Cher kieltäytyi esiintymästä Sotšin talviolympialaisissa (juttukommentit)

  • 2 / 3
  • JS1975
  • 20.9.2013 21:05
Tämäpä onkin mielenkiintoinen yhtälö, kun ottaa huomioon ko. laulajan tyttären kuulumisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön. Yllä olevassa artikkelissa tätä asian puolta ei valoteta, mutta se on yleisemmällä tasolla oleellinen. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistön ihmiset ovat ainoa vähemmistö, jonka jäseniksi ei lähtökohtaisesti synnytä (vrt. esim. kielelliset vähemmistöt, uskonnolliset vähemmistöt). Parhaimmillaan se tarjoaa myös vähemmistön edustajan kasvattaneelle ympäristölle tajun toisenlaisesta maailmasta ja sitä kautta empatian mahdollisuuden. Käsittääkseni (en ole vielä ehtinyt lukea) tästä puhuu HBLQIT-kirjallisuuden yksi klassikko "Straight parents, gay children".
  • 3 / 3
  • SaintJudy
  • 21.9.2013 19:37
Cherin alkuperäinen haastatelu Macleans lehdelle:

http://www2.macleans.ca/2013/09/08/on-singing-for-jackie-kennedy-working-with-lady-gaga-and-the-art-of-the-comeback/

Vieläkään en oikein pidä tästä sumutorvesta, mutta kunnioitukseni Cheriä kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Cherille oman tyttären lesbous oli aikoinaan iso järkytys, välit taisivat olla poikki kokonaan jossain vaiheessa. Chaz Bono outattiin Advocate-lehdessä vuonna 1995, myöhemmin hän on korjannut sukupuoltaan naisesta mieheksi.

Tyttärin vaiheet tietäen Cherin protesti ja kannanotot tuntuvat aidoilta. Hänellä on omakohtaisia kokemuksia ja omia ennakkoluuloja, joista on pääsyt yli.