Tutkimus: Homon tunteminen lisää myönteistä suhtautumista homoavioliittoihin (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Havainnoija
  • 22.3.2013 2:03
Raamattuvyöhykkeellä toimivan Etelän baptistikirkon tutkimuslaitoksen kyselyn mukaan 64 % yhdysvaltalaisista uskoo, että samaa sukupuolta olevien avioliitot tulevat laillisiksi koko maassa. Vain 24 % on toista mieltä. Siis nekin, jotka vastustavat meidän oikeuksiamme, uskovat että homoavioliitot ovat väistämätön (inevitable) tosiasia koko maassa muutamassa vuodessa.

Käsitykset ovat muuttuneet myös siten, että 58 % pitää homojen avio-oikeutta kansalaisoikeutena ja vain 29 % on asiasta toista mieltä.

http://www.lifeway.com/article/research-same-sex-marriage-civil-rights-issue-americans-say?cid=jdw-VOCUS

***
Vuosien työ palkittiin Coloradossa.
Kuvernööri John Hickenlooper allekirjoitti päivällä parisuhdelain, joka tulee voimaan toukokuun ensimmäisenä. Colorado on ollut aikaisemmin niin homovastainen, että liittovaltion korkein oikeus on joutunut puuttumaan osavaltion lainsäädäntöön. Nyt ovat uudet tuulet alkaneet puhaltaa Kalliovuorilta.

http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2013/03/21/governor-signs-civil-unions-law-colorado

Coloradon parisuhdelaki on edistyksellinen eikä anna mitään erioikeuksia uskontokunnille. Tarkoittaa mm. sitä, että katoliset adoptiotoimistot joutuvat sulkemaan ovensa, elleivät ne rinnasta homopareja heteropareihin adoptioasioissa. Nehän eivät tietenkään hyväksy homopareja vanhemmiksi, joten ne lopettavat toimintansa kuten kävi esim. itärannikolla Massachusettsissa.

Kuvia suurimmasta kaupungista Denveristä, joka sijaitsee 1,6 kilometrin korkeudella merenpinnasta. Taustalla Kalliovuoret.

http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.denver.org/secure/Images/Upload/Denver%2520Skyline,%2520summer.jpg&imgrefurl=http://www.denver.org/what-to-do/attractions/spring-break-denver&h=400&w=575&sz=106&tbnid=eFvAj5k-3_7_FM:&tbnh=92&tbnw=132&zoom=1&usg=__QDxot_vj_e_6WWscRLLLzGpfL8Y=&docid=S4-ynP5PixONTM&sa=X&ei=d4hLUa30KorotQaPtoGAAg&ved=0CFgQ9QEwDQ&dur=36

Koko osavaltio sijaitsee yli kilometrin korkeudella, matalin paikka on 1006 metriä merenpinnasta.
  • 2 / 3
  • Tapani
  • 22.3.2013 21:46
Tässä on oleellista myös se (minkä tiedän omasta elämästäni), että kun "on avoimesti homo" ts. kun olen ihan oma itseni, niin tulee hyväksytyksi ja samalla hyväksytyttää myös muut homot. Siksi kaapista tulo (eikä sinne pitäisi enää joutuakaan) on mitä suurimmassa määrin poliittinen teko.

Kun vielä kaapista tuleminen on itselle parempi ratkaisu, on siihen syytä ryhtyä ; )
  • 3 / 3
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 23.3.2013 8:47
Olen Tapanin kanssa samaa mieltä.

Kansalaisaloitteen oltua avoinna hetken aikaa, sain heteroystäviltäni ja -tutuilta sähköpostiviestejä, joissa he kertoivat käyneensä antamassa kannatusäänensä jopa aikaisin sinä aamuna kun aloite avautui allekirjoituksille.