Senaattori Edward Kennedy ajoi HLBTI-oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Yhdysvaltain demokraattien senaattori Edward "Ted" Kennedy on kuollut 26.8.2009. Kennedy kärsi aivokasvaimesta. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.
Hän on ollut vahvasti ajamassa mm. viharikoslakia, ns. Matthew Shepard Hate Crimes Actia.


Kennedyssä menetettiin päätukija kongressissa


Amerikan homot ja lesbot menettivät Kennedyssä tärkeimmän tukijansa kongresisssa. Edward Kennedy oli senaattorina Massachusettsista. Kennedy puolusti äänekkäämmin kuin kukaan muu homojen tasa-arvoa, AIDS-tutkijoiden suurempaa valtion tukea, homofobisen väkivaltarikollisuuden kuriinsaamista ja homojen ja lesbojen avioliitto-oikeutta.

Amerikkalaisten lehtien mukaan Kennedyn kuolema on vakava isku homojen oikeuksien puolustajille. He menettivät nyt kongressissa liittolaisensa. Homoliikkeen mukaan on ollut innostavaa ja toivoa antavaa, että kongressissa on joku, joka koskaan ei pelännyt puhua oikeana pidettyjen asioiden puolesta,.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Edward Kennedy oli yksi niistä 14 senaattorista, jotka vuonna 1996 äänestivät avioliittoa puolustavaa lakia (ns. DOMA) vastaan. Laki olisi kieltänyt liittovaltion tasolla samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Kennedy oli kotiosavaltiossaan Massachusettsissa 2004 homoavioliiton päätukija. Hän ajoi myös lakia, joka kieltää työpaikoilla syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

1 kommenttia

Katoliset USA:ssa ovat nostaneet metelin senaattori Kennedyn hautaamisesta kirkollisin menoin katolisessa kirkossa. LifeSiteNews nimitti tapahtumaa skandaaliksi. Taustalla on Kennedyn tuki mm. naisten oikeuksille ja sateenkaari-ihmisille. Kennedy työskenteli kauan myöskin HIV-positiivisten ihmisten olojen parantamiseksi. Kaikki tuo ei ollut katolisen kirkon mieleen. Se lausuttiin nyt myös ääneen.

Kennedy on ollut erittäin kunnioitetussa asemassa Yhdysvalloissa. Jos katoliset olisivat ryhtyneet äänekkäämmin metelöimään asiassa, he olisivat saaneet vastaansa huomattavaa kielteistä suhtautumista.