Brasilialaismies pääsi puolisonsa luokse Yhdysvaltoihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Eräs brasiliaismies pääsi yhteen aviomiehensä kanssa Massachusettsissa tällä viikolla senaattori John Kerryn painostettua Yhdysvaltain liittovaltion viranomaisia päästämään 31-vuotiaan miehen tilapäisesti palaamaan USA:han inhimillisistä syistä.

Brasilialainen Genesio Oliveira tapasi jälleen 49-vuotiaan Tim Cocon Loganin kansainvälisellä lentokentällä Bostonissa. Homojen ja maahanmuuttajien oikeuksien puolustajat pitivät tapausta harvinaisena voittona ihnmisille, jotka ovat solmineet homoavioliittoja ja jotka hakevat turvapaikkaa.

Oliveira, joka meni vuonna 2005 naimisiin Cocon kanssa Massachusettsissa (Se on niitä USA:n osavaltioita, joissa samaa sukupulta olevien henkilöiden väliset avioliitot ovat laillisia.) kertoi olevansa ihastuksissaan. Hän ei itse asiassa koskaan purkanut matkalaukkujaan palattuaan Brasiliaan.

Melkein kolme vuotta sitten miehet joutuivat eroamaan toisistaan, koska Oliveiron oli palattava Brasiliaan. Yhdysvallat oli nimittäin torjunut hänen turvapaikkahakemuksensa, koska liittovaltion hallitus ei tunnusta homoavioliittoja.
Tapaus tuli tunnetuksi homojen ja maahanmuuttajien puolustajien keskuudessa. Nämä arvostelivat Yhdysvaltain hallitusta siitä, että se erotti laillisesti avioliiton solmineen parin osapuolet toisistaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime vuonna John Kerry pyysi oikeusministeri Eric Holderia antamaan Oliveiralle turvapaikan inhimillisistä syistä. Maaliskuussa Kerry kirjoitti kansallisen turvallisuuden ministerille Janet Napolitanolle pyytäen tätä myöntämään Oliveiralle tilapäisen oleskeluluvan inhimillisistä syistä, koska tällä oli syytä pelätä vainotuksi tulemista Brasiliassa. Tällainen oleskelulupa myönnetään hyvin harvoin ja vain hätätilanteessa sekä kansallisen turvallisuuden ministeriön suostumuksella.
Viime kuussa Kelly soitti Cocolle kertoakseen tälle, että Oliveira oli saanut oleskeluluvan ja voisi palata Yhdysvaltoihin ainakin vuodeksi.

Univision.com

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!