Tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaativa kansalaisaloite eduskunnalle (juttukommentit)

  • 1 / 18
  • Junajyskyttää
  • 22.6.2016 18:11
"Turusen tilalle tiedotussihteeriksi puolestaan valittiin kesäkuun puolivälissä Sarah Rizzo, joka toimii myös samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja näiden perheitä vastustavan EU-kansalaisaloitteen Suomen-koordinaattorina. "

AA-tiedotussihteerillä näkyy olevan tiedotusopin keinot hallussa.

https://www.facebook.com/aitoavioliittoaivopierut/photos/pb.1240809209283010.-2207520000.1466572491./1302017626495501/?type=3&theater

https://www.facebook.com/aitoavioliittoaivopierut/photos/pb.1240809209283010.-2207520000.1466572491./1318977068132890/?type=3&theater

https://www.facebook.com/aitoavioliittoaivopierut/photos/pb.1240809209283010.-2207520000.1466572491./1320889174608346/?type=3&theater

Rizzon henkilöön meneviä postauksia en katso asialliseksi linkittää.

Yhdistys rakastaa ja kunnioittaa kaikkia.... noot.
Olikohan kukaan katsomassa siellä kansalaistorilla, jonne näiden Aito avioliitto -seurakuntalaisten ja kannattajiensa oli määrä kokoontua tuon aloitteen luovutustilaisuuden jälkeen? Olikohan ollut harras meininki?
  • 5 / 18
  • Havainnoija
  • 23.6.2016 20:00
Aa-seurakunnan naamahenkilöt tohkeissaan

Patmos-bisnessäätiön raamatunopettaja Pasi Turusen hörhöily ja jeesustelu tavoittelee uusia ulottuvuuksia. Turunen kirjoittaa kiihkossaan, että ”kun suomalaista historiaa tulevina vuosina kirjoitetaan, tämäkin asia (= fundisten epätasa-arvoista avioliittolakia vaativa aloite)...muistetaan historiankirjoissa. Se muistetaan myös taivaassa asti”. Turunen ei pysty hillitsemään jeesusteluaan, vaan kehottaa rukoilemaan ja luottamaan heidän kuvittelemaansa jumalaan. Tarkoittaa siis sitä jumalaa, jonka muinaiset kamelikuskit keksivät.

Turunen paljastaa myös, että syyskuussa on ”upea syysjuhla”, jonka kunniavieraaksi tulee eräs pseudotutkimuksen väsännyt ihan Amerikasta. Sillä lailla.
Sinänsä hyvä, että Aa-seurakunnan naamahenkilöt hörhöilevät mahdollisimman paljon, niin kaikille selviää, ellei ole jo selvinnyt, millainen hihhuliporukka on kyseessä.
Koittakaa ymmärtää uskovaisia. Heidät on lapsesta asti jokainen aivopesty kulttiin, joka uskoo ihmisen ylösnousemukseen (!) ja puhuviin käärmeisiin. Ei ihme, että he ovat sekaisin. Heitä pitäisi ajatella vammaisina eli ei heitä pidä mollata, eivät voi itselleen mitään. Yhteiskunnan kehitys on ajanut heidän maailmankuvan ohi lujaa vauhtia, ymmärrystä kaivataan ja sääliä, reppanoita kohtaan. Ja monet heistä ovat itseinhon vallassa, kuten Orlandon ampuja.
Minusta ei pitäisi vähätellä muinaisia kamelikuskeja (tai muitakaan muinaisia tai nykyisiä ammattiryhmiä). Mieti pärjäisitkö itse kamelin kanssa? Lisäksi tuollaisissa yleistyksissä kalskahtaa hivenen rasistinen sävy - että muinaiset kamelikuskit olisivat olleet jotenkin hengeltään vähäisempiä.

Suuri(n) osa (tuntemistani) uskovaisen määritelmän täyttävistä ihmisistä erottaa hengellisen yhteytensä ja uskonsa maallisesta elämästä, eikä tuota ryhmää pidä käsitellä yhtenä nippuna. Eri asia ovat nämä erilaiset touhupiireissä vaikuttavat, jotka vaativat muiden ihmisten asettumista heidän uskontulkintansa määrittelyjen alaisiksi - riippumatta siitä, mitä uskontokuntaa tai sen alaryhmää edustavat.


Eri asia on puuttua tuohon Aito avioliitto -seurakunnassa(kin) vellovaan haluun, joka ammentaa voimansa epäyhdenvertaisuuden ihannoimisesta, ja jossa lapset on otettu keppihevosiksi - ja lasten oikeudet olkinukeiksi.
Eihän kukaan tänäpäivänä noudata Raamatun kehoituksia sellaisenaan,koska niitä on mahdotonta noudattaa,eihän Päivi Räsänenkään vaadi kuolemanrangaistusta homoille vaikka Raamatussa selvästi niin osoitetaan.Ennakkoluuloille ja syrjiville asenteille on toki vielä tilaa. Kuolemanrangaistukset homoille ei ole maailmasta vielä poistuneet.
Kaisat sun muut, toivottavasti joskus kohtaatte aidin kristityn ihmisen, joka noudattaa lähimmäisen rakkautta. Valitettavasti joillakin sateenkaarevilla henkilöillä on yhtä vääristynyt kuva uskovaisísta kuin näillä fundalisteilla meistä. Ja valitettavaa on huomata, miten tätä vihanpitoa pidetään yllä puolin jos toisin.

