Itävalta: taas parisuhdelaista toiveita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Itävaltalainen homojärjestö HOSI Wien kertoo nettisivullaan eilen päivätyssä jutussa, että nyt on toiveita saada Itävaltaan rekisteröity parisuhde jo ennen vuoden loppua. Konservatiivisen kansanpuolueen eli ÖVP:n pääsihteeri Fritz Kaltenegger kertoi toissa päivänä paikallisessa aamu-tv:ssä tästä suunnitelmasta. Rekisteröityä parisuhdetta on valmisteltu jo edellisienkin hallitusten aikana, mutta se ei ole toteutunut, kun maahan on tullut uudet vaalit. Mutta nyt sosiaalidemokraatit ja kansanpuolue, jotka yhdessä muodostavat hallituksen, ovat sopineet, että asiaa viedään eteenpäin. Ministeritasolla on tiedusteltu homojärjestöiltä, millainen laki kelpaa. Sveitsin malli on minimi.

http://www.hosiwien.at/hosi-wien-bei-frauenministerin-gabriele-heinisch-hosek-eingetragene-partnerschaft-jetzt-zugig-umsetzen/#more-2233

Itävallassa on ollut kovia paineita äärioikeistolaisten puolueiden suuntaan. Kaksi äärioikeistolaista ja populistista puoluetta (toinen oli Haiderin puolue) sai vaaleissa viime syksynä lähes 30% äänistä. Jos suunta jatkuu ja nämä puolueet pääsevät jossain vaiheessa muodostamaan hallituksen, HLBTIQ-väen asioiden ajaminen loppuu siihen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!