Merkel: Saksa ei ole vielä valmis avioliiton avaamiseen homoille ja lesboille (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • MiccoK
  • 18.7.2015 12:23
Saksassa ongelmana on erityisesti kristillisdemokraattien eli CDU:n baijerilainen sisarpuolue CSU. Se on uhannut lähteä hallituskoaliitiosta, mikäli rasa-arvoista avioliittoa edistetään. Ts. hieman samantyyppistä kiristystä kuin mitä Suomen kristillisdemokraatit harrastivat. Tosin CSU:n poliittinen voima on paljon suurempi.

Viimeistään seuraavien liittopäivävaaoien jälkeen uskon asian tulevan hallitusohjelmaan.
  • 2 / 5
  • human
  • 18.7.2015 17:52
Saksassahan yhdenvertaisen avioliitto- ja adoptio-oikeuden kannatus on kansalaistutkimuksissa 75 % luokkaa, eli jopa suurempaa, kuin meillä Suomessa viime syksynä ja tuon perusteella myös Merlin puolueen ja baijerilais-sisarpuolueensa kannaattajien keskuudessa vähintään puolet kannattaa sitä myös. Mutta toimivatko noissakin puolueissa edustajat kannattajiaan vastaan.

CDU/CSU:lla vaikuttaa aika paljon se, että sen kannattajakunnassa on keskeisesti Saksan katolisia, joskin osin protestanttejakin.

"Angela Merkel on protestanttisen pappisperheen tytär." (hehän asuivat ja Merkel syntyi Hampurissa 1950-luvulla, mutta perhe muutti Itä-Saksaan Mereklin ollessa vauva ja Merkel kävi Länsi-Saksassa jälleen vasta reilut 3kymppisenä).

Voi kun nuo haastattelijat ovat sitten helläkätisiä ja ymmärtäväisiä umpi-uskovaisia kohtaan.

Olisihan oikeistolais-puolue kristillis-demokraattien johtajalle voinut sanoa:

kommunisti (ortodoksi) Stalin sorti homoja - haluaako Merkelin puolue olla kuin kommunistit?
ja samoilla linjoilla Putinin hallintoseurakunnankin kanssa?
(toki Merkel on entinen itä-saksalainen, joten protestanttis-kommunistinen aivopesu on voinut siellä juurtua syvään).

uskonlikaaja martti luther vihasi homoja ja juutalaisia - onko Merkel samaa mieltä protestantismin oppi-isä lutherin kanssa juutalaisista? vaiko eri mieltä? entä homoista?

Todella herkullista Merkeliltä olisi kysyä, mitä mieltä hän on martti lutherin ja sen aikalaisten näkemyksestä, että naisten paikka on kotona lapsia synnyttämässä ja kotia hoitamassa, kun taas yhteiskuntaelämä kuuluu miehille.

Merkelhän puolueessa ja valtioelämässä toimii lutherin häkemyksiä vastaan, joten mitenkäs niitä on voinut muuttaa?
Merkelillähän ei ole omia biologisia lapsi, vaan nykyisessä, toisessa avioliitossaan miehellään kaksi lasta miehen edellisestä avioliitosta.
Merkel itse on siis avioitunut kaksi kertaa ja hänellä on tavallaan adoptoituja lapsia, mutta molemmat asiat hän haluaa kieltää homopareilta.

Saksa toki pimittelee ja kipuilee vieläkin sitä että natsivallan johtajat olivat protestantteja ja katolisia ja natsismi oli äärikristillinen liike.
natsien kannattajakunta taisi imeytyä sittemmin lähinnä CDU/CSU:n riveiihin ja kannattajiksi. (natsien aikaanhan sosiaalidemokraattinen SPD oli kielletty puolue)

Sinälläänhän Saksassa on, tietääkseni nyt noiden oikeistolaisten CDU & CSU -puolueiden ja sosiaalidemokraattisen SPD:n yhteishallitus. Liberaalidemokraattinen FPD, josta oli aiemmin avoimesti homo ulkoministeri Saksan hallituksessa, taisi viime vaaleissa pudota kokonaan pois Saksan Liittopäiviltä.

Kommenttia muokattu: 18.07.2015 klo 18:28
  • 3 / 5
  • Jukka
  • 18.7.2015 23:37
Angela Merkelillä ei tietääkseni ole lapsia. Hänen avioliittonsa on ilmeisesti siten täysin merkityksetön ja pitäisi mitätöidä.

Kommenttia muokattu: 18.07.2015 klo 23:37
  • 5 / 5
  • Havainnoija
  • 10.8.2015 3:59
Liittokansleri Angela Merkel luokittelee lausunnollaan homo- ja lesboparit toisen luokan kansalaisiksi. Lähetä Merkelille vetoomus tasa-arvoisen avioliittolain puolesta:
https://go.allout.org/en/a/merkel-marriage/
---
Tasa-arvoisen avioliittolain kannatus on Saksassa tällä hetkellä suurempaa kuin Suomessa, joten jossain vaiheessa Saksa seuraa muita läntisen Euroopan maita.
Arvostettuna mielipidevaikuttajana toimii Saksan presidentti Joachim Gauck, joka on puhunut homojen oikeuksien puolesta mm. YK:n yleiskokouksessa. Kuten uutisessa mainittiin, ennen Irlannin-vierailuaan antamassaan haastattelussa Gauck kertoi toivovansa, että Saksa seuraisi Irlannin esimerkkiä.
http://www.queer.de/detail.php?article_id=24176