Paula Vesala translaki-kampanjavideon keulakuvana (juttukommentit)

Kertokaas ny joku sitte, että jos ilmotus riittäisi ni kai siinä sentää joku aikaraja olisi, että viiden vuoden välein saat vaihtaa sukupuolta?

Hauskaa kyllä miten transsukupuoliset ja homot on näin "samaan tiimiin" joskus aikoinaan päätyneet. Tuntuu vähän oudolta.

Kommenttia muokattu: 02.12.2014 klo 09:38
  • 2 / 6
  • Xx_Val_xX
  • 2.12.2014 9:42
Hauskaa, että jotkut tekee tästä ongelman, mutta esimerkiksi Argentiinassa ei ole ollut mitään ongelmia. Älä tee siitä ongelmaa, ei se ole sulta pois!
Ymmärtääkseni Tanskassa päätös on lähtökohtaisesti kertaluonteinen. Siihen sisältyy myös puolen vuoden harkinta-aika.

EDIT: Kai tuo "sama tiimi" syntyy siitä, että niin seksuaalivähemmistöt kuin sukupuolivähemmistötkin ovat "kaksinapaisen" sukupuolikäsityksen ulkopuolella.

Tuon kaksinapaisen käsityksen mukaan sukupuolisuuteen liittyvät asiat toimisivat eräällä tavalla kaksinapaisen magneetin lailla: vastakkaiset navat vetävät toisiaan puoleensa, mutta hyljeksivät samaa. Siitä näkökulmasta sukupuolivähemmistöjen lokeroiminen jommaksikummaksi navaksi ei luonnu, kun taas seksuaalivähemmistöjen kohdalla navat käyttäytyvät toisin totutusta.

Kommenttia muokattu: 02.12.2014 klo 09:59
  • 4 / 6
  • Havainnoija
  • 2.12.2014 13:13
Tässäkin asiassa suurinta mölyä pitävät ne, jotka eivät tiedä eivätkä haluakaan tietää mitään. Toivottavasti translain uudistaminen onnistuu vastustuksesta huolimatta.
---
Vetoomus
Norjan valtio pakottaa sterilisaatioon. Lähetä seuraava vetoomus terveysministeri Brent Høielle: Transihmisiä ei saa pakottaa sterilisaatioon tai läpikäymään mielenterveystutkimuksia. Norjan viranomaisten on varmistettava, että transihmiset voivat vahvistaa juridisen sukupuolensa ilman pakollisia lääketieteellisiä toimenpiteitä.

https://www.amnesty.fi/vetoomukset/valtio-pakottaa-sterilisaatioon/
  • 5 / 6
  • Rokkihomo
  • 2.12.2014 13:28
Toivottavasti!

"transsukupuoliset ja homot on näin "samaan tiimiin" joskus aikoinaan päätyneet. Tuntuu vähän oudolta."

Henkilökohtaisena tragediana pidän sitä että minut homona niputetaan "samaan tiimiin" esimerkiksi tuollaisten kanssa kuin nimimerkki "Is".
Kiitos smo:lle tiedosta, että kyseessä on siis kertaluontoinen juttu. Nostaa varmasti kynnystä hassutella ja pyrkiä vaikka poikaporukalla naisten pukuhuoneeseen virallisesti naisina.

"Tiimi"-pohdintakin oli ihan hyvä. Ikävä vain, että siitä on seurannut ja seuraa monia väärinkäsityksiä liittyen siihen, että homoseksuaalisuus vaikuttaisi jotenkin käsitykseen omasta tai toisten sukupuolesta.