Mediakommentteja euroviisujen kärkipaikoista (juttukommentit)

Jos joku pitää naisen ja miehen välistä avioliittoa luonnollisena asiana, siitä ollaan tyrmistyneitä ja vaaditaan sanojaa korjaamaan mielipidettään paskamyrskyn uhalla. Hillitöntä suvaitsemista.
Todella hyvä, että Måns torppasi Venäjän valkokaartin viisuvoiton, vaikkei tämän vuoden Euroviisuissa yhtäkään briljanttia kappaletta ollutkaan, vaikkakin hyvä-äänisiä laulajia kasapäin kylläkin.

PKN:n Euroviisumenestyksen osalta nyt kun esikarsintojen äänestystulokset julkistettiin, nähdään varsin mielenkiintoiset asiat:
- PKN:n viisumenestyksen torppasivat äänestysmaiden asiantuntija-raadit, eivätkä kansalaiset (kummankin äänet vaikuttivat 50% valintaan)
- itäisen Euroopan maiden kansalaiset antoivat PKN:lle jopa paremmin ääniä, kuin muutamat läntisen Euroopan maat

Täältä, Euroviisujen asiantuntijaraatien ja katsojaäänien äänestystuloksista (tiedoissa näkee numeroista, monennelleko sijalle esikarsinnassa esitys äänestettiin, eli numerot 1 - 10 kymmenen eniten ääniä saanutta ja siis esikarsinnasta jatkoon päässet)

http://www.eurovision.tv/upload/voting/ESC-2015-first_semi-final-full_results.xls

...näkee tosiaan selvästi sen, että jos äänestymaiden kansalaiset (televote-sarake) olisivat saaneet tehdä valinnan, olisi PKN päässyt selvästi finaaliin, mutta asiantuntijaraatien yhteisäänten (rank-sarake) vaikutuksesta yhdistetty sijoitus (combined) ei yltänyt 10 valitun joukkoon.

Virolaiset katsojat äänestivät PKN:n parhaaksi, 1-sijalle tuossa esikarsintaporukassa, mutta heilläkin asiantuntijaraadit äänestivät PKN:n vasta 12.sijalle, joten yhteisvaikutuksesta Virosta saatiin vain 4 pistettä, eikä 12, mikä katsojaäänillä olisi saatu.

Samoinhan (muistaakseni) kävi UMK-äänestyksessäkin, että asiantuntijaraatien äänillä PKN:ää ei olisi valittu, mutta kansalaisäänet ratkaisivat. (voin toki muistaa väärinkin)

Euroviisujen 2015 Finaalin äänestystulokset ovat täällä:

http://www.eurovision.tv/upload/voting/ESC-2015-grand_final-full_results.xls

ja 2. semifinaalin ääenstystulokset täällä:

http://www.eurovision.tv/upload/voting/ESC-2015-second_semi-final-full_results.xls

Eli tuosta voi katsoa senkin, mikä maa katsojaäänten perusteella olisi voittanut finaalin.

Kommenttia muokattu: 24.05.2015 klo 14:39
"Kun voittoa ei tullut, Gagarina lehtitietojen mukaan kyynelehti."

Sinällään hyvä-ääninen laulaja Gagalina kylläkin näytti kyynelehtivän, kun voitto näytti (muka) olevan tulossa äänestyksen puolivälissä, mutta (krokotiilin) kyyneleet kuivuivat sitten aika sujuvasti kun Ruotsi tavoittikin ja singahti selvään johtoon.

ortodoksi Putinin hallinnolle on, homofobiansa keskellä, varmasti henkisesti kova pala se, että Venäjän jäi tänä vuonna kakkoseksi sekä yhdenvertaisen avioliiton MM-lätkävoittaja Kanadalle että yhdenvertaisen avioliiton Euroviisu-voittaja Ruotsille. Venäjän pitää nyt, iloitakseen voitosta, ajatella että "Kakkonen on Ykkönen", mikä hivelee homofobien mieltä toki ihan anaalisen nautinnollisesti ; )
Toisaalta... olisi voinut olla mielenkiintoinen tilanne, jos Venäjä olisi saanut viisut järjestettäväkseen. Sateenkaari olisi hetken aikaa loistanut taas Venäjänkin yllä.

