Ystävänpäivän viettoa maailmalla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Valko-Venäjä

Valko-Venäjällä Gay Belarus –järjestö lähetti kirjeen"Nuori Rintama" –nimiselle kansalaisliikkeelle ja ilmoitti haluavansa osallistua ystävänpäivän viettoon. Nuori Rintama oli kutsunut kaikkia mukaan ystävänpäivän viettoon 14. helmikuuta teemalla: Rakkaus, Vapaus, Muutos.

Gay Belarus sai nopeasti vastauksen: Ei missään nimessä. Tapahtuma perustuu kristillisiin arvoihin ja moraaliin ja sodomia torjutaan täysin. Gay Belaruksen osallistuminen estetään vaikka väkivalloin tai pyydetään poliisi apuun. Koko ajatus osallistumisesta on provokaatio.

Nuoren Rintaman tarkoituksena on ystävänpäivänä levittäytyä Minskin kaduille ja tuoda iloa ystäville ja sukulaisille ja korostaa rakkautta isänmaahan. Gay Belarus sen sijaan ihmettelee niitä vapauden ja demokratian ihanteita, joita halutaan esitellä ystävänpäivänä. Valko-Venäjällä on vahva homofobinen ilmapiiri myös hallituksessa ja oppositiossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

Wienissä Kiss-In


Amnesty järjestää ystävänpäivänä klo 14 paikallista aikaa Wienissä Stock-im-Eisen –aukiolla Kiss-In –tapahtuman. Sillä halutaan kaupunkilaisten huomaavan, että samaa sukupuolta olevatkin voivat rakastaa toisiaan. Amnestyn väki on paikalla klo 16:een saakka. Tapahtumalla halutaan myös kiinnittää huomio ihmisoikeusloukkauksiin, joita samaa sukupuolta olevat parit kokevat eri maissa.

Vapaaehtoisia toivotaan paikalle ja mahdollisesti myös niin, että suutelupartneri on kainalossa.

(ggg.at)
Minä taasen kolmannen linjan Eesti-Marketista pelmeneitä, mutta pelmeni-ketju on hukassa!