"Alati muuttuneesta avioliitosta tuli ikiainen perinne" (juttukommentit)

  • 2 / 5
  • Havainnoija
  • 8.3.2014 3:02
Suomen avioliittolakia on muutettu tasavallan aikana ainakin 40 kertaa (laskin pikaisesti), joten nyt kun lakitekstissä mies ja nainen korvataan kahdella henkilöllä, niin se on lain saattamista ajan tasalle.

Vaikuttaa siltä, että Suomen evankelis-luterilainen kirkkokin joutuu hyväksymään faktat, sillä sen verkkosivulla lukee muun muassa, tosin Raamattuun vedoten, että ”se, mitä avioliitolla tarkoitetaan, vaihtelee ajan ja kulttuurin mukaan. Raamatussakin on malleja monenlaisista perheistä. Nyky-yhteiskunnassa avioliitto ei merkitse enää ensisijaisesti suvunjatkamista ja taloudellista turvaa, vaan kahden ihmisen tasaveroista, sitoutunutta kumppanuus- ja rakkaussuhdetta.”
http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/ED5FAD4C40E41664C2257C85004AD453?OpenDocument&lang=FI

Viime vuonna 2013 evankelis-luterilaisen kirkon suorittamien kirkollisten vihkimisten osuus kaikista vihkimisistä oli hieman alle puolet eli tasan 49,0 prosenttia.
  • 3 / 5
  • human
  • 8.3.2014 13:27
Olennaistahan on sekin, että lähi-itämäisroomalaista kristinuskomusta on Suomessa harrastettu vasta tuolta 1000 jaa -luvun jälkeen. Sitä ennenkin ihmiset Suomessa pariutuivatkin ja oli erinäisiä asuin- ja perhekuntia. Eivät perinteiset arvot voi alkaa vasta siitä, kun täällä ihmisiä pakkokäännytettiin kristinuskomukseen. Suomessa on montakin Katumajärvi -nimistä järveä, jotka ovat saaneet nimensä siitä, että pakkokäännytetyt kävivät niissä kastautumassa pois pakkokäännytysuskonnosta.

Kalevalankin runoelmiin ei voi liiemmin vedota, sillä nehän on kerätty vasta 1800-luvulla ja ängetty raamattua/koraania mukaelevaan muottiin - eli melkeinpä samoihin aikoihin kun Minna Canthkin nosteli kolleja pöydille, sanoen suorat sanat siitä että "huoria ne on miehetkin, huoratessaan".

Persuthan on yrittänyt suuntautua myös "sotaveteraani"-puolueeksi, vaikka sen kansanedustajissa taitaa olla eniten armeijaa käymättömiä miekkosia:

Teuvo Hakkarainen vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Jussi Halla-aho sivari
Lauri Heikkilä "tyhmä" tykkimies
James Hirvisaari vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Olli Immonen vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Ari Jalonen vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Pietari Jääskeläinen vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Pentti Kettunen vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Kimmo Kivelä vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Mika Niikko vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Kaj Turunen vapautettu palveluksesta rauhanaikana
Pertti Virtanen sivari
Ville Vähäjärki "sumunlakaisija" aka ilmavoimien meteorologi

Taitaapa tuosta joukosta löytyä myös jokunen biseksuaali, joka on kiksauttanut toisenpuolensa homo-angstiksi asti.

Soinin Timolla taitaa olla kutakuinkin sama sotilasrvo, kuin oli 70 vuotta sitten eräällä itävaltalaissaksalaisella, umpikatolisella ylähuuliparralla.

Kommenttia muokattu: 08.03.2014 klo 13:56
  • 4 / 5
  • kala86
  • 9.3.2014 17:29
Komppaan tässä Juhania, loanheitosta ei hyödy kukaan.

Humanin provosoiva tyyli ja ikioma sanasto tuskin muuta kuin huvittaa niitä lukijoita joilla jotain muutakin kuin (uskonto- ja seksuaalispohjaista?) vihaa päässä liikkuu. Ei voi kuin nauraa :D
Itse asiassa Humanin kommentti Persujen sotilastaustasta oli mielestäni ihan osuva.

Kyllä perussuomalainen mies minun mielestäni on edelleen sellainen, joka käy armeijan ja lähtee kertaamaan kun kutsutaan.

"Isänmaallisuuttaan" toitottavat persut ovat siis harvinaisen kaukana omista ihanteistaan. Wannabe-isänmaanpuolustajia, joita ei ole edes hyväksytty varusmiespalvelukseen.

Sitä nimittäin "rauhan aikana vapautettu" useimmiten tarkoittaa; tohtori on tutkinut kutsunnoissa, ja todennut, ettei kyseistä henkilöä mielenterveyssyistä kannata laskea ladattujen ampuma-aseiden lähelle...