Tasa-arvoista avioliittolakia yritetään seuraavaksi kansalaisaloitteen voimin (juttukommentit)

  • 1 / 30
  • puppeliassi
  • 27.2.2013 11:43
hienoa! ainakin vaadittavat 50 000 nimeä tulee kerättyä, 250 000 jos porukka viitsii vaikuttaa.
  • 2 / 30
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 27.2.2013 11:54
"- Toivon, että ne, jotka painiskelevat oman mielipiteensä kanssa asettuisivat hetkeksi toisen asemaan. Miltä tuntuisi, jos sinun parisuhdettasi pidettäisiin valtion tasolla heikompiarvoisena kuin jonkun toisen suhdetta?"

Vai sillä tavalla. Aika tekopyhää puhetta. Homot voisivat miettiä, miltä esim. moniavioisista ja sisaruspareista tuntuu, kun homot väittävät korjaavansa kaikki tasa-arvo-ongelmat jollain "tasa-arvoisella" avioliittolailla.
Pitää nähdä asian positiivinen puoli. Nythän saadaan tätä sateenkaariasiaa pidettyä pinnalla taas hyvällä syyllä. :)
Luulisi tosiaan ainakin, että 50 000 menisi rikki helposti, mutta saa nähdä. Mielenkiinnolla jään odottamaan, millä tahdilla homma lähtee kulkemaan.
Vihreidn poliitikko Husein Muhammed on sanonut asian viisaasti:
"Varokaa liikkeellä olevia vääristyneitä "omantunnon" määrittelyjä. Omantunnon asia on päättää, ettei suostu naimisiin jonkun kanssa. Omantunnon asia ei ole päättää, kenen kanssa joku toinen ei voi olla naimisissa".


Lakivaliokunnassa kävi kuten "pelkäsinkin", eli kun sitä hallitsee tasa-arvo- ja rakkaus-kielteisten muutaman ihmisen änkyräporukka, voi se torpata siten tasa-arvoa ja kaikkien rakkauden edistämistä parantavat lait.

Eikös tilanne ole myös se, että tuo Lakivaliokunta voi torpata myös kansalaislakialoitteiden käsittelyn? Sillä eikös kansalaislakialoite velvoita vain Lakivaliokuntaa käsittelemään, äänestämään sen jatkokäsittelystä, eli sekään ei takaa mitenkään avioliittolain käsittelyä Eduskunnassa.

Pelkään pahasti että kansalaisaloitekin tyssää, kaikkien yhtäläistä oikeutta ja rakkautta vastustavien vihamiekkoihin.

Kommenttia muokattu: 27.02.2013 klo 15:23
Ei_avioliittoa_homofobeille jankuttaa samaa ristiriitaista virttään.

Nyt taistellaan kuitenkin siitä, että abrahamisten uskomusten itselleen varastama avioliiton ja parisuhteen virallistamisen käytäntö saataisiin palautettua jälleen siksi, mikä se todennäköisimmin suomalaisessakin kulttuurissa on alunperin ollut - eli että tervehenkinen luonto vie ja siihen nähden ihmisten ei pidä turhia vikistä.

Kysehän on siitä että nyt on avioliitto-oikeus jo käytössä kahdelle aikuiselle ihmisille, mutta ei kaikille kahdelle aikuiselle ihmiselle.

Nykyinen avioliittolaki ei vaadi heterouden harrastamista, ei vaadi lasten tekemistä, ei vaadi edes asumaan yhdessä, vaatii minimissään vai kerran hetkellisesti tapaamaan toisensa kasvotusten ... mutta silti se jostain oudosta syystä vaatii että avioparin pitäisi olla sukupuoliltaan vain eri paria.

Siihen halutaan tasa-arvoa, samaa oikeutta kaikille aikuisilla ihmispareille. Ja silloin asiaan ei kannata ristiriitailla muita asioita, joihin oikeutta ei ole vielä kenelläkään. Moniavioisuutta yms voidaan ajaa sitten erikseen, jos eii_avioliittoja_homofobeille niin kovasti moniavioisuutta haluaa, sitäkin kaikille ihmisille tasa-arvoisesti.

