Queer-medialle jää entistä ohuempi siivu (juttukommentit)

Niitä juttuaiheita tuskin syntyy, kun kierretään Helsingin homodisko(i)ssa, uudet trendit voi aistia aivan jostain muualta.
vähän on aistittavissa se, että homoghettoutumisen aika on jäämässä taakse.
Trendit ja tyylit ovat siirtyneet homobaareista Instagramiin ja muuhun sosiaaliseen mediaan.
  • 4 / 9
  • ei poteroiduta
  • 6.2.2017 10:11
mutta eikö tuollaisten homo-osastojen luominen tavallaan juuri aiheuta ghettoutumista? meidän homojen on tietty helpompi löytää itseä ehkä kiinnostavammat jutut, jos ne on valmiiksi ryhmitelty yhteen paikkaan. mutta homma toimii myös toisin päin. heteroväestön on helpompi välttää kaikki homoja sivuavat uutitset, eikä ymmärrys toisista lisäänny yhtään. olen satavarma, että juuri kukaan umpihetero ei mene erikseen lukemaan uutisia homo-osastolta. minusta olisi parempi, että homojutut 'pakkosyötetään' pieninä paloina muun materiaalin seassa. joku voi jutun puolihuolimattomasti lukea. me homot tietty joudumme etsimään nuo homojutut lehdestä/sivustolta erikseen ja se voi olla hiukan työlästä, mutta sen vaivan niskoilleni mielellään otan jos vastineena valtaväestön tietämys ja ymmärrys kasvaa.
Tuo "osasto" ei tarkoita sitä, etteivätkö hlbti-teemaiset jutut olisi esillä muussa uutisvirrassa, kuten muutkin jutut. Sen lisäksi jutut kootaan omaan osioonsa.
"Trendit ja tyylit ovat siirtyneet homobaareista Instagramiin ja muuhun sosiaaliseen mediaan."

Tubettajat ja bloggarit ovat omilla kanavillaan trendien luojia tänä päivänä, aika vähän joukossa on homoja (tai joille homous olisi se tubetuksen tai bloggauksen aihe trendien ohella).

Homojen trendikkyys ja tyylitaju on aina ollut myytti, jota on haluttu pitää yllä syystä jos toisesta. Trendinluojat ovat aina olleet tyyliniekkoja suuntautumisesta huolimatta, jotkut ajan hermoilla olevat homot ovat onnistuneet nappaamaan trendit omikseen. Näitä homotrendejä seuranneena vallitsevin trendi on ollut tietynlainen "normaliuden" korostus, ei saa erottua joukosta eikä millään lailla koreilla. Toisaalta nuoruutta ihannoidaan, ja se tuodaan pukeutumisessa esille iästä huolimatta. Ellei nyt viimeisin trendi ole istua Fairytalessa toppatakki päällä ja reppu selässä - hieman kuin erätulilla maastokuoseissa, niin homobaarit ovat auttamasti jääneet jälkeen. Sama camolookki löytyi muuten 1990-luvun lesboilta, olikohan nämä "militantit telaketjulesbot" niitä todellisia homobaarien edelläkäviöitä...?
"Jo kauan on leikkisästi kyselty, milloin kustantaja Axel Springer tuo Auto-Bildin tai Lemmikki-Bildin rinnalle Homo-Bildin. Nyt se tapahtui. Viikottaisena kolumnistina on berliiniläinen dragqueen ”Nina Queer”."

Ja millähän lailla feminiininen drag"transvestiitti" Nina muka edustaa homoja?

Ei yhtään millään lailla.

Tuohan vaikuttaa lähinnä vain Bimbero-Bildiltä
Kuka nyt muka trendejä seuraa tai niistä välittää enään nykyään?

trendien seuraajathan ovat kuin puudeleita, joita juoksutetaan kupilta toiselle :D

Yksilöllisyyshän on ollut pinnalla jo pitkät ajat.
"Ja millähän lailla feminiininen drag"transvestiitti" Nina muka edustaa homoja?"

Queer on käsitteenä laajempi kuin homo. Miksi Berliiniläisen drag gueenin pitäisi esustaa sinua, miten hän edes voisi edustaa sinua hyvä maskuliininen äärihomo Human...?

"trendien seuraajathan ovat kuin puudeleita, joita juoksutetaan kupilta toiselle :D"

Tämä on aika yleinen käsitys homojen keskuudessa nykyään, ja tavallaan todiste siitä mitä aikaisemmin sanoin, homojen trendikkyys on myytti. Homot geneerisesti eivät ole mitään "vitun trendipellejä", vaan ihan tavallisia seinänvärisiä hissukoita, jotka edelleen eivät halua erottua edes edukseen. Trendienluojat ja niiden seuraajat ovat täysin eri asia, homot ovat useammin niiden seuraajia kuin luojia. En sano että tämä olisi millään lailla hyvä tai huono asia, vaan yksi niistä myyteistä, jota pidetään yllä. Näihin tietoisesti ylläpidettyihin myytteihin kuuluu myös seksuaalivähemmistöjen suvaitsevaisuus toisia vähemmistöjä kohtaan.