Westboro Baptististikirkon johtaja ja perustaja Fred Phelps on kuollut (juttukommentit)

Nyt homoilla on tilaisuus osoittaa pystyvänsä asettumaan kaiken sen kielteisyyden yläpuolelle, jota WBC on edustanut.
Tokihan homot ovat noin jo tehneetkin esim. perustamalla viime vuonna Westboro babtistikirkon naapuriin Equality House -talon, tämän 20.3. YK Happy Day:n aattona, mistä tässä Huffington Postin islaminuskoinen Ahmed Shihab-Eldin uutisoikin

http://www.huffingtonpost.com/2013/03/19/westboro-equality-house-aaron-jackson-rainbow_n_2906337.html

Joten nyt sitten ei muuta, kuin että toivottavasti evoluution madot rakastavat Fred Phelpsiäkin. (tosin wbc viestittää kattavasti että http://www.godhatestheworld.com/ )

Tässä hänelle vaikkapa Well-Strung -gay-kvartetilta muistolaulu,
Mozartin Pieni yösoitto (1-osa) & Kelly Clarksonin Since you've been gone

http://www.youtube.com/watch?v=JJTVSyt7eMQ

(Heistä mm. http://www.youtube.com/watch?v=ACnGTJvqx0o ja http://well-strung.com/
Edmund Bagnell 1-viulu, Christopher Marchant 2-viulu, Trevor Wadleigh alttoviulu ja Daniel Shevlin sello)

Kommenttia muokattu: 23.03.2014 klo 00:54
  • 4 / 18
  • Salty Dog
  • 20.3.2014 23:32
Toivon sydämestäni että tämän hirviön kuolema vaietaan kuoliaaksi. Kaikenlainen protestointi ja hälinä vain ruokkisi jäljelle jääneitä tolloja uusiin typeryyksiin. He rakastavat julkisuutta.
  • 5 / 18
  • SaintJudy
  • 21.3.2014 7:16
Ainakin Facebookissa queerpoliittisesti aktiiviset jenkkiystäväni, joita asia lähemmin koskettaa ovat ottaneet uutisen tyylikkään maltillisesti vastaan, asenne on juuri tuo kielteisyyden "yläpuolelle asettuminen" muutamaa, sikäli asiankuuluvaa, "Ding Dong the Witch is Dead" kommenttia lukuunottamatta. Useimman lienevät lukeneen Ranneliikkeen uutiskommentointia. Vastaavasti Thatcherin kuolemaa juhlittiin sitäkin railakkaammin myös homojen keskuudessa.

Julkinen vastaprotesti on vaiettu, joidenkin tietojen mukaan Phelpsille ei järjestetä hautajaisia. "Devil had a busy day," kuten eräs tuttava kirjoitti.
Vanhana salaliittoteoreetikkona tulee vaan mieleen, että F. Phelps, vanha ihmisoikeusaktivisti olisi saattanut lähteä julistukseensa periaatteella: "pannaan kaikki överiksi. Ollaan ääliöitä. Suututetaan koko kansa. Sillä saadaan suuri valtaväestö vastustamaan meitä ja siten kannattamaan homojen oikeuksia".
Kukapa tietää.
Tai ehkä hän vain oli täysin sekaisin...
Väitän, että Fred Phelps teki palveluksen Amerikan gay-liikkeelle, vaikka hän ei sellaista tarkoittanutkaan.

Olen seurannut Phelpsin kuoleman jälkeisiä kannanottoja amerikkalaisessa mediassa. Varsin maltillista puhetta. Toki keskustelupalstoilla on toisenlaisiakin ääniä. Katkeruus häntä kohtaan on myös purkautunut.

Silloin kun Fred Phelps ja perhe aloittivat "ristiretkensä" homoja vastaan joskus 1990-luvun alussa, homot olivat varsin näkymättömissä monessa osavaltiossa. Homojen toivottiin myös pysyvän näkymättömissä, poissa "parempien" ihmisten silmistä.

Fred Phelps nosti homot näkyviin ja on pitänyt sitä yllä jo 23 vuoden ajan. Hänen projektinsa teki homofobiasta kauas näkyvän, kuuluvan ja jopa rivon. Vaikka kymmenen vuotta aikaisemmin homofobia oli jo näkyvillä HIV/AIDS-epidemian puhkeamisen jälkeen, se oli jotenkin hahmoton. Sitä oli kaikkialla, mutta se ei muotoutunut erityisen selvästi. Nyt Phelpsin klaani antoi homofobialle kasvot ja ne kasvot ovat rumat. Hän nosti homofobian aivan uusiin mittasuhteisiin, mitä oli koskaan ennen koettu. Kun media alkoi väsyä kuulemaan homojen simputtamisesta, phelpsiläiset keksivät iskeä vielä rajummin ja kipeämmin. He aloittivat sotilaiden hautajaisten mielenosoitukset. Syynä oli muka Amerikan tuki homoille. Se todella tehosi ja teki heistä entistä näkyvämpiä.

Joku on todennut, että Phelpsin klaani muodosti peilin amerikkalaisen uskonnollisen äärioikeiston homofobialle. Se mitä peilistä näkyi oli todella rumaa ja inhottavaa. Ihmiset joutuivat punnitsemaan omaa homofobiaansa ja harkitsemaan, ovatko he samanlaisia kuin Phelpsin klaanin käytös.