Kommenttia muokattu: 27.02.2013 klo 15:26
Eduskunnan lakivaliokunnan avioliittolain torppauksen 9–8 -päätöshän meni näin:

Aloitteen käsittelyä vastaan äänestivät 9: valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok), James Hirvisaari (ps), Arja Juvonen (ps), Markku Mäntymaa (kok), Arto Pirttilahti (kesk), Kari Tolvanen (kok.), Ari Torniainen (kesk), Kaj Turunen (ps) ja Peter Östman (kd).

Aloitteen puolesta äänestivät 8: Suna Kymäläinen (sd), Antti Lindtman (sd.), Johanna Ojala-Niemelä (sd.), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Jaana Pelkonen (kok.), Kristiina Salonen (sd), Jani Toivola (vihr) ja Stefan Wallin (r.).

Lakivaliokunnan jäsenet, jotka Eduskuntavaalien vaalikoneessa ilmoittivat puoltavansa tasa-arvoista avioliittolakia, mutta eivät allekirjoittaneet lakialoitetta ovat Arja Juvonen (ps.), Suna Kymäläinen (sd.) ja Kaj Turunen (ps). Perussuomalaisten Arjan ja Kajn äänestäjilleen antamiensa vaalilupausten pyörtäminen pettäminen siis ratkaisi Lakivaliokunnan äänestyksen.
Perus(teettomilla)suomalaisilla lieneen niin paha sakinhivutus tuossa asiassa, että puolueen edustajien piti myydä omantuntonsa ääni kaikkien rakkauden arvostamista vihaavien puolelle.

Kommenttia muokattu: 27.02.2013 klo 15:09
  • 8 / 30
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 27.2.2013 14:59
Human, toki lakivaliokunta voi puuttua kansalaisaloitteeseen. Pitää kuitenkin muistaa, ettei lakialoitekaan kaatunut homojen tasa-arvon vastustukseen, vaan muotoseikkojen taakse piiloutumiseen. Lakialoitteen kaatanut Arja Juvonen (ps.) kannattaa lakia muuten ja koska kansalaisloitteet tulee ottaa käsittelyyn, ei hänellä ole mitään syytä paeta allekirjoittajamäärän taakse äänestäessään siitä - varsinkaan jos niitä kertyy neljännesmiljoona. Näin ollen enemmistö lakivaliokunnasta kannattaa tasa-arvoista avioliittoa ja voi vallan hyvin viedä kansalaisaloitteen eduskunnan äänestettäväksi. Se on valmisteltu oikeusministeriön ja muiden asiantuntijalausuntojen pohjalta, joten huomautettavaa tai peukaloitavaa ei löydy järkiperusteluin.

"Vai sillä tavalla. Aika tekopyhää puhetta. Homot voisivat miettiä, miltä esim. moniavioisista ja sisaruspareista tuntuu, kun homot väittävät korjaavansa kaikki tasa-arvo-ongelmat jollain 'tasa-arvoisella' avioliittolailla."

Noh, ei varmaankaan läheskään yhtä epäoikeudenmukaiselta kuin homoseksuaaleista, joistakin biseksuaaleista, avioliitossa sukupuolensa korjanneilta ja sukupuolivähemmistöistä tuntuu nykyinen heteroparit etuoikeuttava lainsäädäntö. Tuo virheellinen analogia ja täysin non sequitur insestiin ja moniavioisuuten rinnastaminen on jo yliraiskattu näennäisargumentti. Kuten Ei_avioliittoja_homoille usein meille kehottaa, voisi hän itse tunkea sen omaan perseeseensä.

Avioliitto on samalla tavalla avoin ja ei-avoin moniavioiselle ja insestiin kykenevälle kuin se on muillekin: heteroseksuaaliset ei-lähisukulaiset parit voivat avioitua, toiset eivät. Ero homoseksuaaleihin ja sukupuolivähemmistöihin onkin siinä, ettei moniavioisuus tai insesti ole ihmisen piirre, eikä ihmisen seksuaalikäyttäytyminen tai sukupuoli-identiteetti ohjaudu niiden mukaan. Näin ollen sellaisiin suhteisiin pohjautuvia avioliittoja ei voida rinnastaa tasa-arvoon lain edessä saatika kytkeä yhteen homoavioliittoihin. Niissä on kyse valinnanvapaudesta.

