Unkarilaisen juutalaisjärjestön uusi puheenjohtaja entinen drag-tähti (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • human
  • 10.7.2014 18:50
Hän taisi esiintyä drag-ihmisenä siis hlbt-baarissa?
Vai oliko se tosiaan ihan vain homoille tarkoitettu homo-baari?

"Hän kuitenkin käski katsomaan kotisivunsa kommenttia. Kotisivullaan hän kuvaa, miten 20-vuotiaana hän jo tunsi, että hänen psyykkinen ja fyysinen puolensa eivät vastanneet toisiaan, mutta vuosikaudet hän pystyi sopeutumaan tilanteeseen. Siinä ympäristössä hänen arvonsa eivät kuitenkaan olleet täysin kohdallaan ulkoisen ympäristön kanssa."

Tarkoittaako hän tuolla sitä, että hän on trans-sukupuolinen tai trans-seksuaali?
Uutisen kuvastaan päätellen homo-mieshän hän ei vaikuta olevan.

Noh, yhtä kaikki, juutalaisetkin ovat hlbt-fobisia,
vaikka hlbt-ihmiset kohtalotovereitaan natsi-Saksassa olivatkin.

Kommenttia muokattu: 10.07.2014 klo 18:53
Tosiasiassa jenkeissä tehdyn tutkimuksen mukaan juutalaiset ovat kaikista uskontokunnista eniten hlbt-myönteisiä huikealla 84% homoavioliiton kannatuksellaan. Maailman ainoan juutalaisvaltion eli Israelin homojen oikeuksein kannatusluvut ovat myös maailman korkeimpia.
Homofobeja toki löytyy joka porukasta, mutta juutalaisten joukosta poikkeuksellisen vähän.

Eiköhän tässä ole nyt kyse ihan humanin omista fobioista, koska joka ikiseen tekstiin joka edes jotenkin sivuaa juutalaisia tulee häneltä poikkeuksetta jonkinlainen negatiivinen ja tosiasiat ignooraava kommentti.
  • 3 / 4
  • Hönötin
  • 12.7.2014 8:37
Human on kristo, juutalais, islam ja bifobinen ihminen joka ei välitä toisten tunteista pätkääkään ja saarnaa omaa totuuttaan muista välittämättä. Se on äärimmäisen raukkamaista. Olet pahempi kuin ne joita syytät. Ps. Israelissa on tosiaa homojen oikeudet maailmanennätysluokkaa toisin kuin sinun ateistisessa Kiinassa tai Kuubassa tai Virossa :D
  • 4 / 4
  • Pete
  • 13.7.2014 19:13
Heipparallaa ja jaarittelen...

Olisikohan nyt jälleen kerran syytä muistuttaa, että Israel ja juutalaisuus eivät ole synonyymejä.
Juutalaisissa ympäri maailmaa esiintyy varmaankin ihan yhtä paljon homofobiaa kuin kaikkien muidenkin uskontojen tunnustajissa. Eiköhän ahdasmielisyys ole ihan kaikkien "ihmisoikeus".

Israel, huolimatta siitä, että se on "Juutalaisvaltio", sen sijaan lähti jo perustamisestaan asti -ymmärrettävistä syistä- siitä että kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia (tosin tietysti juutalaiset ovat yhdenvertaisempia kuin muut). Israelissa on pitkät perinteet ajattelu- ja toimintamallista, joka edustaa meidän näkökulmastamme katsoen ehkä lähinnä ruotsalaista sosiaalidemokratiamallia. Monet Israelin huippupoliitikoista ovat olleet (sotaisuudestaan huolimatta) vasemmistodemariluokkaa, jopa jonkin sortin eurokommunisteihin rinnastettavia. Israelin kibbutsithan olivat ja ovat kommuuneja/kolhooseja. Israelissa myös ammattiliitoilla on hyvin merkittävä asema sisäpolitiikassa.

Huolimatta siitä, että ääriortodoksijuutalaiset mesoavat itsestään ja tekevät jopa terroritekoja (viimeisimpänä palestiinalaispojan surma), Israel on perustuslakinsa mukaan -ylläri, ylläri- sekulaarinen valtio. Juutalaisuus sen peruskivenä merkitsee tapojen ja perinteen mukaista "itsensä juutalaiseksi tunnustamista", mutta jos viis veisaa uskonnosta ja haluaa vaikkapa syödä pekonia tai simpukoita tai hummeria, ei siitä kukaan tule ikkunan alle huutelemaan. Niitä tuotteita on ihan vapaasti myynnissä kristittyjen arabien omistamissa liikkeissä. Nämä jo ristiretkien aikaan kristityiksi kääntyneet eivät muuten miellä itseään palestiinalaisiksi, vaan nimenomaan "kristityiksi arabeiksi". Ovat hyvin tarkkoja erosta. He ovat Israelin kansalaisia ja heitä palvelee myös sen asevoimiossa ja poliisissa.

Olen työskennellyt israelilaisten kanssa yhdessä moneen otteeseen niin kotimaassa (lähitaistelukouluttajien ja tiedustelulennokkikauppiaiden) kuin ulkomailla (YK). Kaikilla oli sotilastausta, mikä tietenkin helpottaa asiointia Suomessa, missä melkein jokaisella miehellä on sellainen myös.

Erityisesti mieleen palautuu YK:n ajalta tyyppi, joka työskenteli UNHCR:n ulkomaanturvallisuusvastaavana. Olimme molemmat silloin kapteeneita evp, ja meillä synkkasi hyvin. Ryyppäsimme ja rälläsimme kimpassa ympäri Geneveä, vaikka olinkin periaatteessa hänen pomonsa. Hän kertoi paljon näistä Israelilaisista erikoisuuksista, kuten esim. siitä, että Tel Avivin lähistöllä sijaitsee lähi-idän suurin sikala (kristittyjen arabien omistama, brittiperäisiä rotusikoja).
Hänellä oli USA:n ja Israelin kaksoiskansalaisuus, ja kiroili sitä, että "kotona" Israelissa ei saanut kunnollista pizzaa, koska kosher-säännöt kielsivät juuston ja lihan sekoittamisen.

Itse inhoan Israelin palestiinalaisiin kohdistamaa sortoa ja riistoa, mutta niin teki myös tuo yllä mainittu kaverini, joka lähti IDF:stä YK:lle duuniin, koska ei katsonut voivansa palvella organisaatiota joka tietoisesti sortaa ihmisoikeuksia.

EDIT:

Kommenttia muokattu: 13.07.2014 klo 19:16