Norja: Terveysministeriön lakiesitys mahdollistaisi juridisen sukupuolen muutoksen ilmoituksella (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • human
  • 20.3.2016 22:30
"Norjan parlamentin odotetaan hyväksyvän lakiuudistuksen suurella enemmistöllä. Mikäli lakiesitys hyväksytään, tulee Norjasta transsukupuolisten kohtelussa yksi edistyksellisimmistä maista."

Maltan tuskin odottaa että Norja saa katolisia nais"mies"pappeja ja nais"mies" imaameja. Ja naisten kuulantyöntöön ja hiihtoon mies"nais"kilpailijoita. Ja naisten pukuhuoneisiin pappa"naisia" viettämään eläkepäiviään mielipuuhissaan ...

Vai aiotaanko nuo jotenkin estää, syrjiä tuossa edistyksellisessä laissa?

Kommenttia muokattu: 20.03.2016 klo 22:37
  • 2 / 4
  • human
  • 20.3.2016 22:33
"Norjan hallituksen asettama translakityöryhmä julkisti keväällä 2015 raportin, jossa esitettiin, ettei juridisen sukupuolen muuttaminen enää edellyttäisi vuosikausia kestäviä lääketieteellistä korjausprosessia; sterilisaatiota, hormoni- ja leikkaushoitoja."

Selittäkääpäs nyt, miten toiseksi sukupuoleksi "korjautumista" haluavat siis tuntuvatkin käytännössä vihaavan toiseksi sukupuoleksi korjautumista ja haluavatkin vimpan päälle pysytellä siinä "väärässä" fyysisessä sukupuolessa?

Eikö se jokin 3. sukupuoli-laji olisi kuitenkin tarpeen? Niille ihmisille, jotka sisäisesti tuntevat olevansa jotain muuta sukupuolta, kuin mitä fyysisesti ovat ja haluavat ollakin.

Kommenttia muokattu: 20.03.2016 klo 22:41
  • 3 / 4
  • human
  • 20.3.2016 22:51
"Pakotettu lisääntymiskyvyttömyys, avioliittojen pakkopäättymiset ja henkilötietojen alistaminen vuosien lääketieteellisille kontrolleille jatkuvat. 18 vuoden ikäraja juridisen sukupuolen vahvistamiselle puolestaan tarkoittaa, että nuori voi joutua elämään vuosia väärien henkilöpaperien kanssa ennen kuin hän saa yhteiskunnan tunnustuksen olemassaololleen, totesi Setan puheenjohtajisto helmikuussa 2015."

Noh, Helsinki Prideä järjestävälle Helsingin Setalle kävi ainakin muitta mutkitta se, että Helsinki Pride järjesti vuoden vaihteessa Uudenvuoden juhlat vain naisille ja transnaisille - mutta ei miehille lainkaan.
Ja sitten alkoi ajamaan vain äitiyslakimuutosta, mutta ei lainkaan isyyslakimuutosta vastaavasti. Siellähän sitä sukupuolisyrjintää on.
Niin paljon näyttää olevan kysymyksiä vailla vastauksia. Ja ihan hirveästi outoa katkeruutta, jonka lähdettä en keksi. Ja kauhukuvat transsukupuolisten parantuvasta asemasta kuin suoraan Aito avioliitto -seurakunnan kannanotoista.

Olen vakuuttunut, että Norjassa oletettavasti hyväksyttävän lain myötä ei nähdä huimaa määrää "sukupuolishoppailua" - ja että asia on otettu huomioon. En ole lukenut Norjassa päätettäväksi tulevaa aloitetta.

Minusta ns. kolmas sukupuoli voisi kyllä olla ihan hyvä lisä nykyiseen. Mutta ainakaan minun maailmani ei muutu nykyistä kaoottisemmaksi, jos asioita ei lokeroida niin yksioikoisesti kuin haaroväliin luodulla silmäyksellä.

Helsingissä oli muutenkin tarjolla miehille vahvasti homoisaa uudenvuoden juhlintaa. Mistäkö tiedän? Olin läsnä sellaisissa juhlissa. Ehkäpä oli laskeskeltu, ettei ollut kysyntää vielä yksille homomiesten karkeloille? Sen sijaan naisille suunnatulle tapahtumalle kenties on ollut 1) kysyntää, 2) aktiivisia ihmisiä toteuttamaan tapahtuma, 3) näkemys siitä, että tämän kautta HeSeta toteuttaa palvelutehtäväänsä ja 4) ehkäpä ajatus kerätä kassaan hivenen rahaa.