On aika tekopyhää trollilta Ei_avioliittoja_homoille moralisoida täällä "homoja". Itsekö muka mietit tai välität miltä nykyisen avioliittolain ulkopuolelle suljetuissa suhteissa eläviltä tuntuu? Ainakin olet esittänyt haluavasi siskosi kanssa naimisiin. Onko sinusta hauskaa tehdä pilkkaa toisten elämistä? Taidat olla aika sairaalloinen surkimus.
Perussuomalaisen Arja Juvosen blogikirjoituksessaan suorittama piiloutuminen muotoseikkojen taakse on harvinaisen paksua luettavaa. Jotenkin tulee tarve vaan hymyillä kyseiselle ihmiselle vähän typertyneesti, hengittää nenän kautta syvään sisäänpäin ja puistella päätä silleen rauhallisesti. Ehkä tiedätte, mitä tarkoitan.
On mielestäni vähän tyhmää jättää tämä momentum käyttämättä mitä tulee nimien keräämiseen, vaikka ymmärränkin että kampanja halutaan käynnistää juhlallisesti tasa-arvon päivänä. Avioliittolain torppaamisen jälkeen Tahdon2013 FB-sivua on tykätty jo yli 20 000 kertaa. Suomalaisilla on hieman paha tapa unohtaa tärkeätkin asiat pari päivää kestävän hypetyksen jälkeen, mutta toivottavasti tämä kansalaisaloite koetaan niin tärkeäksi että nimet saadaan kasaan nopeasti.
Mun mielestä toi tahdon sivulle pitäsisi lisätä niin et se näkyy myös englanniksi. Alloutin kohdalla koko homma oli englanniksi ja silloin transihmiset Ruotsissa sai tuen ympäri maailmaa.
Kannattanee keskittää nimien kerääminen pk-seudulle ;)
Esim. pohjanmaalla ei nimiä juuri kertyne.
  • 13 / 30
  • ERKKI - VAASA
  • 27.2.2013 21:06
Pohjanmaata ajatellen on tärkeätä että nimienkeräyskampanja tulee hoitaa paitsi suomen- niin myöskin ruotsinkielisenä, sillä RKP:n äänestysosuus on täälläpäin erityisen vahva.
Kokemuksesta ja molemmat kotimaiset kielet hallitsevana voin todeta että nimenomaan ruotsinkielisten puolella avarakatseisuus ja erilaisuuden sietokyky yleensäkin on suurempaa kuin suomenkielisten taholla.
On huomioitava että RKP:n entinen puheenjohtaja Stefan Wallin kannatti tasa-arvoista avioliitolakia lakivaliokunnassa ja kyseisen puolueen nykyinen puheenjohtaja Carl Haglund on ollut suopea kyseiselle asialle vaikka onkin joutunut puolueessaan kärhämöimään siellä vaikuttavien, ennen kaikkea Pohjanmaan “raamattuvyöhykettä” edustavien “taantumusvoimien” kanssa.
Sinänsä varmastikin on totta että varsinkin suomenkielinen Etelä-Pohjanmaa kieltämättä voi olla hyvin vaikea pala näissä asioissa. Jo vuonna 2012 pidetyissä presidentinvaaleissa tulokseksi tuli että nimenomaan Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa ovat Suomen “niinistöläisintä” aluetta. Kaikki vähänkin poikkeava voi täällä helposti joutua silmätikuksi. Tämän seikan ei tule kuitenkaan antaa lannistaa kun tätä kampanjaa suunnitellaan sillä tyhjän saa pyytämättäkin!
"Vai sillä tavalla. Aika tekopyhää puhetta. Homot voisivat miettiä, miltä esim. moniavioisista ja sisaruspareista tuntuu, kun homot väittävät korjaavansa kaikki tasa-arvo-ongelmat jollain "tasa-arvoisella" avioliittolailla."

