Pietarilainen Bok o bok –järjestö tuomittiin ulkomaisena agenttina (juttukommentit)

Putin on "turhautunut" seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeus-asioiden käsittelyyn

http://www.bellinghamherald.com/2013/06/04/3037706/russias-putin-annoyed-about-gay.html

Tuo "ulkomainen agentti” on sinällään hieman väärä käännös venäjästä, koska venäjässä agentti tarkoittaa enempikin edustajaa, eli oikeampi käännös on ”ulkomainen edustaja” (siis samaa kuin agentuuri, eikä vakooja-agentti), mutta yhtä kaikki, lailla tähdätään juurikin uutisoituun asiaan.

- - -

"Seuraavana oikeuteen joutuu pietarilainen Coming out. Tämä järjestö on saanut Pietarin syyttäjäviraston mukaan rahaa Hollannin konsulaatilta ja Norjan suurlähetystöltä. "

Huomionarvoista tuon "ulkomaiset edustajat" -lain soveltamisessa Venäjällä nyt on sekin, että Venäjän perustuslain mukaan lakeja ei voi soveltaa ennen niiden voimaansaattamista olleisiin tapahtumiin. Comin out:kin sai nuo rahat Hollannista ja Norjasta ennen tuon "ulkomaiset edustajat" -lain voimaantuloa ja samoin sen esitteet oli julkaistu ennen lain voimaantuloa, mutta silti järjestöä syytettiin "takautuvasti" niiden perusteella - eli vastoin Venäjän perustuslakia. Sama myös Bok o bok -järjestön osalta. Oikeuden päätös tehtiin vartissa, heti asian esittelyn jälkeen, eli asiaa ei käytännössä edes käsitelty oikeudenkäynnissä puolustuksen kanssa, vaan tuomio oli jo valmiiksi päätetty.

Lisäksi Venäjällä tuomarit voivat tuomita minkä tahansa järjestön poliittiseksi, niin halutessaan, sillä poliittista toimintaa ei ole Venäjällä laissa määritetty. Sama lakiongelma, kuin Venäjän "homopropaganda" -laissakin "propagandan" määrittelemättömyys laissa.

Mielenkiintoista nähdä, koska Venäjän "oikeuslaitos" käy tuolla lailla ulkomaisten, ulkomailta rahoitusta saavien uskontojärjestöjen kirmppuun ... ellei se sitten ole täysin umpi-ristiriitainen "oikeuslaitos".

Kommenttia muokattu: 08.06.2013 klo 09:19
  • 2 / 2
  • Havainnoija
  • 8.6.2013 13:27
Venäläinen syyttäjänvirasto on julistanut kaksi saamelaisten kulttuurijärjestöä ulkomaisiksi agenteiksi sillä perusteella, että ne saavat jonkin verran rahoitusta kielen ja kulttuurin säilyttämiseen suomalaiselta, ruotsalaiselta ja norjalaiselta säätiöltä.
Venäjällä siivotaan näköjään putinpuhtaaksi.