Istanbulissa 21-vuotiaan transnaisen murha (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Pete
  • 24.4.2014 16:20
Turkki on kyllä mielenkiintoinen maa. Omituista kyllä siellä juuri armeija on länsi/vapaamielinen. Muita vastaavia esimerkkejä en muista kuin Portugalin neilikkavallankumouksen. Ai no joo, Etelä-amerikassa on ollut pari tapausta, joissa vasemmistolainen upseerijuntta on kaapannut vallan, mutta ei niistäkään mitään demokratiaa seurannut.
Turkin armeija toki edustaa sekulaarisia ja länsimielisempiä arvoja ja toimii parempana vaihtoehtona Erdoganin ja kumppaneiden yhä jatkuvalle uskonnolisuuden hivuttamiselle turkkilaisten elämään, mutta varsinaisesti vapaamielinen (siis ainakaan hlbt-asioissa) se ei suinkaan ole.
Turkin armeija luokittelee homouden "psykoseksuaaliseksi sairaudeksi" ja homoudesta kiinni jääminen johtaa armeijasta erottamiseen.

Mielenkiintoinen fakta on se, että ainoastaan passiivisena osapuolena (bottom) seksiä harrastamassa kiinni jäänyt luokitellaan homoksi ja saa armeijasta potkut, mutta aktiviinen osapuoli (top) ei saa itselleen homoluokitusta ja voi vapaasti jatkaa palvelustaan.

Human Rights Watch tietää kertoa, että jos turkkilainen homo mielii omatoimisesti jäädä armeijasta pois seksuaalisuuteensa perustuen pitää hänen tarjota valokuvallisia todisteita omasta asentomieltymyksestään. Aika erikoista touhua.