Paaviehdokas tuomitsi homot (juttukommentit)

  • 2 / 14
  • Riquman1990
  • 21.2.2013 18:31
"...ettei lapsien seksuaalinen hyväksikäyttö katolisen kirkon piirissä ole koskettanut Afrikkaa niin pahasti, koska sen perinteet ja sivistys torjuvat homoseksuaalisuuden..."

*Reps* Afrikka ja sivistys sopii yhteen suurinpiirtein yhtä hyvin ku musta mies sopii johtaan eurooppalaista kirkkoo.

Veikkaisin kyllä, et jos ghanalainen valitaan paaviks, niin se on Vatikaanin ja katolilaisen kirkon loppu. Se tulee aiheuttaan joukkopaon Euroopan katolilaisista kirkoista.
Riquman, eurooppalaisen kirkon yksi keskeisimmistä oppi-isistä, Augustinos oli Luoteis-Afrikan berberi ja hän oli tummempi-ihoinen: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Simone_Martini_003.jpg

Sivistyksen osalta sitten Afrikassa on ollut kirjoitustaitoakin jopa tuhansia vuosia ennen, kuin esim. Suomessa. Esim. Nubia (nykyisessä Sudanissa) oli pitkät ajat sivistynyt valtakeskus alueellaan. Sitten vain kävi niin ikävästi, että länsi-eurooppalaiset ja arabit tuhosivat Afrikan sivistyneistöä ja kulttuurin omaa kehitystä siellä.

vati-kaani-kunnassa pitäisi ottaa oppia intiaanien perinteistä, seksuaalisuus-asioissakin

http://i.qkme.me/3p2qjh.jpg , http://images.amazon.com/images/P/0789000032.jpg

http://www.gay-art-history.org/gay-history/gay-customs/native-american-homosexuality/two-spirit-native-american-gay.html , http://www.outhistory.org/wiki/Native_Americans/Gay_Americans_1528-1976

Totuushan Afrikassakin seksuaalisuudesta on se että sielläkin seksuaalisuus oli monimuotoisempaa, kunnes sinnekin abrahamiset pakanauskomukset, loitsukirjoineen menivät toitottamaan rakkaus- ja seksuaalisuuskielteisiä asenteitaan abrahamisine synteineen. Afrikasta on säilynyt joitain kuvauksia heidän alkuperäisistä tavoistaan, vaikka lähetyssaarnaajat pyrkivätkin olemaan niin muistiin kirjoittamatta, kun harjoittivat pakanallisen uskontonsa levittämistä sinne, paikallisia tapoja siellä "vääriksi" ja "syntisiksi" julistaen.

Kommenttia muokattu: 21.02.2013 klo 19:12
  • 5 / 14
  • Riquman1990
  • 21.2.2013 19:00
Jotkut sitten ottaa kaiken niin kirjaimellisesti, etenkin mun rakas ystävä ja vihollinen Homopallero. ;D
  • 6 / 14
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 21.2.2013 19:03
Etkö voisi olla joskus pelkästään hyvis olematta samalla antisankari?
  • 9 / 14
  • Salty Dog
  • 22.2.2013 0:24
Riquman on jotenkin söpö noiden kirjoituksiensa kanssa. Anteeks.
Roman Catholic kirkon uskovaiset eivat varmaan haluaisi mustaa Pope.
He ovat niin piinttyneita vanhoihin tapoihin.
Mieheni edesmannyt aiti ei laskenut mustia sisalle koskaan, kerran oli heidan kirkossaan musta cardinaali vierailulla, han meni pois.
Esimerkkiä New Yorkista miten konfliktit tulisi hoitaa, asialla taas drag queenit.

Katolinen pappi Richard Baker ei katsonut hyvällä sitä, että sunnuntain messun aikaan naapurissa oli drag queenien vetämä sunnuntaibrunssi. Papille drag esitys naapurissa toi mielen Times Squaren villeimmet ajat.
Bakerin painostuksesta Lillie's ravintolan omistaja oli valmis siirtämään brunssin muualle. Brunssin järjestäjät Fratzille ja Epiphanylle eivät suostuneet esityksensä mustamaalaamiseen ja siirtämisen. Heidän tyylinsä esittää dragiä oli koko perheen viihdettä, he ovat esiintyneet vuosikausia esimerkiksi Bar Mitzvah-tilaisuuksissa. Sopu saatiin aikaiseksi, kun istuttiin neuvottelemaan saman pöydän ääreen kolmannen osapuolen läsnäollessa kaavaillun mielenosoituksen sijaan. Ennakkoluuloista luovuttiin molemmin puolin ja suunnitellun protestimarssin tilalle Fratz ja Epiphany suunnttelevat yhteistä solidaarisuusmarssia. Tästä voisi ottaa esimerkkiä laajemminkin.


http://www.huffingtonpost.com/2013/02/23/drag-brunch-protest-priest_n_2746716.html
Aktiivinen vastakkainasettaminen ja protestimieliala eivät johda yleensä rakentavaan lopputulokseen (koska jännitteet jäävät). Kiitos suuresti, SaintJudy, kertomastasi uutisesta. (Ghanalaisen kardinaalin lausunnot ovat toki täyttä puuutaheinää, mikä on hyvin surullista.)

P.S. Olen itse yrittänyt ratkoa tuota ylläkin yhdessä kommentissa mainitun Nubian (eli silloisen Kushin) hieroglyfi- sekä hieraattista kirjoitusta. Jos ikinä löydämme bilinguisen tekstin (kahdella kielellä kirjoitetun), joista toinen olisi tunnettu kieli, niin olisi tekstejä kääntäessä upeaa kohdata kertomuksia homoista. Muinaisesta Egyptistähän meillä on sekä kirjallista että mahdollisesti kuvallista tekstiä homosuhteesta.