Homojen kuolemanrangaistuksia "oikeutetaan" vetoamalla pyhiin teksteihin, kyse on kuitenkin järjestelmällisestä ja valtion hyväksymästä viharikoksesta johon YK:n pitäisi puuttua. Uskonnolla, tai pikemminkin nykypäivän henkisyydellä, näillä viharikoksilla ei ole mitään tekemistä. Eipä noita sianahasta tehtyjä jalkapalloja vainota yhtä järjestelmällisesti.
Itse olen kohdannut paljon maallistuneita kristittyjä heidän kanssaan kaikki on OK.He eivät ole fundiksia,heillä ei ole mitään vihanpitoa homoja kohtaan,pitää muistaa, että Suomalaisista enemmistö suhtautuu
jo myönteisesti meihin,tästä on hyvä mennä eteenpäin.Fundisten asenteilla meitä on aiemmin julmasti sorrettu.
Pitää muistaa, että nämä familia- ja aa-hörhöt ovat pääosin "uudestisyntyneitä" lahkolaisia, kuten helluntailaisia, jne. He edustavat vain pientä osaa uskovaisista, mutta ovat ikävän jyrkkiä ja äänekkäitä mielipiteissään. Ja samalla myös tarjoavat kasvupohjaa vähemmistöjen sorrolle ja suoranaiselle vihalle.

Kari Mäkisen humaani kristillisyys on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Mäkinen on tehnyt paljon hyvää meidän eteen, kuten ottamalla vahvasti kantaa tasa-arvoisen avioliitton puolesta. Toivoisin että Mäkisen edustama tapa uskoa lisääntyisi kirkossa, vaikken siihen itse kuulukkaan.

Suosittelen kaikkia ottamaan rennosti, aa-aloite ei tule aiheuttamaan muuta kuin viihdeprovosoitumista. Uusi avioliittolaki tulee voimaan 1.3.2017.
  • 13 / 18
  • Jorma Hentilä
  • 25.6.2016 13:19
Kiitos, Minna B! Kristinuskoa tunnustavia ei todellakaan voi niputtaa yhteen ja samaan joukkoon.

Meidän kannaltamme hankalimpia - jopa viheliäisiä - ovat niin sanotut herätyskristityt, uudestisyntyneet, jotka voivat kertoa tarkalleen, jotkut jopa minuutin tarkkuudella, milloin ovat tulleet satutetuiksi ja kääntyneet. Näitä ihmisiä on Kansanlähetyksessä, helluntailiikkeessä, ylipäänsä viidesläisissä herätysliikkeissä ja karismaattisissa liikkeissä sekä USA:n evankelikaaleilta inspiraationsa saaneissa pienissä ryhmissä.

Aa-hankkeen poliittisena taustana on KD (kristillisdemokraatit) ja hengellisinä herätyskristityt - toisin sanoen hankalaa, jopa viheliäistä joukkoa.

Herätysliikkeistä herännäisyys - körtit - on jo pitkään puolustanut sateenkaariväen oikeuksia, muun muassa Herättäjä-Yhdistyksen lehdessä ja Herättäjäjuhlien puheissa. Muissa herätysliikkeissä vaikeneminen ja kielteisyys ovat päällimmäisenä, mutta muutosta on havaittavissa varsinkin nuoremman väen keskuudesssa ja paikallisesti. Sama koskee helluntailiikettä.

Ristin Voiton, helluntailiikkeen lehden, päätoimittaja on tulossa Malkuksen Pride-tilaisuuteen (30.6.) keskustelemaan siitä, miten kristillinen media käsittelee sateenkaariväkeä. Vuosikymmen pari sitten tämä tuskin olisi käynyt päinsä. Muita panelisteina ovat Kotimaan, Essen (Espoon srk-lehti) ja Radio Dein edustajat.
Ei kai tällä aloitteella ole mitään menestymisen mahdollisuuksia, sillä tämä on suoraan perustuslain vastainen asettaessaan ihmisiä eriarvoiseen asemaan henkilöön liittyvän syyn perusteella? Eli ensin pitää muuttaa perustuslakia ja sallia siellä eriarvoinen kohtelu.

Viite: Suomen perustuslaki 731/1999

2 luku Perusoikeudet

6 § Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
Tuota "hyväksyttävää perustetta" kaiketi aloitteen ajajat pyrkivät todistelemaan. Ei tosin tule menemään läpi.
Tuo viittaus laillisiin esteisiin liittyy siihen, että voiko hyväksyttyä mutta ei vielä voimaan astunutta lainsäädäntöä vastaan ylipäätään tehdä kansalaisaloitteen. Viittaus esteisiin ei tässä tapauksessa liity sinänsä aloitteen sisältöön.

On sitten kokonaan toinen kysymys, että voiko lainsäädäntöä muuttaa kansaryhmää syrjivämpään muotoon tai tehdä yhdenvertaisuutta heikentäviä päätöksiä.
  • 18 / 18
  • Jorma Hentilä
  • 28.6.2016 22:29
Olisi perusteltua asettaa joitakin ajallisia rajoituksia vasta-aloitteelle, joka pyrkii kumoamaan kansalaisaloitteen pohjalta päätetyn lainmuutoksen.

Yksi mahdollisuus olisi päättää, ettei vasta-aloitetta voi panna vireille sen eduskunnan aikana, joka on päättänyt lainmuutoksesta, vaan vasta seuraavien vaalien jälkeen.