Kansanedustaja James Hirvisaari sotajalalla avioliittolain uudistamista vastaan (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Xx_Val_xX
  • 8.12.2014 22:17
Voi Hirvisaari, ei se kaadu enää, vaikka kuinka saisit itkupotku raivareita ja pureksisit sormen kynnet kokonaan pois. Eduskunta kokonaisuudessaan menettää uskottavuutensa, jos näin kävisi.
Hirvisaari ei ole oikein ollut hereillä kun aiheesta ollaan käyty julkista keskustelua, sillä kansan mielpidehän on tutkimuksissa ollut tasa-arvoisen avioliittolain puolella jo kauemman aikaa. Miten kansanäänestys siis muuttaisi tilannetta hänelle mieluisaan suuntaan?
Hirvisaaren ja sielunsiskojensa hellimä ajatus kansanäänestyksestä muutoksen tuojana kaiketi pohjautuu tietoisuudelle siitä, että yksittäiskysymyksissä kantaa ottavat lähinnä ne, joilla on intohimoja asiaa kohtaan.

Käytännössä kantaa ottaisivat he, joita asia erityisesti koskettaa - tällaisessa vähemmistöjä koskevassa uudistushankkeessa lähinnä vähemmistöä ja näiden läheisiä - sekä toisaalta heitä, jotka syystä tai toisesta vastustavat uudistusta. Ne, joita asia ei juuri henkilökohtaisesti hetkauta, saattaisivat hyvinkin jäättää kannan ilmaisunsa väliin.

Vaikka mielipidetiedustelujen mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudella on laaja yhteiskunnallinen tuki, saattaisivat kielteisesti homoavioliittoon suhtautuvat onnistua pelottavia tulevaisuudenkuvia maalailemalla saada aikaan samoin ajattelevien - ja tarpeeksi ajattelemattomien - joukkoliikkeen, jolloin päätös syntyisi ns. asianosaisten ja näiden yhdenvertaista asemaa vastustavien voimasuhteiden mukaan.

Sellainen olisi tällaisessa vähemmistökysymyksessä jotain ihan muuta kuin asiakysymyksiin pohjautuvaa päätöksentekoa.