Se, että jossakin toisaalla on asiat huonosti, ei ole mikään syy olla vaatimatta omia oikeuksia. Vai ovatko heteroavioliitotkin sinulle liikaa, kun muualla on köyhyyttä ja nälänhätää? Tai antaa olla, mitä minä tässä lässyttämään. Sinähän itket täällä siksi, koska sinulta on lapsesta lähtien viety kaikki, kun muillakaan ei ole ollut.
Ei sitä tarvitse edes olla kummoinen ennustajaeukko kun arvaa ettei tuo laki mene tällä hallituskaudella läpi liekkö seuraavallakaan kaudella
Tyypillistä pyhiin henkiin uskovalta vedota ennustajaeukkoihin. Aivot narikassa täytyy olla, jos ei huomaa kuinka epätoivoisesti tasa-arvoinen avioliittolaki halutaan pitää poissa äänestyksestä - ensin hallitusneuvotteluissa, sitten lakivaliokunnassa.

Vastustajat tietävät olevansa alakynnessä, koska eivät osa perustella kielteistä kantaansa korrektisti. Sitä vähemmän he haluavat kunnioittaa suomalaisten enemmistön mielipidettä. Lakialoite ei edes kaatunut vastustukseen, vaan muotoseikkaan: enemmistö lakivaliokunnasta on edelleen lain kannalla ja nyt kun siitä tehdään kansalaisaloite, ei siitä voida vaieta ja vastutajien surkeat tekosyyt syynätään ja kumotaan höttönä julkisuudessa. Suomi on demokratia ja jos kansalaisaloite saa neljännesmiljoonaa allekirjoittajaa, ei eduskunta voi sitä noin vain kumota. Varsinkin kun pakenivat nytkin hallitusohjelman ja allekirjoittajamäärän kaltaisten näennäisargumenttien taakse irtisanoutumalla itse asiasisällöstä.

Se, että ei kannata ei vielä tarkoita että vastustaa. Monien päät ovat käännettävissä järkipuheella, mitä Janne Nousiaisen kaltaiset pyhien liittojen manaajat pelkäävät, koska itsekin salaa häpeilevät tapaansa saada raivonpuuskia saamattomuudestaan.
  • 17 / 30
  • Antihyssälä
  • 28.2.2013 9:06
Jos ymmärsin oikein, niin teillä ei ole nimienkeräys menossa vielä lainkaan. Tosi tyhmää ja huonosti hoidettu.

Nyt minä olisin sen allekirjoittanut, kun tuon höpöhöpö.valiokunnan mestarointi v....taa, mutta joskus kuukauden päästä on hyvin kyseenalaista, että minua varsin vähän koskeva asia jaksaa kiinnostaa.

Kun asiat ei ollut valmiina, menetitte aika kasan (100 000?) provosoituneiden allekirjoituksia.
En tiedä ketä tarkoitat "teillä", sillä kansalaisaloitteesta ja nimenkeruusta huolehtii oma, itsenäinen organisaationsa. Se vastaa asioiden järjestelystä ja siitä, että kaikki menee lakien ja asetusten mukaan. Tällaisissa projekteissa ns. juosten kusemisen vaara on aina olemassa, joten parempi vähän odottaa, että kaikki menee taiteen sääntöjen mukaan.

Pahimmillaan voi käydä niin, että jonkin pienen muotoseikan vuoksi kaikki tehty työ valuu hukkaan.

Tällaista nimienkeräystä ei voi aloittaa ennen kuin käytännön valmistelut on saatettu sellaiseen pisteeseen, että kannatusilmoitusten kerääminen on mahdollista käynnistää ja että allekirjoitettava kansalaisaloite on täysin lopullisessa muodossaan.
Älkää luottako enää Arja Juvoseen tässä asiassa. Eihän eduskunnassa ole mitään sellaista sääntöä ettei alle sataa nimeä kerännyttä lakiesitystä voida viedä eteenpäin? Kenties Juvonen ei ole tästä tietoinen? Oli asia miten oli, eiköhän se Persujen ryhmäkuri tullut eilen hyvin selväksi.
Joku kirjoitti:
"Tosi tyhmää ja huonosti hoidettu."

