Sveitsi muukalaisvihamielinen?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Miten on ymmärrettävä Sveitsin vaalitulos? SVP-puolue on selkeästi muukalaisvihamielinen. Vaalimainoksessa oli valkoisia lampaita ja yksi musta lammas. Vaaliohjelmaan kuului mm. se, että jos vierasmaalaisen perheen nuori tekee rikoksia, koko perhe lähtee maasta. Puolue voitti 29 prosentilla, ja se on erittäin suuri prosenttimäärä.

Miten suhtaudutaan hlbt-ihmisiin, jotka tulevat maista, joissa heitä tuomitaan kuolemaan? RFSL:n toimittaja kyseli asiaa SVPn virkailijalta, Nylen Matsilta. -"Sellainen asia ei ole vielä tullut vastaan. Ajamme tiukkaa siirtolaispolitiikkaa, emme HLBT-asioita. Niillä kahdella asialla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa".

SVP:n kiisstelty mainos:
http://www.rfsl.se/?p=3815&aid=10751

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • jou
  • 27.10.2007, 14.50
Vauraat sveitsiläiset haluavat *rötöstelevät* ulkomaalaiset ulos maastansa. En minä nyt tiedä onko se varsinaisesti rasismia vai mitä. Tuskin sveitsiläisillä on mitään kohtuullista työperäistä maahanmuuttoa vastaan.

Onhan Suomessakin tehty muutamia karkoituspäätöksiä ja ei niissä ole mitään rasistista. Jos kolme sataprosenttisesti sossun rahoilla elävää sudanilaista miestä joukkoraiskaa naisen ja silpoo lopuksi saksilla alapään (tämä on siis oikeasti tapahtunut), niin vankilatuomio ja karkoitus sen jälkeen kotimaahansa (ja kielto saapua EU:n alueelle) on mielestäni täysin perusteltua. Turha tuossa vaiheessa on enää vedota korkeimpiin oikeusasteisiin ja Amnestyyn. Elämä on valintoja täynnä, ei saa raiskata vaikka nainen katsoisikin kadulla silmiin tai kulkee ilman huntua.
Sveitsin vaaleissa oli monenlaisia teemoja. SVP-puolue on saanut niskaansa kaksi syytettä homovihasta. Heillä oli vaaliteemana Genenven alueella mm. tämä: "Ei veroetuja hedelmättömille ihmisille". Homojärjestöt tekivät rikosilmoituksen, mutta valtionsyyttäjä ei vie asiaa eteenpäin. Hän sanoo, että eihän siinä välttämättä homoja tarkoitettu.
(20Minuten)