Slovenian hallitus hyväksyi homoavioliittoa koskevan lakiehdotuksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Ljubljanassa Slovenian työ- perhe- ja sosiaaliminsteri Ivan Svetlik kertoi torstaina, että perheoikeuksia koskevassa lakiehdotuksessa homoavioliitto tulee tasa-arvoiseksi heteroavioliiton rinnalle. Delo-lehden mukaan ei ole todennäköistä, että asiasta järjestettäisiin kansanäänestys, sillä Slovenian perustuslakituomioistuin ei sitä todennäköisesti hyväksyisi.

Jos lakiehdotus menee parlamentissa läpi, Sloveniasta tulee ensimmäinen entiseen kommunistiseen maailmaan kuulunut maa, jossa tasa-arvo homo- ja heteroliittojen välillä tunnustetaan. Jos perhelaki hyväksytään, se astuu voimaan vuoden 2011 toukokuussa.

Lokakuun lopulla katolinen kirkko keräsi 3000 ihmistä vastalausemielenosoitukseen. Silloin vaadittiin, että avioliitto on varattava vain mies-nais-pareille ja perhe on mies-nainen-lapsi -yhdistelmä. Ljubljanan arkkipiispa Anton Stres oli aktiivisena mukana puolustamassa perhearvoja vasemmisto-keskusta-hallituksen suunnitelmia vastaan.

Torstaina oli tiedotustilaisuus, jossa ministeri sanoi, ettei nyt luoda mitään uusia perhemuotoja, ja perinteinen perhe saa edelleen valtion täyden tuen. Sloveniassa kolmasosa perheistä on ei-tyypillisiä, ja nämä halutaan nyt tasa-arvoisiksi avioliiton kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesällä perustuslakituomioistuin piti perustuslain vastaisena rekisteröityjä parisuhteita koskevaa lakia vuodelta 2006, koska se antaa vain muutamia niistä oikeuksista, jotka saa avioliiton perusteella. Parlamentille annettiin aikaa puoli vuotta poistaa syrjintä.

(hatter.hu)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!