Väitän, että vaikka Fred Phelps sai aikaan suunnattoman paljon tuskaa ja surua, hän samaan aikaan hankki homoille ja homoliikkeelle yhä lisääntyvää kannatusta. Otaksun monien ihmisten harkinneen, etteivät he halua missään nimessä olla Phelpsien kaltaisia ja lähteneen tukemaan homoja.

Seurauksena osaksi Phelpsien käytöksestä on ollut tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulo yhä useammissa osavaltioissa.

Tarvitsisimmeko me kotimaisen Fred Phelpsin? Oikeastaan meillä on jo ollut sellaisia. Päivi Räsänen, joka viime aikoina on ministeripestinsä vuoksi pitänyt suutaan varsin supussa homokysymyksessä. Suomalaiset ääriuskonnolliset piirit koettava ärhennellä, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että heiltä alkaa usko mennä voittoon homojen vastaisuudessa.
  • 9 / 18
  • ERKKI - VAASA
  • 21.3.2014 22:41
Uskontohan on USA:ssa suurta bisnestä. Menivätköhän Fred Phelpsin uskonbisnekset vähän huonosti jos edes hautajaisia ei pystytä järjestämään?
On edelleen epäselvää, tuliko Fred Phelps erotetuksi kirkostaan viime vuonna. Jos hän tuli ulkoistetuksi etukäteen, joku muu saa hoitaa silloin hautauksen.

Yhdessä kommentissa todettiin, että WBC:ssä oli vallalla käsitys, että Jeesus tulee Fred Phelpsin vielä eläessä. Kaikki kirkkoon kuuluvat pelastuvat ja kirkkoon kuulumattomat joutuvat tuliseen helvettiin. Ennustus ei kaikista merkeistä päätellen kuitenkaan toteutunut joten Fred kuoli väärään aikaan. Tilanne on kirkolle hiukkasen kiusallinen. Yksi tapa on hankkiutua Fredistä eroon mahdollisimman äänettömästi.

Kirkon taholta moitittiin mediaa, että Fred Phelpsin kuoleman vuoksi media on joutunut kiihkon valtaan. Tässä kohden voisi todeta vanhan sanonnan mukaan, että sitä saa mitä tilaa.
Tarvitsisimmeko me kotimaisen Fred Phelpsin?


En minä ainakaan, en edes Räsästä. Ymmärrän kyllä Juhani Veen pointin Phelpsin karhunpalveluksesta, mutta minun ei tarvitse asettua uhrin asemaan osoittaakseni olevani oikeassa - ja vielä tarvetta tarjota sitä toista poskea solvaajilleni.
Patmos radion sedät pitää ohjelmaa: Rukous Suomen puolesta. Avioliittolain uuudistusta vastaan herrat ovat myös rukoilleet.
Pasi Turunen heistä miellyttää minua eniten. Pasi oli Homoillassa Päivin kanssa yhdessä kivittämässä homoja. Aika söpö nallekarhu.
Kuka suojelisi Suomea tältä patmoslaisten ummehduttavalta vaikutukselta?
WBC:n vetoomus, ettei kirkon johtajan hautajaisissa saisi osoittaa mieltä, sisältyy mielenkiintoinen ajatus. WBC:n klaani pitää täysin oikeana osoittaa mieltä "syntisiä" kuolleita maanmiehiään, kuten homoja ja sotilaita kohtaan. WBC:n mielestä heidän Jeesuksesta seuraava johtajansa on kaikkien yläpuolella. Mieltä osoittavat toimivat siis sopimattomasti, mutta eivät kirkon jäsenet mieltä osoittaessaan.

Jotenkin tuollainen asenne kielii täydellisestä empatian puutteesta ja käsittämättömän kapeasta ajattelusta.
WBC-kirkkoa arvioidaan johtajan kuoleman jälkeen. Jotkin kirkon toimintaa seuranneet arvioivat, että yhteen henkilöön äärimmäisen voimakkaasti leimautunut organisaatio mitä todennäköisemmin hajoaa johtajansa poistumisen myötä. Sellaisesta on Amerikassa esimerkkejä ja niin on meillä Suomessakin myös politiikan puolella.
Näitä pilajuttuja sinkoilee hyvin vakuuttavan uutisen tyylisinä. Toimitus sai uutisvinkin tuonne codewit-sivustolle kuun alussa juttuun, joka oli otsikoitu: "Ugandan President’s Daughter Reveals She is Gay".

Uutinen vaikutti epäilyttävältä juuri Ugandan kuuman lakitilanteen vuoksi ja se joutui tarkempaan syyniin. Hetken kuluttua se paljastui pilaksi. Seurasin usean median haksahtaneen tuohon nimenomaiseen tarinaan. Niin vakuuttavasti se oli rakennettu.

Hankalaa saattaa voida löytää alkuperäinen pilasivusto, josta uutista on lainattu. Kun pilajuttu on asiallisten uutisen joukossa jollakin toisella vakavamielisellä uutissivustolla, ansa on viritetty.