Venäjällä ei ilmeisesti oikein arvostettu Conchitaa: http://ranneliike.net/teema/is-conchitan-esiintyminen-euroviisulahetyksessa-sensuurin-kohteena-venajalla?aid=11775

Omat suosikkini olivat (ei välttämättä tässä järjestyksessä) Ruotsi, Viro, Montenegro, Espanja ja Italia. Yleensä saan lisäkiksejä, kun laulu esitetään maan omalla kielellä.
Ruotsin 28-vuotias nuorimies Måns Zelmerlöw on eipäsjuupastellut valitettavasti muussakin, kuin meidän homomiesten arvostuksen suhteen. Tässä tuo Pluran keittiössä -juttu:

https://youtu.be/YcHdSJtCWKQ

Zelmerlöw kävi huhtikuussa esiintymässä Turussa Voice of Finland -lähetyksessä ja meni sen yhteydessä arvostelemaan Suomen Pertti Kurikan nimipäivien Aina mun pitää -laulua. Zelmerlöw sanoi että "se biisi ei ole paljon mitään".

Mutta sitten Måns Wienissä Euroviisujen promoilussaan vetikin vähän sanojaan takaisin.

"Kritiikkini johtui vain siitä, että minä en ole punk-fani."
Itse bändistä hän piti ja pitää edelleen erittäin paljon
"PKN on mahtava! Kun he voittivat, se heidän ilonsa oli jotain mieletöntä. Minä melkein itkin, kun näin sen. Se oli kaunista."

Zelmerlöw sittemmin kuulemma arvostaa myös Suomea, joka lähetti yhtyeen kisaan. "Se oli todella "cool". Se oli hieno viesti. Siitä Euroviisuissa juuri on kyse: tuodaan ihmiset yhteen."

Månsilta kysyttiin, voisiko sama tapahtua Ruotsissa? Voisiko täydelliseksi hiottuja euroviisulauluja ja -esityksiä vuosittain tuottava Ruotsi lähettää joskus kehitysvammaisten yhtyeen edustamaan maata Euroviisuihin?

"Ehdottomasti. Kyllä Ruotsikin haluaa lähettää sellaisia samanlaisia viestejä", Zelmerlöw sanoo.

Joten, summa summarum, Ruotsin seuraavan euroviisun nimi ja teema lieneekin Tuuliviiri.

Noh, Ruotti johtaa Euroviisuvoitoissa Suomea 6 - 1, mutta mepäs köytiinkin taannoin voittamassa jääkiekon MM Globenissa, ihan Ruotsalaisten nenän edessä - ja se lämmittää mieliä yhä : )

Kommenttia muokattu: 24.05.2015 klo 15:51
Vai niin, että tjas on sitä mieltä että naisen ja miehenkin välinen avioliitto ei olisi sekin luonnollinen. Onpa tjas taas suvaitsematon.

Kaikkihan aikuisten ihmisten keskiset avioliitot ovat luonnollsia ja
vain kaikki uskonnot ovat perverssin luonnottomia - nekin surkuhupaiset jumala ja allah, jotka muka ovat täydellisiä, mutta eivät siltikään ole kelvanneet kenellekään puolisoiksi avioliittoon, vaan ovat jääneet takakireiksi ikisinkuiksi ; )
  • 7 / 10
  • Punainen sateenkaari Vaasassa
  • 24.5.2015 16:01
Ajattelen Venäjän homoja. Asiat ei parane nekatiivisella Venäjä keskustelulla. Meidän pitää vaikuttaa Venäjän johtoon positiivisesti ja aloitteellisesti.
PsV: "Meidän pitää vaikuttaa Venäjän johtoon positiivisesti ja aloitteellisesti."

Elikä miten se käytännössä tapahtuisi? Lähettämällä ToF-postimerkeillä varustettuja kirjeitä Putinille?
  • 9 / 10
  • Puuteripoika
  • 24.5.2015 17:58
Yks heterotuttu kysy miksei Israel samanlaisia buuauksia saa ku Venäjä ja et näyttäis siltä et meikäläisii ei Israelin veriteot hirveesti haittais ku siellä homomyönteisii ollaan.

Sanoin et musta on ihan ok et sateenkaariväki ajaa omaa asiaansa ja muut ajakoon omiaan. Siks meidänki viisukatsomo buuas Venäjälle ja juhli yhdessä sympaattisen Israelin kanssa :)
Putinin Venäjä = Palestiinaa miehittävät ja palestiinalais-homoja syrjivät israelillaiset = natsit - se siitä.
Tämän vuoden israelilaisten viisukappale oli järkyttävän huono - ei varmasti menesty edes ortodoksi-juutalaisten parissa.

Ruotsin 2017 Euroviisuihin tulleekin osallistumaan itse Venäjän paras laulajatar http://www.freakingnews.com/pictures/54000/Vladimir-Putin-as-an-Old-Woman--54452.jpg
Eli kannustetaanpa sitten häntä lurituksessaan!

Kommenttia muokattu: 25.05.2015 klo 00:49