Seta: Ehey­tys­toi­min­ta on ma­ni­pu­loin­tia ja hen­kis­tä vä­ki­val­taa (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • puppeliassi
  • 14.5.2013 18:01
tosi hyvä että setakin nyt otti kantaa.

vaikkei setalla pahemmin ole valtaa päättää asiasta.
"Hoidosta" ja sen sivuvaikutuksista on julkaistua tietoa ainakin jo Olli Stålströmin maineikkaista varhaisista kirjoituksista lähtien, mutta toiminnan kieltäminen on edennyt suurella viiveellä. Ottaen huomioon tasa-arvovastaiselle toiminnalle esimerkiksi USA:sta edelleen tarjolla olevan rahoituksen ja Suomen viime vuosien poliittisen kehityksen, etenkin seksuaalivähemmistöjen muuttamiseen tähtäävillä hoidoilla on Suomessa kannatusta myös poliittisesti vaikuttavalla tasolla. Ilman terveydenhoidollista ammattilaisroolia, uskontopohjaisina sielunhoitajina toimivien auttajien toiminnan rajoittaminen on ihan oma ongelmansa. - Julkisella tiedottamisella potentiaalisia potilaita voidaan opettaa kavahtamaan tällaisia auttajia, tietenkin.
  • 3 / 13
  • Havainnoija
  • 15.5.2013 1:24
Seta on viime vuosina tuominnut eheytyspuoskaroinnin ainakin seuraavissa kannanotoissaan.
Pitemmän aikaa asioita seuranneille nämä ovat jo tuttuja, mutta tässä nyt uusille lukijoille.

Setan ja Suomen mielenterveysseuran kannanotto:

http://www.seta.fi/index.php?k=17803

Eheytystoiminta kiellettävä laissa:

http://www.seta.fi/uutiset.php?aid=17874

Eheytymiskurssit ovat täyttä puoskarointia!

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/96110-seta-pomo-eheytymiskurssit-ovat-taytta-puoskarointia
jälleen kerran: jos joku Teille itselle vieras ihminen hakeutuu noille kursseille ja haluaa muutosta OMAAN elämäänsä, älkää antako sen haitata Teidän omaa elämäänne. Ei ketään pakoteta eheytystoimintaan.
yst. terv. tuleva ex-gay
Rox, sinulla mitä ilmeisimmin on selvä käsitys siitä mikä tai mitä on ex-gay. Kuvailisitko millainen tuo tavoitetilasi tulee olemaan ja kuinka paljon aikaa oletat kuluvan muutokseesi?
Palaan vielä Roxn kommenttiin. Asia ei ole lainkaan niin yksinkertainen, kuin annat ymmärtää.

Rox, kuvitellaanpa tilannetta, jossa sinä tulet kertomaan minulle olevasi epänormaali, koska ajattelet sormiesi olevan liian pitkät. Kerrot aikovasi katkaista ne tavalla taikka toisella. Hyväksi menetelmäksi löydät itsesi muuttamiseen käyttämällä kirvestä. Eikö minun tehtäväni ole silloin kertoa sinulle, että on aivan normaalia, että eri ihmisillä on eri mittaiset sormet ja se on helpointa vain hyväksyä sellaisenaan? Siinä ei ole mitään kummallista.

Väittäisit kenties silloin minulle, että sinulla on oikeus vaikuttaa itseesi ja OMAAN elämääsi juuri haluamallasi tavalla. Minun mielestäni niin ei ole laita todellisuudessa. Jos pilkkoisit sormesi vakaassa uskossasi, joutuisit turvautumaan julkiseen terveydenhuoltoon toimenpiteestäsi aiheutuvien haittojen minimoimiseksi. Sinun "omaan elämääsi puuttumisesi" seuraukset maksaisimme me veronmaksajat!

Täsmälleen sama tilanne on näissä ex-gay-jutuissa. On toistuvasti osoitettu, että Elävät vedet/Ex-gay-yms.-terapiat ovat aiheuttaneet henkisiä vammautumisia eri puolilla maailmaa. Niitä on sitten hoideltu verovaroin. On tunnettua, että nuo kurssien järjestäjät eivät ota mitään vastuuta vikaan menneistä terapoinneistaan: potilaan oma vika.

Mieti vielä kerran, mitä olet aikomassa.

