Madventuresin Riku Rantala suomii pääministeriä transihmisten unohtamisesta (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • puppeliassi
  • 3.1.2015 14:48
Riku on kyllä hyvin asioita tuonut esille. Tosin epäilen ettei stubb pahemmin välitä vasemmistolaisen puheista.
  • 2 / 13
  • Punainen sateenkaari Vaasassa
  • 3.1.2015 16:01
Lähtö kohdan politiikassa tulee olla huolehtiminen ihmisestä, sehän on ihmiskunnan perusta. Koko meidän historia on ollut tiedon keruuta, oppimista ja uusia johtopäätöksiä. Kumpi oli ensin, ihminen vai raamattu tai raha. Nyt on uudeelleen ihmisen aika!
Stubbin maine ihmisoikeuksien ajajana on ryvettynyt. Irtiottopuhe Rake-salilla oli toki tarkkaan harkittu. Paljonko oli puhujan omissa käsissä, en tiedä. Mennyttä uraansa Stubb ei sentään ollut pakotettu negletoimaan, mutta nyt suomalaisilla on vanhoillinen Stubb, joka omien sanojensa mukaan on vain "esiintynyt liberaalin kaavussa".
  • 5 / 13
  • Xx_Val_xX
  • 5.1.2015 10:52
Lainaan täällä saamaani vastausta Stubin avustajalta, kun asiasta kritisoin Stubia:

Tämä on todella ikävä kyllä sellainen asia, jota hallitus ei voi pelisääntöjensä puitteissa tuoda ilman yksimielisyyttä, kun siitä ei ole sovittu hallitusohjelmassa. Kun hallituksella on vain yhden edustajan enemmistö eduskunnassa, suurin osa oppositiosta vastustaa esitystä eikä KD taatusti suostu kannattamaan sitä, hallitusohjelman ulkopuolelta tulevan esityksen tuominen eduskuntaan ohi yksimielisyyden merkitsisi käytännössä sitä, että hallituksen esitys jumiutuisi valiokuntaan tai kaatuisi viimeistään salissa.



Pääministerin osalta totean, että hän on kyllä kertonut tukevansa lain muuttamista nykyaikaa vastaavalle tolalle, mutta edellä kertomistani käytännön realiteettisyistä se ei nyt näytä riittävän.



Hän ei ole pelännyt ottaa kantaa sellaisiinkaan asioihin, joista esimerkiksi Kokoomuksessa vallitsee hyvin jakautunut näkemysilmapiiri. Tästä esimerkkinä translain lisäksi äskettäin hyväksytty tasa-arvoinen avioliittolaki.



Ystävällisin terveisin



Antti Vesala

Kansallisen Kokoomuksen eduskuntaryhmän poliittinen sihteeri (oa.)

Pääministeri Alexander Stubbin eduskunta-avustaja

P.S. Translain muuttamisesta on adressi liikkeellä, löytyy täältä:

http://www.adressit.com/translaki

Kommenttia muokattu: 05.01.2015 klo 10:55
Itse näen asian samoin kuin Vesala. Pääministerillä ei ole käytettävissään työkaluja (l. riittävää tukea) runnoa asiaa eteenpäin - vaikka itse miten tahtoisi.
Kunpa trans/dragit eivät aina tuppautuisi "suvaitsemattomasti" Miesten bileisiin yms. teemallisesti Miesten juttuihin, sinne kuulumattomina "naisina", niin voisi kansalaisaloitettakin kannattaa.

Vapaus edellyttäisi kuitenkin myös vastuuta ja muittenkin suvaitsemista, myös trans/drag-ihmisiltä.
  • 9 / 13
  • Xx_Val_xX
  • 7.1.2015 10:15
Kunpa trans/dragit eivät aina tuppautuisi "suvaitsemattomasti" Miesten bileisiin yms. teemallisesti Miesten juttuihin, sinne kuulumattomina "naisina", niin voisi kansalaisaloitettakin kannattaa.

Vapaus edellyttäisi kuitenkin myös vastuuta ja muittenkin suvaitsemista, myös trans/drag-ihmisiltä.

human • 06.01.2015 23:24

Hmmmm.....siis onko tämä kirjoitus kannanotto vai provo vaiko mikä?
Oli mantra tai mikä hyvänsä, sopisi miettiä muutaman kerran mitä kirjoittaa, varsinkin kun laittaa kaikki trans nimikkeen alle. Sikamaisin lause löytyy muitten suvaitsemisesta, itse allekirjoitin tasa - arvoisen avioliittolain kansalaisaloiteen sen takia koska se oli oikein. Ja koska ihmiskunnan ihmisyyden kannalta oikein!

P.S. Human.....enemmän transihmisiä kohtaan, erityisesti transnaisia kohtaan löytyy syrjintää, lesbojen, homojen ja bi - seksuaalisten naisten puolelta, joten älä edes kehtaa tuoda meidän suvaitsemattomuutta teitä kohtaan esille!
humanilla ei tunnetusti ole moraalia. Haukkuu kristittyjä kaiken pahan aluksi ja juureksi, mutta sitten itse haukkuu biseksualeeja, lesboja ja transihmisiä.


Lasken humanin samaan ryhmään riqumanin ja ei_avioliittoja_homoille kanssa, jotka pitää jättää omaan trollin arvoonsa.