Taiwanissa edistetään samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • human
  • 12.11.2016 15:46
Kiitokset toimittajalle että uutisessa selvästi kerrotaan, että tuollakin avioliittoja ja rakkautta vastustavat nimenomaan abrahamis-kristityt,
eli rakkauden vastaisen uskonnon harrastajat.

Toivottaan kuitenkin että Rakkaus voittaa Taiwanissakin,
kuten meilläkin.

Avioliitto-oikeiuden saaminen Taiwaniin voisi sitten avata saman hyvän kehityksen myös ainakin Vietnamiin ja Thaimaahan, ehkä Japaniinkin (joka muuten on vähän konservatiivisempi tosin), joissa kristityillä ei ole niin ikävää valtaansa, onneksi. Vietnamissahan asiasta on hallinto keskustellutkin, sekä toiminut muilta osin yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja valmiutta avioliitto-asiaan on ollutkin, mutta ei vielä saatu silti aikaiseksi.

Kommenttia muokattu: 12.11.2016 klo 15:53
  • 2 / 4
  • Veikko Veto
  • 12.11.2016 21:19
Taiwan onkin Vietnamin ja Thaimaan ohella vahvin ennakkosuosikki veikkauksissa siitä, mikä Aasian maa (Taiwania käsiteltäköön tässä yhteydessä kuin itsenäistä valtiota) laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot.
  • 4 / 4
  • Havainnoija
  • 1.12.2016 1:04
Väliaikatietoja

Taiwanin parlamentti on käsitellyt toisen kerran aloitetta avioliittolain muuttamisesta tasa-arvoiseksi. Jos oikein ymmärsin, vastustavat kansanedustajat ehdottavat mm. rekisteröityä parisuhdetta tai samaa sukupuolta oleville pareille tarkoitettua erillistä avioliittolakia. Yhdenvertaisuutta kannattavat eivät tietenkään hyväksy erillistä lakia samaa sukupuolta oleville pareille, vaan haluavat siviilioikeuteen kuuluvan kaikkia koskevan avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi.
Lastenpsykiatrian professori Yen Chen-fang kertoi kansanedustajille, että homopareilla tulisi olla samat oikeudet kuin muillakin eli mahdollisuus solmia avioliitto, perustaa perhe ja kasvattaa lapsia. Hän sanoo tutkimusten todistavan, että hlbt-vanhempien kasvattamat lapset ovat yhtä terveitä ja kehittyneitä kuin eri sukupuolta olevien parien lapset. Käsittelyn aikana noin 10 000 osallistui parlamentin ulkopuolella mielenilmaukseen tasa-arvon puolesta.
http://www.taipeitimes.com/News/front/photo/2016/11/29/2008141099
-----
Sateenkaarikansalaisten oikeuksia vastustavat äärikristityt, erityisesti presbyteerikirkkojen jäsenet, ovat järjestäneet mielenosoituksia, joissa he messuavat, että samaa sukupuolta olevien parien avio-oikeus johtaa insestiin, moniavioisuuteen, AIDS:n lisääntymiseen, syntyvyyden laskuun ja lopulta yhteiskunnan täydelliseen kaaokseen. Kiihkoilijat ovat käyneet epätoivoisemmiksi ja kovaäänisemmiksi. Jotenkin tuttua.
Nyt myös buddhalaiset, taolaiset ja muut uskonnolliset ryhmät ovat perustaneet yhteisen järjestön vastustamaan avioliittolain muutosta, koska se vahingoittaisi kuulemma perinteistä moraalia ja koko yhteiskunnan perhearvoja jne. Kannattajien ja vastustajien mielenosoituksia tulossa viikonloppuna.

Kommenttia muokattu: 01.12.2016 klo 16:10