Kertoo ettei kommentin kirjoittaja ole vaivautunut edes ottamaan selvää perusasioista.

"mutta joskus kuukauden päästä on hyvin kyseenalaista, että minua varsin vähän koskeva asia jaksaa kiinnostaa."

Kun olet noin lyhytjänteinen ja jaksamaton, ettei kansalaisten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus jaksa kiinnostaa enää kahden viikon kuluttua, kannattaa sinun keskittyä johonkin pinnallisempaan juttuun.
Muut kyllä jaksavat hoitaa yhteiskunnallisesti tärkeät asiat.
Normaalisti ryhmäkuri ei sido näissä ns. "omantunnonkysymyksissä". Juvonen äänesti aloitteen kumoon, koska hän halusi kohdella sitä samalla tavalla kuin muita alle sadan allekirjoittajan lakialoitteita. Mikään sääntö ei kuitenkaan tähän velvoittanut. Kun kansalaisaloite saapuu lakivaliokuntaan, tulee se automaattisesti käsittelyyn.
Homopallero kuuntelitko sunnuntaina Patmos lähetyssäätiön ohjelmaa joka tuli järviradiosta ja myös Radio Deistä? niin siinä loppu ohjelmassa pyydettiin meitä kristittyjä rukoilemaan ettei tämä sukupuolineutraali avioliittolaki mene edes valiokunnassa läpi. Leo Meller haastatteli Peter Östmania (KD) joka pyysi esirukousta meiltä radion kuuntelijoilta.

Eilen illalla mietin pienessä päässäni että homot ja lesbot han voisivat muuttaa noihin maihin missä avioliitto on jo hyväksytty samaasukupuoleille niin silloin Suomen ei tarvitsisi moista lakia hyväksyä ja muuten ei myöskään tarvitsisi mitään adresseja ja säästyisi verorahojakin huimasti..
Hetki sitten Lasse Männistö (kok) ja Avoimen ministeriön Pekkanen olivat MTV3:n aamussa.Männistö oli sitä mieltä että kansalaisaloitteen käsittely ei tökkää lakivaliokuntaan, vaan jos ja kun aloite saa suuren määrän allekirjoittajia, se kyllä päätyy suuren salin käsittelyyn.

Niin tai näin, seuraaviin vaaleihin ei ole kovin pitkää aikaa kun kansalaisaloite on käsittelyssä. Voimmekin odottaa puolin ja toisin äänien kalastelua asian ympäriltä.
Homoille ja muille sateenkaari-ihmisille mikään oikeus ei ole tullut taistelematta ja tekemättä työtä oman asian eteen.

Koko tämä tällä hetkellä julkisuudessa oleva lakijupakka muistuttaa hyvin paljon parisuhdelain säätämistä. Ensimmäisellä yrittämällä tuli rökäletappio. Työtä jatkettiin ja lopulta laki saatiin voimaan. Aivan yhtä kipakoita puheenvuoroja käytettiin tuolloin puolesta ja vastaan kuten nyt. Tuli rankkoja pettymyksiä ja onnistumisesta seuranneita ilon hetkiä. Näin se demokratia toimii.

Haluan tähän yhteyteen lainata lausumaa eräästä ulkomailla parhaillaan käynnissä olevasta oikeudenkäynnistä. Korkeassa asemassa ollut henkilö on toiminut häikäilemättömän väärin asemaansa hyväksi käyttäen. Kysymyksessä oli laajamittainen lasten seksuaalinen hyväksikäyttö. Tämä tapaus ei liity mihinkään kirkkokuntaan suoranaisesti. Tapaus oli yleisesti tiedossa vuosikymmeniä, mutta kukaan ei uskaltanut siihen puuttua, eikä tekojen kohteeksi joutuneita haluttu uskoa. Vihdoin viimein muutama henkilö tuli julki omalla nimellään. Seurasi oikeudenkäynti, jonka lopputulemana tuo korkeassa asemassa ollut henkilö joutunee melkoisen varmasti kymmeneksi vuodeksi tiilenpäitä lukemaan.

