Laajeneva rikostorjuntatyö Venäjän kanssa voi törmätä tasa-arvokäsityksiin (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Public eye
  • 27.1.2016 11:35
Minusta varsin yksinkertainen menettelytapa on, että jos henkilöä epäillään jostain rikoksesta yhdessä maassa, mutta kyseinen teko ei ole rikos toisessa maassa, tämä toinen maa ei voi ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin kyseisen henkilön löytämiseksi, palauttamiseksi tai kiinniottamiseksi.
  • 2 / 2
  • Cadence
  • 27.1.2016 21:13
"Vaikka laitonta maahantuloa voidaan torjuta useiden jo olemassa olevien..."

Ei liene mahdollista, mitä on uskominen paljonpuhuttuihin kansainvälisiin sopimuksiin; kun rajalla sanoo, että hakee turvapaikkaa, se on silloin hyväksyttävä. Tätä mantraa on jankutettu vuosia, ja kaikki muu on pölhöpopulismia.

Laittomia maahanmuuttajia ei ole tullut sen enempää Norjaan kuin Suomeenkaan Venäjältä. Kaikki on päästetty sisään olemassaolevien kansainvälisiin sopimuksiin perustuvien periaatteiden mukaan, joihin on Suomi ja Norja ovat sitoutuneet. Eikä unohdeta, mitä Päivä Nerg, sisäministeriön kansliapäällikkö, totesi Norjan nuivistuneesta politiikasta; mahdotonta, aivan mahdotonta.

Maahantulija, siirtolainen, maahanmuuttaja, muuttajatulija... kaikki mahdolliset variaatiot on nähty Välimeren kriisin ohella, jokainen sopivassa yhteydessä. Kun Ruotsista tulla tupsahtaa yli 30 000 tulijaa, ne ovat pakolaisia. Kun Venäjältä haetaan turvapaikkaa, se on yllättäen laitonta maahantuloa. Joku voi tietysti ajatella, ettei tässä ole pakolaisuudesta kyse, vaan Ruotsin ja Saksan peesaamisesta, mutta sehän on vain spekulaatiota se, Dublinin sopimuksesta huolimatta...

"...sen asialistalle otetaan laittoman maahantulon torjunnan lisäksi muita keskeisiä rikoksentorjunnan aiheita..."

Venäjä ei ole aikaisemminkaan luovuttanut ketään Suomeen, joten Orpo voi jatkaa narinaansa maailman tappiin saakka. Kun nyt kauppa, suhteet ja kaikki ovat katkolla, lienee Suomen vaikutusvalta minimissään. Venäläisen hakkerin luovuttaminen Yhdysvalloille, Naton kauttakulkusopimus, sotaharjoitukset lähialueilla, Venäjän lähettilään viisumin epääminen ETYK-kokouksen aattona ja suun muut keskisormen näyttämiset pitävät huolen siitä, että sopimuksia ei synny.

Neuvottelut ovat samanlaista teatteria kuin suomalaisten politiikkojen vaikuttaminen Brysselissä. Eivät ne oikeasti vaikuta yhtään mihinkään, eikä niitä edes kiinnosta, kunhan nyt pitävät kulisseja yllä äänestäjiin päin. Ainoastaan Mutti Merkel tietää. Sieltä Berliinin headquarterista tulevat käskyt komeassa kuvertissa...