Äitiyslaki-kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keruu alkanut (juttukommentit)

Pitäisiköhän pyöräyttää pystyyn keräys kohtulahjan sallimisen puolesta?
  • 4 / 15
  • Jorma Hentilä
  • 28.11.2015 12:27
Juuri nyt 1121. Allekirjoitin pian puolenyön jälkeen ja oli kaiketi noin 68. kannattaja. Lauantain saldo 2800? Näin veikkaan - ja voin olla väärässä, jos vauhti jatkuu.
  • 6 / 15
  • Jorma Hentilä
  • 28.11.2015 23:06
Tämä päivä, 28. marraskuuta, on historiallinen. Vuosi sitten tänä päivänä, joka oli perjantai, eduskunta hyväksyi ratkaisevassa äänestyksessä kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista luvuin 105-92.
Naispari ei tarvitse lasta, koska se ei ole lapsen etu. Tyytykööt valitsemaan osaansa. Kenenkään ei ole sitäpaitsi pakko olla lesbo. Naismaisia miehiä riittää heillekin.
  • 8 / 15
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 28.11.2015 23:15
Jorman veikkaama 2800 kannattajan määrä ylittyi juuri, eli klo 23:15. Hänellä taitaa olla joko ennustajan lahjoja taikka todennäköisemmin vahva kokemus näistä asioista.
Ensiksikin: tässä ei ole kyse siitä, onko naispareilla lapsia vai ei.

Toiseksi: lapsen etu on se, että tämän perheolot ovat mahdollisimman vakaat ja lähimmät ihmissuhteet mahdollisimman pysyvät. Tämä ns. äitiyslaki edesauttaa sitä.

Yksilö ei voi päättää onko tämän seksuaalinen suuntautuneisuutensa homoseksuaalinen vai ei. Lesbon on "pakko" olla lesbo. Lesbisyys ei ole valinnainen asia.

Oletko Peter "naismaisena miehenä" jotenkin katkeroitunut naisen puutteesta, vai mikä ihme tuo aivopierusi oli?

***

Jorma Hentilän arvio lauantain saldosta näyttää osuvan aika oikeaan.
Peter, homous ei ole valinnainen ominaisuus -niin kuin ei heterouskaan. Kenenkään ei sen sijaan ole pakko olla idiootti -ottamalla asioista selvää ja ajattelemalla omilla aivoillaan välttää pahimmat mokat. Suosittelen.
Aloitteen allekirjoittaakseen pitää olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen; äänestysikäinen ja -kelpoinen.
  • 13 / 15
  • Jorma Hentilä
  • 1.12.2015 0:14
Kolmessa vuorokaudessa 5004 allekirjoitusta, 10 prosenttia vaadittavasta määrästä, kaikki netissä.

Uskaltaisiko arvioida, että 50000 kannattajan rajaa menee rikki tammikuun loppuun mennessä? Vaatii 640-650 allekirjoituksen päivävauhtia.
Saa nähdä, millaisena vauhti pysyy.

Tälle laille on erittäin hyvät perusteet, mutta tietoutta pitäisi saada levitettyä vielä paremmin ja laajemmalle. Korviini sattui jo hetimiten yhden yleisesti fiksun ihmisen väärintulkinta lain vaikutuksista. Tämän yksittäisen henkilön kohdalla tuli korjaus, mutta arvatenkin vastaavia väärinkäsityksiä on liikkeellä runsaasti.

Ja sitten on tietysti tietentahtoista disinformaation levittämistä. Esimerkiksi avioliittolain uudistuksen ja adoption kohdalla sitä on harrastanut Aito avioliitto -seurakunta ihan työkseen, käyttämällä keppihevosena "lasten oikeuksia", joita väittävät uudistuksen uhkaavan. Ja näköjään tämänkin aihepiirin suhteen työ on jo käynnistynyt.
Sateenkaariperheet ry:n toiminnanjohtaja Juha Jämsä pitää äitiyslakialoitteen läpimenoa eduskunnassa melko varmana, kunhan ensin saadaan ne 50 000 kannatusilmoitusta. Hän korostaa sitä, että tässä on kyseessä konkreettisesti lapsen etu.
Sateenkaariperheen äiti Katriina Rosavaara (kuvassa) pitää adoptioprosessia loukkaavana ja nöyryyttävänä. Hän on joutunut adoptoimaan molemmat omat lapsensa. Jutussa on muidenkin sateenkaarivanhempien kokemuksia.
Äitiyslaki nyt!
http://seta.fi/aitiyslaki-nyt/

Kristillisdemokraatit estivät äitiyslain toteutumisen viime keväänä
Äitiyslaki-kansalaisaloite vastaa täysin edellisen hallituksen valmistelemaa muutosta. Krisupuolue oli silloin hallituksessa ja se onnistui torppaamaan pitkälle valmistellun äitiyslain tämän vuoden helmikuussa. Silloinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp) piti äitiyslain torppaamista surullisena lapsen näkökulmasta. Krisut onnistuivat myös estämään translain, joka olisi poistanut vaatimuksen sterilisaatiosta ja naimattomuudesta juridisen sukupuolen vahvistamisen ehdoista.
Krisupuolue ei onneksi ole enää hallituksessa ja sen kansanedustajien määrä on puolittunut 10 vuodessa. Uutena johtajana toimiva nais- ja homovihamielinen evankelista Sari Essayah, fanaattisia kommentteja esittävä Sari Tanus säestäjänään Päivi Räsänen onnistuvat pitämään krisut minipuolueena, jonka amerikkalaisilta äärilahkoilta kopioitu sairaalloinen agenda ei onneksi uppoa nykysuomalaisiin.
---
Lisäys
AA-joukkion nykyinen pj S. Koivula on jo käynnistänyt hyökkäyksensä. Yhtä sekopäisiä mielipiteitä kuin ennenkin, en viitsi laittaa linkkiä.

Kommenttia muokattu: 02.12.2015 klo 03:30