USA: Konservatiivien puolella pientä liikettä homomyönteisempään suuntaan (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • human
  • 20.1.2013 12:47
"Federalisteina (konservatiiveina) emme usko, että yksi malli sopii missään lähestymistavassa millekään asialle."

Niinpä, mihinkään yhteen "jumalaan" tai yhteen "jumalaiseen" muka-totuuteen ei kannatakaan uskoa - siinäpä he sen vihdoin sanoivat.
Tai ehkä tuo oli vakiintuneen ristiriitaiinen lausunto heiltä.

Kommenttia muokattu: 20.01.2013 klo 12:54
  • 2 / 6
  • human
  • 20.1.2013 12:51
Miksi JuhaniV kirjoitit "samasta tutkimuksesta" erilailla, eri termein:

(republikaaneista) "17 prosenttia heistä kannattivat laillista tasavertaista avioliittolakia."

vs

(demokraateista) " 60 prosenttia kannattaa homoavioliittojen hyväksymistä."

Vai oliko noissa kyse eri asioista, kuten tuon uutiseen kirjoitit / käänsit?
Kysyttiinkö samassa tutkimuksessa republikaaneilta "equal marriage":sta ja demokraateilta "gay-marriage":sta ihan tosiaankin eri termein?

Kommenttia muokattu: 20.01.2013 klo 12:58
  • 3 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 20.1.2013 13:20
Lähteenä tekstilleni oli tuo yksi uutinen, jonka loppuosan tekstiä vapaamuotoisesti referoin. Tarkistan vielä käyttämiäni sanamuotoja sinun ehdotuksestasi hetken kuluttua. Kiitos huomioistasi. Juuri nyt punttisali kutsuu. ;-)
  • 4 / 6
  • Havainnoija
  • 20.1.2013 16:17
Homoilla on hommaa republikaanipuolueessa, sillä änkyräsiipi ei anna periksi.
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt Rick Santorum, joka mokaili säännöllisesti eikä edes ymmärtänyt tekevänsä itseään naurunalaiseksi, yksi esimerkki:
http://thelastword.msnbc.com/_news/2011/08/09/7323149-santorum-on-marriage-and-napkins?lite

hyökkää edelleen homoja ja lesboja vastaan väittämällä tällä kertaa, että Amerikan ”romahtaminen” johtuu mm. oppilaitosten homoagendasta. Santorum kertoili tämän vieraillessaan homovihajärjestö Family Research Councilin radio-ohjelmassa:
http://www.advocate.com/politics/religion/2013/01/19/santorum-blames-american-downfall-gay-agenda-colleges
***
Republikaanipuolueen tulevaisuudesta

Barack Obamalle hävinnyt Mitt Romney haluttiin unohtaa nopeasti vaalien jälkeen, kertoi Washington Post. Romneyn kerrotaan olevan menneisyyden mies eikä hän ole mikään seurattava johtohahmo.
Yksi uutinen monista:
http://www.ruv.is/frett/republikanar-vilja-gleyma-romney

Republikaanipuolueen kannattajien määrä (ikääntyneet valkoiset äärikristityt) vähenee luonnollisen poistuman kautta. Lisäksi puolue on jakaantunut kahteen leiriin: toinen puoli valitti mm., ettei Romney ja puolue olleet tarpeeksi konservatiivisia kun taas toinen puoli syytti liiasta oikeistolaisuudesta.

Republikaaneilla on täysi työ löytää uskottava ehdokas seuraaviin presidentinvaaleihin. Menneisyyteen jämähtäneet kehuvat Paul Ryania, mutta äärikatolisena aborttienvastustajana, joka samalla haluaa lakiin homoavioliittokiellon, adoptiokiellon jne., Ryan on myös menneisyyden mies, jopa enemmän kuin Romney.
***
Obaman toinen kausi presidenttinä alkaa tänään

Barack Obama vannoo tänään virkavalan Valkoisessa talossa noin klo 19 Suomen aikaa.
Yle lähettää tilaisuuden suorana nettisivullaan:

http://yle.fi/uutiset/obama_vannoo_virkavalansa_tanaan/6458078

Kommenttia muokattu: 20.01.2013 klo 16:29
Republikaanit meni liikaa oikealle laidalle ja menestys oli valju. Eiköhän republikaanisen puolueen analyytikot tajua viedä agendansa lähemmäs keskustaa.

Aikanaan sama ongelma vaivasi demokraatteja, tosin he olivat sosialismiin päin kallellaan ja menestys oli vaisu.Sitten tuli Bill Clinton, joka siirsi agendansa lähemmäs keskustaa.

Mutta republikaanisen puolueen änkyrät saattavat vaikeuttaa puolueen uudistumistyötä. Keskittymällä budjettivajeeseen, talouteen, työllisyyteen ja nanny staten torjuntaan luulisi saavan paljon riippumattomien äänestäjien ääniä. Ei, pitää jankata same sex marriagesta.

Kaikesta huolimatta USAn sisäpolitiikan seuraaminen on kiinnostavaa. Luetettavin lähde on tietysti FOX NEWS - fair and balanced.
  • 6 / 6
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 21.1.2013 0:09
AAA:n kirjoituksen viimeinen lause lienee vitsi.

Suomalainen Wikipedia kommentoi asiaa seuraavasti:
- Tammikuussa 2011 julkistetun kyselyn mukaan Fox News nauttii vankkaa luottamusta republikaanipuolueen kannattajakunnan keskuudessa, mutta käänteisesti muut kuin republikaanit usein pitävät sitä epäluotettavana. Jotkut arvostelijat ovatkin antaneet kanavalle pilkkanimen Faux News (’tekaistuja uutisia’), ja ivailua on toistuvasti nähty jopa sisarkanava Foxin viihteellisissä ohjelmissa, kuten Simpsoneissa. Vuoden 2011 marraskuussa julkistetun tutkimuksen mukaan Fox Newsin katsojat tietävät sekä Yhdysvaltain että muun maailman tapahtumista vähemmän kuin ne, jotka eivät seuraa televisiouutisia lainkaan.

***

Seurasin joskus USA:ssa käydessäni paikallista FOX-kanavaa. Eurooppalaisessa katsannossani kanavan lähettämä ohjelma oli uskomatonta oikeistolaista soopaa.