Tapausta koskevassa kirjeenvaihdossani sain seuraavan kommentin: "Evil can win when good people do nothing". Pahuus voi voittaa, kun hyvät ihmiset eivät tee mitään.

Haluan sanoa niin, että me voimme marista täällä keskenämme vaikka kuinka paljon joidenkin demokraattisesti valittujen edustajiemme toimista ja päätöksistä. Energia, joka kuluu nyt keskinäiseen aiheesta vääntämiseen ei juurikaan hyödytä tavoitteen saavuttamista. Se energia voitaisiin kohdistaa hyödyllisemmin, eikä odotella, että muut (Seta) tekevät jotain. Ruohonjuuritasolla meistä jokainen voi toimia aivan hyvin asian eteen ja hankkia asialle kannatusta vaikka tulemalla itse kaapista ulos ja puhumalla asian tärkeydestä.

Olen vakuuttunut siitä, että tasa-arvoinen laki säädetään tähän maahan ennemmin kuin myöhemmin. En lähde arvailemaan aikataulua. Olen kuitenkin hyvin luottavaisella mielin. Myönteisiäkin yllätyksiä voi tulla. Esimerkkinä vaikkapa Espanja, josta varmuudella ajattelin sen olevan yksi vihonviimeisistä maista Euroopassa, jossa homot saavat tasavertaiset oikeudet.

Kommenttia muokattu: 01.03.2013 klo 08:28
Olen samaa mieltä siitä, että on turha kiistellä siitä, että kuka Arkadianmäellä on tehnyt ja mitä. Katseen pitää nyt kohdistua tulevaisuuteen.

Tämän kuun loppupuolella (19.3.) käynnistyy kannattajailmoitusten keruu kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisesta avioliitosta. Ymmärtääkseni nimenkeruuprojektin valmistelu on hyvällä mallilla, vaikka aluevastaavia ja muita aktiiveja kaivataan käytännön hommaa toteuttamaan. http://www.tahdon2013.fi/ kertoo enemmän.

Nyt voidaan miettiä edessä olevaa keskustelua silmälläpitäen argumentaation terävöittämistä ja muita asiaa edistäviä asioita. Parien/perheiden arjen konkretisoiminen olisi nyt hyväksi. Olisi hyvä kerätä kokemuksia niistä maista, joissa avioliitto on jo tasa-arvoinen. Olisi tietysti myös hyvä kerätä ja tuoda julki kokemuksia meiltä, jossa on rekisteröity parisuhde. Olisi hyvä, jos avioitumishaluisia rekisteröityjä pareja tulisi esiin, mahdollisine lapsineen.

Yksi tärkeä vasta-argumentti homoadoptiopelon lietsojien puheenvuoroihin on muistuttaa, että avioliiton myötä tuleva adoptio-oikeus ei ole samaa sukupuolta oleville pareille mikään ohituskaista adoptioon, sillä siitä pitää huolen adoptioprosessin huolellisuus ja perusteellisuus. Jokainen adoptioprosessi on yksilöllinen ja lapsen paras selvitetään aina huolellisesti. Sen sijaan kategorinen adoption kieltäminen samaa sukupuolta olevilta pareilta voi joissain tapauksissa estää lapsen parasta toteutumasta.

Tässä avioliittoasiassa kyse on nyt ensisijaisesti asenteista ja tahdosta. Ei rahasta.
Janne Nousiainen, en tiedä miksi kerrot minulle jostain uskisradiosta ja heidän pahantahtoisista rukouksistaan etuoikeuksiensa ja syrjinnän puolesta. Tiedän kokemuksesta, ettet ole kovin älykäs henkilö, joten koetan nyt yksinkertaisesti ilmaista että tässä todellisuudessa toimivat oikeat ajattelevat ihmiset, eivät rukoukset uskonvaraisille henkiolennoille.

