Hong Kong käännytti lomalle sinne aikoneet transnaiset (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • human
  • 28.9.2016 14:10
"Lehden mukaan naisia pyydettiin allekirjoittamaan kaksi asiakirjaa. Toisessa he vahvistaisivat käyneensä läpi täydellisen sukupuolenmuutosleikkauksen ("full gender reassignment surgery")"

Voisiko joku selittää, mikä tuossa oli väärin viranomaisilta?

On kerrottu että transsukupuoliset kokevat olevansa väärän sukupuolen kropassa, joten mikä on väärin siinä, jos viranomaiset kannustavat sen väärän kropan korjaamiseen? Thaimaassahan tiettävästi tehdään sukupuolenkorjaus-leikkauksia, joten eivätkös tuossa Hong Kongin viranomaiset juurikin kannusta Thaimaata toteuttamaan transsukupuolisten tahtoa väärän kropan korjaamisesta?
  • 2 / 6
  • Public eye
  • 28.9.2016 14:30
Mistä lähtien minkään maan maahantuloviranomaiset ovat olleet kompetentteja ottamaan mitään kantaa kenenkään sukupuolenkorjaushoitoihin - saatika "kannustamaan" yksityishenkilöitä toimimaan kehonsa tai sukupuolensa suhteen niin tai näin?
  • 3 / 6
  • human
  • 30.9.2016 12:19
No esim. Suomessa, eli jos tänne tulee nainen kehonsa yläosa paljaana, kuten hänen kotimaassaan voi olla hyvinkin tapna, niin hänet pakotetaan toimimaan vain tietyllä tavalla, eli verhoamaan kehonsa yläosa - vaikka täällä miehet kyllä voivat liikkua kehonsa yläosa paljaana ja vaikka miehilläkin on nännit ja joillain ihan ilmiselvät tissitkin.
Eli miehille sallitaan povipommius, mutta naisille ei.


Kiinassahan ja Hong Kongissa kuitenkin on transsukupuolisia, eikä se ole kiellettyä, joten pelkästään siitä tuossa ei voinut ola kyse.

Veikkaan että tuossa on ollut kyse ehkä siitä että kyseiset vierailijat ovat olleet tai vaatineet olevansa naisia, vaikka heillä on munat ollutkin.
Hong Kongissa nimittäin laki toistaiseksi on säädetty niin että sukupuolenkorjaus on kyllä täysin mahdollista ja sitä varten se pitää todellakin tehdä, eikä vain "olla olevinaan" toista sukupuolta. Thaimaassa ilmeisesti sukupuolen voi vaihtaa ilman kunnollista sukupuolenkorjaustakin.

https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Hong_Kong#Gender_identity.2Fexpression
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Hong_Kong#Summary_table

https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Thailand#Trans_life_in_the_country
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Thailand#Summary_table

Kiinassa sukupuoliroolit ovat kuitenkin selvemmät, kuin Thaimaassa ja siitä voidaan olla montaa mieltä onko ihan ok, että viranomaiset katsovat naisten etua siinä, ettei naisille varattuihin tiloihin yms pääse henkilöitä, joiden sukupuoliseksuaalisuus-identiteettiä pippelinsä on. Jos henkilön omasta mielestä hänen pippelinsä on olennainen osa hänen sukupuoliseksuaalisuuttaan, niin ei ole mitenkään itsestään selvä asia, että hänet pitäisi tietyissä tilanteissa identifioida naisena, vaikka hän itse kuinka niin haluaisikin. Tuon asian osaltahan maailmanlaajuisesti olisi kaikkien kannalta hyvä olla sukupuolia enemmän, kuin vain kaksi, jotta sukupuoliyhdistelmillekin olisi oma sukupuolensa, vastaten heidän omaa haluaan esim. olla "nainen" pippelillä tai olla "mies" pimpalla. Ei ole reilua se, että mies vaaditaan määriteltäväksi ihmisenä, jolla on pippeli tai pimppa sukupuoliseksuaalisuutensa elimellisyytenä. Transsukupuolisuudet pitää ottaa sinä mitä he ovat, eikä niin että sen pitää vääristää muita.

Kommenttia muokattu: 30.09.2016 klo 12:33
  • 4 / 6
  • Public eye
  • 30.9.2016 13:06
Nimimerkki "human", et vastannut kysymykseeni, mikä tekee mielestäsi rajavartijan päteväksi ottamaan kantaa maahantulijoiden terveyteen ja kehoon - tai kuten asian ilmaiset - onko heille tehty "kunnollinen sukupuolenkorjaus" tai onko heillä munat vai ei.

Olen ollut siinä käsityksessä, että rajavartija tarkastaa passin ja mahdollisesti tavittavan viisumin, ja jos asiakirjat ovat kunnossa eikä henkilöä ole asetettu maahantulokieltoon, kaikki on kunnossa.

Minua ei ole minkään maan rajaa ylittäessäni vielä tähän päivään mennessä vaadittu vannomaan, että käytän hädän tullen vain ja ainoastaan miestenhuonetta.
"Eli miehille sallitaan povipommius, mutta naisille ei."

Käsittääkseni naisten yläosattomuus ei ole Suomessa kiellettyä, joten siitä vaan Human, tissit rohkeasti kehiin!

*Edelleen en tee mitään oletuksia sukupuolestasi, johon muuten et ole viitannut kertaakaan
Joo, taitaapa jäädä Hong Kong väliin jos sukupuoli ei mahdukaan kahteen ahtaaseen lokerikkoon. Mitenkähän nämä tarkastajat kohtelevat intersukupuolisia?

Onneks mulla on munaa enemmän kuin nimimerkillä human ikinä tulee olemaan niin kestän tän kohtelun.

t. transnainen