Avioliittoasia Ranskan parlamenttiin tiistaina - kannatus kasvussa (juttukommentit)

Jos jo lähes "kirkossa-kuulutetun varman" Britannian uudistuksen ohella menee samansuuntainen läpi Ranskassa, paine muutokseen Saksassa kasvaa ja CDU:n on ehkä pakko vielä tarkistaa kantaansa, vaalien alla, sanoo CSU mitä tahansa. Sen jälkeen toivottavasti Suomessa nostetaan painetta kokoomuksen ja pm Kataisen suuntaan.
  • 2 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 27.1.2013 13:54
Uudessa mielipidekyselyssä adoptio-oikeutta kannatti muistaakseni 49%.

"Vastustajat ovat vedonneet siihen, etteivät he vastusta tasa-arvoa, vaan haluavat suojella avioliittoa vain miehen ja naisen välisenä instituutiona."

Kenelläkään ei ole yksinoikeutta avioliiton käsitteeseen. Sitä paitsi esim. uskontokuntien oikeus omaan avioliittokäsitykseensä säilyy koskemattomana, joskin pitää muistaa että uskontoa harjoittavat viime kädessä vaikuttavat myös uskonnon sisältöön.

Miehen ja naisen välinen avioliitto ei ole katoamassa mihinkään. Tasa-arvoisen avioliiton vastustajat haluavat omia avioliiton itselleen, muiden kustannuksella. He vastustavat kaikkien tasa-arvoa lain edessä.

Moniavioliittoihin ja insestiin on turha vedota homofobiassaan, sillä sellaiset avioliitot eivät perustu tasa-arvoon, vaan henkilökohtaiseen vapauteen. Sukupuolinen suuntaus ja sukupuoli-identiteetti ovat erottamaton osa ihmistä, mikä pitää ottaa huomioon myös avioliittolainsäädännössä. Moniavioisuus ja insesti puolestaan ilmenevät pikemminkin kulttuurissa ja tietynlaisissa (harvinaisissa) olosuhteissa. Nykyinen heteronormativistinen avioliittolainsäädäntö ei ole käytännössä kuin heteroparin nautittavana.

"Vastustajat ovat nostaneet myös adoptio-oikeuden esiin ja ilmaisevat puolustavansa lasten oikeuksia."

Ei ole olemassa perusteita luoda vastakkainasettelua samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuden ja lasten oikeuksien välille.

Vanhemmuudessa on merkityksellistä kyky ja halu toimia vanhempana, ei kyky saada lapsia oman puolisonsa kanssa. Mikään empiirinen tutkimus ei ole koskaan osoittanut että vanhemman sukupuolisella suuntauksella tai puolison sukupuolella olisi negatiivista vaikutusta lapseen. Mikään lasten oikeuksia koskeva sopimuskaan ei ota kantaa vanhempien sukupuoleen juuri tästä syystä.

Kyse on vain ja ainoastaan suvaitsemattomuudesta sateenkaariperheitä kohtaan, homovastaisuudesta ja ylemmyydentunteesta, joka kumpuaa siitä vanhemmuuden kannalta irrelevantista tosiseikasta että siittiö hedelmöittää munasolun. Tästä mikroskooppitason tapahtumasta (joka voi tapahtua ilman heteroseksuaalista kanssakäymistä) vedetään tuottamuksellisesti virheellinen johtopäätös, että lapsella "on oikeus" isään ja äitiin, koska se on "luonnollista".

Koska ihmisen lisääntymismekanismi ei korreloi millään tavalla vanhemmuustaitojen kanssa, ei siitä voida tekaista heteropareille etuoikeutta adoptoida. Kyse on nimenomaan lapsen oikeuksista, jotka toteutuvat yhtä hyvin hänen vanhempiensa sukupuolisesta kokoonpanosta riippumatta.

Näin ollen ei homoadoption vastustuksessa ole siinäkään kyse mistään muusta, jos tietämättömyyteen voi tässä tietoyhteiskunnassa enää vedota, kuin heteroseksismistä ja homofobiasta: vanhemmuus on homoadoption vastustajalle heteron statussymboli. Ideologinen pyrkimys heteroydinperheeseen ajaa siis teoriassa lapsen edun ohitse.

Parasta mitä tuollaisesta kaksinaamaisesta kieroilusta voidaan sanoa, on että homo- ja lesbopareja on sen verran vähän ettei kovin moni lapsi jää orvoksi homofobian takia. Sekään ei kuitenkaan ole koskaan pätevä eikä moraalisesti hyväksyttävä syy kohdella näitä pareja eriarvoisemmin kuin heteropareja.