Tasa-arvoinen avioliittolaki itse asiassa säästäisi verorahoja kun ei enää tarvitsisi pyörittää kahta lähes identtistä parisuhdeinstituutiota parin homofobin ylemmyydentunteen vuoksi. Kannattaa varautua muuttamaan Venäjälle tulevaisuudessa, jos et osaa elää normaalien ihmisten kanssa samassa yhteiskunnassa. Ei kaltaisiasi kukaan jää kaipaamaan.
Ulkomaiden tiedotusvälineet ovat kertoneet eduskunnan lakivaliokunnan tyrmänneen samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Kaikissa lukemissani uutisissa muistutetaan, että Suomi on ainoa tasa-arvoton Pohjoismaa.
Muutaman lehden uutiset.

Dagbladet:
http://dagbladet.se/nyheter/utrikes/1.5627442-finsk-lag-om-enkonade-aktenskap-foll

PinkNews kertoo myös kansalaisaloitteen käynnistämisestä ja nimienkeruusta seuraavasti:
The initiative, organised by the Tahdon 2013 group, will begin gathering signatures on 19 March, and will need to gather 50,000 in order to force Parliament to consider equal marriage.

PinkNewsin koko juttu:
http://www.pinknews.co.uk/2013/03/01/finland-parliamentary-committee-narrowly-rejects-equal-marriage-bill/

GayStarNews kertoo myös suomalaisaktivistien pettymyksestä ja turhautumisesta ja haastatteli Setan pääsihteeriä Aija Saloa:
http://www.gaystarnews.com/article/finland-votes-against-gay-marriage010313

Itävallan sateenkaarijärjestö kertoo tarkasti Suomen tilanteesta linkkeineen:

http://www.queernews.at/archives/3357

Kommenttia muokattu: 02.03.2013 klo 14:28
"
Homopallero kuuntelitko sunnuntaina Patmos lähetyssäätiön ohjelmaa joka tuli järviradiosta ja myös Radio Deistä? niin siinä loppu ohjelmassa pyydettiin meitä kristittyjä rukoilemaan ettei tämä sukupuolineutraali avioliittolaki mene edes valiokunnassa läpi. Leo Meller haastatteli Peter Östmania (KD) joka pyysi esirukousta meiltä radion kuuntelijoilta.

Eilen illalla mietin pienessä päässäni että homot ja lesbot han voisivat muuttaa noihin maihin missä avioliitto on jo hyväksytty samaasukupuoleille niin silloin Suomen ei tarvitsisi moista lakia hyväksyä ja muuten ei myöskään tarvitsisi mitään adresseja ja säästyisi verorahojakin huimasti..
Janne87 (ei rekisteröitynyt) • 01:33"

Hihhuleiden avautuminen ja näiden "totuuksien" oksentaminen on jo ilman radiotakin hyvin vastenmielistä kuultavaa. Ja kun elää hurmoksessa ainoana auktoriteettinaan östmanit ja muut vielä pahemmat hörhöt sekä satukirjat, ei varmaan suuremmassakaan päässä synny muita kuin noin surkastuneita ajatuksia. Tietenkin jos sinä janne tykkäät elellä kirkkosi perversien uskovaisten kera ja talutusnuorassa kuin piski, eiköhän sinulle ja muille kaltaisillesi löydy oma landia jostain muualta kuin suomesta.
Tällaista tekstiä löytyy tuolta Janne-pojalta

"Lesbot keinohedelmöittää uhreja homoille että saavat panna ja raiskata lapsia. No minua ei enään voi pelastaa kun homot ovat rikkoneet minut aikoja sitten,mutta minä ajattelenkin lapsia ja nuoria ettei heidän tarvitse kärsiä ja joutua hyväksikäytön uhriksi."

"Pedofiili pervot eivät tarvitse kirkko häitä....JUMALA VIHAA HINTTEJÄ!"

"Homot tulevat vielä kärsimään Suomessa kun lakia tiukennetaan".

Onpas joku täynnä vihaa.