Berliini: homofobia-neuvottelu ajautui umpikujaan?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 23

Berliinissä pidettiin tiistaina maahanmuuttajajärjestöjen ja homojärjestöjen yhteinen neuvottelu homofobian takia. ”Sopivasti” maanantain jälkeisenä yönä hyökättiin Kaulsdorfin kaupunginosassa lesboparin kimppuun. Tagesspiegel-lehden mukaan heitä hakattiin ja heidän päälleen suihkutettiin väriä. Berliinin punaisella raatihuoneella pidettiin neuvottelu, jossa teemana oli ”Yhteisvoimin homofobiaa vastaan”. Kokouksen oli kutsunut koolle integraatioministeri Günter Piening. Homo/lesbojärjestön edustaja haukkui tilaisuuden. ”Se oli vain puhdas show”.

Kokous torjui yhteisen päätöslaselman. Päätöslauselmassa olisi tuomittu homofobia ja vaadittu kunnioitusta homoja- ja lesboja kohtaan. Maahanmuuttajajärjestöt eivät myöskään osoittaneet mitään kiinnostusta homojärjestön julistekampanjaa kohtaan. Sen teemana on ”Rakkautta kannattaa kunnioittaa”. Julisteen logoilla ilmaistaisiin, ketkä tukevat kampanjaa. Se ei käynyt maahanmuuttajajärjestöille.

Integraatioministeri ilmaisi, että hän on tyytyväinen tapaamiseen, koska kaikki osoittivat asiaan kiinnostusta. Hänkään ei tukenut päätöslauselmaa, ”koska tämä ei ollut mikään sellainen kokous, jossa sorvaillaan päätöslauselmia”. Muslimijärjestöt olivat kuitenkin mukana ensi kertaa keskustelemasssa tästä aiheesta asiallisesti ja tuomitsivat kaiken väkivallan homoja ja lesboja kohtaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Turkkilaisten järjestön edustaja moitti, että homojärjestö LSVD:n täytyy lopettaa määräily siinä asiassa, miten homofobiaa vastaan taistellaan.

Berliinissä homofobia on vaikea asia. Keväällä muslimilehti kertoi, että sianlihan syöminen voi johtaa homouteen. Elokuussa islamilainen lehti varoitti, että homoista on pysyttävä kaukana. Ei pidä edes kätellä. Kesällä on ollut vaikeita pahoinpitelyjä mm. cruising-paikoissa. Viime vuonna rekisteröitiin yli 300 homoihin ja lesboihin kohdistuvaa hyökkäystä. Turkkilais- ja arabinuorten asenne homoihin on äskettäisen kyselyn mukaan erittäin kielteinen. Poliisi ei kortistoi homoihin kohdistuvia väkivallantekoja, ksoka se poliisin mukaan leimaisi uhrit. Sen sijaan homojärjestö vaatii, että tekojen motiiveihin on lisättävä homofobiset hyökkäykset.

23 kommenttia

Maanantai-iltana kaksi naista käveli käsi kädessä Kaulsdorfin metroasemalla klo 22.45 pimeässä syysyössä. Kaksi miestä lähestyi. Ensin nämä ivasivat, sitten hakkasivat brutaalisti. Annemarie (21v), joka on tuleva kokki, sai nyrkistä suoraan kasvoihin. Kun ystävätär (19v) yritti auttaa, miehet suihkuttivat heidän päälleen punaista väriä, ja hakkasivat ja potkivat naisia. Miehet katosivat paikalta.

http://www.bild.de/BILD/berlin/aktuell/2008/10/29/schwulen-fernsehen/hg/attacke-auf-lesben-paar.html
> "Poliisi ei kortistoi homoihin kohdistuvia väkivallantekoja, ksoka se poliisin mukaan leimaisi uhrit."

Epäilen, että syy on oikeasti saksalainen asennevamma: Maahanmuuttajista ei yksinkertaisesti saa puhua pahaa. Uhrien leimaamisen välttäminen on tässä vain tekosyy.