Kommenttia muokattu: 27.01.2013 klo 14:54
  • 3 / 10
  • puppeliassi
  • 27.1.2013 14:23
läpi menee ja tasa-arvo toteutuu ranskassa.

koskakohan ei_avioliittoa_homoille tulee kertomaan painavan sanansa ;)
Ranskalla ja Englannilla on keskeistä merkitystä myös muslimimaailmaan ja Itä-Eurooppaan nähden, sillä niissä on suuri muslimiväestö ja etenkin Ranskalla on kulttuuris-yhteiskunnallisesti kiinteämmät suhteet myös itäiseen Eurooppaan.

Tukalimmaksi lähimmäisenrakkaudettomat umpiuskontoasenteet käyvät noitamyöten myös Italiassa, kun sekä Espanjassa, Portugalissa ja Ranskassakin yhteiskuntien henkinen ilmasto arvostaa kaikkien vastuullista rakkautta, yhteiskunnalle tärkeänä ja arvokkaana asiana.
  • 5 / 10
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 27.1.2013 19:25
Tuhannen henkilön otos 65 miljoonan hengen maassa ja homotahot hurraavat. Uskomatonta.

"Mikään empiirinen tutkimus ei ole koskaan osoittanut että vanhemman sukupuolisella suuntauksella tai puolison sukupuolella olisi negatiivista vaikutusta lapseen. Mikään lasten oikeuksia koskeva sopimuskaan ei ota kantaa vanhempien sukupuoleen juuri tästä syystä. "

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/2568/homo-_ja_lesbovanhemmuus_heikentaa_lapsen_elamanlaatua
  • 6 / 10
  • Havainnoija
  • 27.1.2013 20:18
Mielenosoitukseen homoavioliittojen puolesta osallistui poliisin mukaan 125 000 ja järjestäjien mukaan 400 000 henkilöä Pariisissa:

http://www.lemonde.fr/societe/article/2013/01/27/mariage-gay-des-milliers-de-manifestants-a-paris_1823139_3224.html

http://www.francetvinfo.fr/en-direct-mariage-des-homos-des-milliers-de-partisans-defilent-a-paris_212667.html#xtor=AL-49-[bloc-home]
---
"Tuhannen henkilön otos"

Ranskassa päättää kansalliskokous, joka on kansan valitsema ja joka kannattaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.
---
Oikeusministeri Christiane Taubira kertoo, että uudet lait poistavat nykyisen räikeän eriarvoisuuden ja toimivat kaikkien lasten ja erilaisten perhemuotojen hyväksi:

http://www.lejdd.fr/Politique/Actualite/Christiane-Taubira-sur-le-mariage-pour-tous-Ce-texte-protegera-les-droits-des-enfants-588207

Kommenttia muokattu: 27.01.2013 klo 21:10
  • 7 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 27.1.2013 21:16
Voi voi, EAH, tuonko sinä reppana heität?

Hassua, että esim. Mannerheimin lastensuojeluliitto tukee samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta. Mitenkäs sen selität?

Tuossa pikku teksasilaisessa roskatutkimuksessasi verrataan avioerolapsia ja lapsia, joiden vanhemmat ovat naimisissa keskenään. Kaikki lapset olivat syntyneet 1970- ja 1990-luvuilla kahden eri sukupuolta olevan vanhemman väliseen avioliittoon. Tuohon aikaan oli huomattavasti vaikeampaa elää kunnolla sateenkaariperheessä, eikä sellaisia edes käytetä vertailukohteina. "Homo- tai lesboperheeksi" vääristellään tässä sellainen "heteroavioliitto", jossa toisella vanhemmalla oli suhde samaa sukupuolta olevan kanssa.

Tutkimuksessa todistetaan vain, että lasta saattaa haitata, mikäli hänen vanhempansa elävät kulissiheteroavioliitossa, jollaisia itse kannatat. Toisin sanoen siis täysin läpinäkyvä yritys mustamaalata homoisää tai lesboäitiä, mutta eihän tekouskovaisilta homofobeilta Teksasin yliopistossa mitään tyylikkäämpää voisikaan olettaa.

Ja tuollako kuvittelet jotenkin argumentoivasi sateenkaariperheitä vastaan? Ampumalla omaan nilkkaasi? Ehkä kannattaisi tutustua tutkimukseen ennen kuin nolaat itsesti jälleen pätemisentarpeessa ja homovihassa.

Ja julkaisijana uskislehti, lähdekritiikkiä siis. Teet itsesi naurunalaiseksi.

Kommenttia muokattu: 27.01.2013 klo 21:38
  • 8 / 10
  • Havainnoija
  • 29.1.2013 15:54
Ranskan kansalliskokous alkaa käsitellä avioliitto- ja adoptiolakeja tänään noin klo 17 Suomen aikaa.

