Juutalaiset maalitauluna (juttukommentit)

Unkari epämiellyttävien maiden listalle. Sinne ei enää sovi mennä...
  • 2 / 2
  • human
  • 23.8.2012 23:23
Unkarissa ilmeisesti lueskellaan ahkerasti noissa juutalaisvihapiireissä, Adolf Hitlerin oppi-isän, Martti Lutherin vuonna 1543 kirjoittamaa vihakirjaa "Juutalaisista ja heidän valheistaan", joka suomennettiinkin 1939, kun täälläkin ihaltiin noita aatteita. Suomennoksen voi lukea Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan kurssikirjastosta nettitiedostona - valitettavasti:

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/26563

Tuossa luterilaisuuden oppi-isän kirjassa hän syyttää juutalaisia melko silmittömästi ja vaatii kaikkia niitä toimia juutalaisia kohtaan, joiita Hitlerin natsi-saksa käytännössä toteutti. Martti Luther vaatii tuossa kirjassaan että "laiskat juutalaiset olisi vietävä kaupunkien ulkopuolelle työleireille oppimaan kunnon töitten tekoa".
- natsien Aushwitzin keskitysleiriin portissahan on teksti "Arbeit macht frei" ("Työ tekee vapaaksi"). Ei ole vaikea ajatella sitä, että kyltin ajatus on Lutherilta. Toki hänkin pitkälti heijasteli kirjassaan sitä vihaa juutalaisia kohtaan, mitä kristikunta on potenut liki pari tuhatta vuotta.

Euroopassahan vallitsi laajalti syvä juutalaisviha, joka huipentui tuonne II maailmansodan natsien tekosiin, joissa 1/3 senaikaisista maailman juutalaista surmattiin, yli 6 miljoonaa ihmistä - keskitysleireille joutuivat myös romanit, jehovan todistajat, homomiehiä, slaaveja, muitakin. Viha juutalaisia kohtaan oli tuollon aivan silmitöntä:
http://1.bp.blogspot.com/_Vs1pIux48ec/S7nmZVnACYI/AAAAAAAABaE/VgQ2--AA1d0/s1600/nazi+shooting+jews.jpg
Näittenkään kuvien pohjalta en yhtään ihmettele sitä, että venäläiset "kostivat raakuuksilla Saksaan päästyään" ja alkuosassa on kuvia venäjänjuutalaisten kohtelusta natsien valloitusalueilla:
http://pictureshistory.blogspot.fi/2010/11/brutal-germans-in-russia.html

Sitten eurooppalaiset sysäsivät ja vierittivät "ongelmansa" Palestiinaan toisten niskoille 1948 ja Euroopassa alettiin sitten leikkiä tekopyhää ja puolustaa juutalaisia, ei tosin heitä Euroopassa vihaavia umpimielisiä kristittyjä vastaan, vaan islaminuskoisia vastaan.

Muslimeilla ja islaminuskoisillahan ei ollut juurikaan mitään kaunaa juutalaisia vastaan ennen 1948:aa, kunnes Palestiinasta, eurooppalaisten juutalaisvihan vuoksi ajettiin siellä 1900 vuotta asustanut arabiväestö pois kotiseuduiltaan, siirtomaaisäntä brittien junaillessa asiaa. Syyria, Palestiina, Jordania ja Egyptihän olivat brittien hallinnassa I maailmansodan jäljiltä, kun joita alueita aiemmin hallinnut ottomaanien Turkki oli I maailmansodan häviäjien joukossa ja menetti alueet briteille.

Saksan homomiehethän joutuivat kokemaan liki samaa kohtaloa
http://www.ushmm.org/museum/exhibit/online/hsx/

Kommenttia muokattu: 24.08.2012 klo 00:00