelin pride-kulkueessa Stockmannin kohdalla, kun takanamme tapahtui. Silloin oli hyväksyttävä se tosiasia, että minua vihataan edelleen. (Otan kaiken henkilökohtaisesti, sillä olen yksineläjä ja yksinkulkija.) Päätin silloin, että vaadin koko loppuelämäni kaikkia oikeuksia kaikille ja kaikkialla.

Niillä kaikilla ikävillä asioilla, joita on tänä vuonna sattunut, on ollut se myönteinen vaikutus, että entistä useammat homot ja lesbot ovat uskaltautuneet vaatimaan oikeuksiaan niin meillä kuin muuallakin. Välillä tunnen vihaa niitä kohtaan, jotka pyrkivät rajoittamaan minun oikeuksiani. Varmaan moni muukin homo tuntee samoin. Ehkä se saa meidät toimimaan aktiivisemmin.

Tänään perjantaina on tarkoitukseni mennä Ouluun viharikosten vastaiseen mielenosoitukseen. Toivottavasti VR:n vaihdevuodet eivät pysäytä Pendolinoa.
-Kiitos kaikille, jotka jaksoivat lukea tänne asti-