Kiivaan keskustelun arvioidaan kestävän ainakin kaksi viikkoa, sillä vastustajamme ovat kiihkon vallassa:
http://www.france24.com/en/20130129-french-parliament-review-gay-marriage-bill-adopt

Vasemmisto, vihreät ja osa keskustaa edustavista kannattaa lakeja, joten niiden uskotaan tulevan hyväksytyiksi.
Presidentti Hollande toivoo pääsevänsä homotuttaviensa häihin kesällä.

Sateenkaarilehti raportoi parlamenttikeskustelun:
http://www.tetu.com/actualites/france/mariage-pour-tous-le-debat-debute-enfin-a-lassemblee-nationale-22942

Kommenttia muokattu: 29.01.2013 klo 18:22
Tuosta pariviikkoisesta keskustelusta Ranskan parlamentissa povataan tulevan kiivaan, aivan kuten vuonna 1981, kun Ranskan parlamentti keskusteli kuolemantuomion poistamisesta kokonaan käytöstä.

Homoilta ja biseksuaaleiltahan miesten kesken rakastelusta Ranskassa tuomio, jopa kuolemantuomio poistettiin 1791, Ranskan Suuren Vallankumouksen myötä ... kun vielä 6. kesäkuuta 1750 Ranskassa poltettiin miespari Jean Diot ja Bruno Lenoir elävältä, tuomittuna siitä, että he olivat rakastelleet.

Koskahan Ranskankin katoliset pyytävät anteeksi "saatanallisen" pahoja tekojaan?

Ranskassahan, ennen aavikko/kreikalaisroomalaisuskomusten tuloa, kelteillä miesten keskinen seksuaalisuus ja suhteet olivat hyväksyttyjä. Niistä kertovat Antiikin Kreikan ja Roomankin historioitsijat, sekä jotkin myöhemmin muistiin merkityt tiedot esim. Irlannista kelttien perinteistä ja laeista.

Samoin kelteillä oli sivistyneemmät yhteiskuntalaitkin, kuin esim. barbaarisessa Roomassa, jossa naisilla ja lapsilla ei ollut laissa juurikaan mitään oikeuksia, vammaisista yms. puhumattakaan. Kelteillä sen sijaan naisten asema oli tasavertaisen vahvempi, naisia oli kelteillä vaikutusvaltaisissa asemissa, jopa hallitsijoinakin ja myös sotilaina. Kelteillä oli laeissa naisten ja lasten ja yhteiskunnan heikko-osaisten oikeuksia ja asemaa turvattu. Oli myös mm. säädetty naisen oikeuksista tilanteessa, jos hänet oli nainut mies, joka olikin enempi miesten perään (eräänlainen biseksuaalisuus-laki siis). Samoin kelteillä vammaisten, vanhusten, sotavammaisten yms turvasta oli säädetty. Kelteillä oli siis perinteinä jo niitä periaatteita, joita myöhemmiin on väitetty muka vasta "kristillisyyden" myötä tulleiksi. Noh, sairaista ja heikko-osaisista huolehdittiin jo ennekin.

Ranskassa ollaan siis pääsemässä maan henkisen sivistyksenä juurille taas, pitkän "barbaarisen aavikko/välimerellispatriarkaalisen uskomusajan" jälkeen.

Kelttien kulttuuri ja yhteiskunta on itseasiassa paljon mielenkiintoisempaa, kuin uskonsotaiset aristo/teokratia -ja aurinkokuningas/napoleon-vuosisadat tuossa välissä.
Toki Suuri Vallankumous oli mullistus välillä, hyvien puoliensa osalta - se loi paljon pohjaa koko muunkin Euroopan demokratisoitumiselle, länsimaalaistumiselle. Samaan aikaan tietysti oli menossa samanlaista ajatusmuutosta myös Yhdysvaltain itsenäistymisen tiimoilta, eikä vähiten siksi, että siellä johdossa olivat vapaamieliset, jopa melko ateistiset henkilöt.
Samaan aikaan sitten germaaniseen Keski-Eurooppaan ja Fennosskandiaan vaikutti protestanttius, joka korosti työn tekemistä, mutta sitten loi ikeen siitä, että se korosti vain uskon, eikä niinkään hyvien tekojen, tekevän autuaaksi.

Kommenttia muokattu: 29.01.2013 klo 23:29
Kuten human mainitsikin, Ranskan päätöksillä on merkitystä suuressa osassa Eurooppaa ja juuri niissä maissa, joissa asuu paljon muslimeja.

Vatikaanin valta puolestaan heikkenee edelleen Ranskan ja Britannian uusien lakien myötä. Katolinen saareke Irlanti ei myöskään välitä paavin ohjeista, sillä irlantilaisista 75 % kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia ja 69 % on sitä mieltä, että lapselle on tärkeintä rakastavat vanhemmat. Irlannin on tarkoitus huhtikuussa käsitellä perustuslain uudistusta, jolla taataan samat oikeudet kaikille.

http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2013/0128/breaking25.html