Kommenttia muokattu: 16.05.2013 klo 08:46
haha ei tollaseen läppään viitsi edes vastata! Sekö tässä on ongelma, että jos epäonnistun eheytymisessä; hakeudun julkiselle sektorille lääkärille ja aiheutuu kuluja sinulle ja muille veronmaksajille?!?? Toi solmienpilkkomis vertaus on kuule aika kaukaa haettua.
Menepä kysymään A. Puontilta, millä tavalla hän mahtaa olla "vammautunut" omassa prosessissaan :)
suosittelen edes selailemaan hänen kirjaansa.


http://www.tv7.fi/vod/player/?program=12259

Kommenttia muokattu: 16.05.2013 klo 17:04
  • 8 / 13
  • puppeliassi
  • 16.5.2013 17:42
se on ihan todettua että eheyttäminen aiheuttaa masennusta, ahdistusta ja itsemurhia. se ei ole hyvä asia vaan se pitää kieltää varsinkin lapsilta ja nuorilta ihmisiltä. nämä entiset ex homot on tulleet julkisuuteen jo että seksuaalisuuttaan ei voi muuttaa.

homous ei ole mikään ongelma mikä pitäisi korjata vaan homofobinen yhteiskunta joka ei hyväksy ei heteroita.
  • 9 / 13
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 16.5.2013 19:00
Ongelma on se, hyvä Rox2010, että annat tehdä itsestäsi "rikkinäisen". Sellainen et ole itsestään, vaan tietynlaiset asenteet saavat sinut tuntemaan tuolla tavalla. Ei sinun tarvitse sääliä itseäsi ja pyydellä anteeksi yrittämällä "eheytyä" miksikään muuksi. Kysy itseltäsi, osaisitko tuntea itseäsi "rikkinäiseksi", jos Suomessa oli aina ollut sukupuolineutraali avioliittolainsäädäntö ja sateenkaariperheitä olisi enemmän?

Huomaan, että olet sympaattinen ja kohtelias ihminen. Pyrit tasapuolisuuteen ja olet ilmeisesti jokseenkin uskossa. Etkö voisi uskoa, että jotkut ihmiset syntyvät homoiksi syystä? Tällainen syy voisi vaikka olla se, että opetetaan suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksyntää tai yksinkertaisesti se ettei kaikkien tule lisääntyä. Lajit säätelevät syntyvyyttään tyyliin mitä vahvempi laji, sitä vähemmän todennäköisesti lisääntyviä yksilöitä.
pallero: onko mitään "homogeeniä" koskaan löydetty? Ei ole. Ei ole todisteita homouden synnynnäisyydestä. Jokseenkin uskossa? Kyllä.
Juhani: Ex-gay on henkilö, joka päättää että nyt se väärä elämäntapa loppuu, ja yrittää rukouksen ja terapian avulla muutosta elämäänsä ja seksuaalisuuteensa ja mahdollisesti eheytyy heteroksi, alkaa siis pikkuhiljaa kiinnostumaan vastakkaisesta sukupuolesta. Minäkin olen yllättänyt itseni viime aikoina vilkuilemasta naisten tissejä, asia mitä en ole koskaan aiemmin elämässäi tehnyt! :)
Muutokseen kuluu todennäköisesti kauan, vuosia. Voi toki olla etten ikinä eheydy. Itse uskon siihen, että valtaosa EI eheydy. Mutta jotkut eheytyy. Image-lehdessä oli muutama vuosi sitten artikkeli tästä, "Heteroksi Jeesuksen opeilla" tms. ja sitä kommentoitiin täälläkin. Jutussa muutama eheytynyt kertoi tarinansa. Mutta en halua haaskata elämääni enää yhtään pidempään ja harmitella myöhemmin "miksen aloittanut prosessia aiemmin". Aika näyttää kuinka käy, ja motivaatiota muutokseen kyllä löytyy.
puppeliassi: minulle pikemminkin homous aiheuttaa masennusta, ahdistusta, itsemurhia.
Se on väärä elämäntapa.
rox2010 toivonmukaan hyväksyt itsesi omama itsenäsi etkä häpeä itseäsi koska yhteiskunta on homofobinen. homous ei ole väärä elämäntapa, vain syrjitty elämäntapa joidenkin ihmisten keskuudessa(ei eläimien, ainoa homofobinen eläinlaji on ihminen)
Heti kun Rox2010 todistaa itselleen että homous on "elämäntapa", ei hänen siitä tarvitse "eheytyä", vaan yksinkertaisesti lopettaa sen "tavan" harjoittaminen. Ei siihen hokkuspokkusta tarvita.

Parempi olisi vain hyväksyä että jotkut vain ovat homoseksuaalisia. Se on täysin loogista. Ainoastaan ihminen voi virheellisesti keksiä seksuaalisuudelle joitain lisämerkityksiä ja -ulottuvuuksia, kuten siveys, lisääntymisvaatimus ja "sodomia". Oikeasti seksuaalisuus vaan on, eikä ole mitään syytä, miksi kaikkien tulisi olla samanlaisia. Homoseksuaalisuudesta sinänsä ei ole koskaan ollut välitöntä haittaa.

Kommenttia muokattu: 17.05.2013 klo 00:47