Lakialoite Uudessa Seelannissa: PM kannattaa ainakin nyt (juttukommentit)

Eihän tästä nykyisestä pressastammekaan miksikään arvo-johtajaksi ole ainesta ollut. Lähinnä on toiminut erinäisissä pippaloissa rekvisiittana, pahvi-saulun tapaan, mukautunut Putinin media-kampanjoihin ja ehdotellut Euroopan talouskriisin ratkaisuksi rahan painattamista lisää.
Tulee ihan edellistä, enemmän kannanottojen ja tekemisenkin pressaa jo ikävä.
  • 3 / 14
  • Homopallero
  • 28.7.2012 13:47
Mielestäni Niinistössä kuvastuu ikävällä tavalla taipumus käpertyä omaan erinomaisuuteen. Hän tuntuu olevan liian tyytyväinen nyky-Suomeen, eikä oikein osaa nähdä petrattavaa sielläkään, missä olisi aihetta. Paitsi se homokortin pelaaminen presidentinvaaleissa, minua häiritsee henkilökohtaisesti Niinistön välinpitämätön suhtautuminen sukupuolten väliseen epätasa-arvoon, jota vanhanaikainen puolustuspolitiikkamme vain ja ainoastaan pahentaa. Homojen oikeuksien suhteen en usko Niinistön olevan mikään erityisen hankala tapaus. Tasa-arvoinen avioliitto astunee voimaan hänen kaudellaan ja hänhän kannattaa jo ymmärtääkseni samoja oikeuksia, myös adoption suhteen, vaikka pitäisikin instituutiot erillään.
Ihan alussa oli mies ja nainen, siitä ei päästä mihinkään vai onko homoilla joku oma teoria, että alussa oli kaksi homoa, ja toinen hautoi peräreiässään uuden homon.Mitä jos kaikki alkaa kairata toisia kakkareikään, ihme kyllä, elämä maapallolla loppuu pian. Elämän jatkuminen on normaalia ja vaatii miehen ja naisen.
  • 5 / 14
  • Havainnoija
  • 28.7.2012 16:18
Uuden-Seelannin parlamentin (maoriksi Pāremata Aotearoa) edustajainhuoneessa on 120, joidenkin tietojen mukaan 122 jäsentä. Se kokoontuu Wellingtonissa.
Avioliittolain muutoksen hyväksymiseen tarvitaan ainakin 61 kyllä-ääntä. Tilanne on tällä hetkellä suunnilleen seuraavanlainen:
54 kyllä
16 ei
10 ei oikein tiedä
41 ei ilmoittanut kantaansa

http://www.marriageequality.co.nz/the-numbers.html

Uusimman tiedon mukaan kyllä-ääniä olisi nyt 57.

Sateenkaarikansan lehti iloitsee tasa-arvon edistymisestä:
http://www.gaynz.com/articles/publish/2/article_12047.php

Valtalehti suhtautuu myönteisesti:
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10822370

Meidän oikeuksiemme vastustajat kokoavat joukkojaan:
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10822775
Janne N: Ihan alussa oli varsin valistuneen nykykäsityksen mukaan alkuräjähdys. Ensimmäiset elolliseksi luokiteltavat oliot ilmaantuivat paljon sen jälkeen - eivätkä ensimmäiset elolliset oliot lisääntyneet suvullisesti. Kukaan ei siis alkuun kairannut ketään mihinkään reikään. Suvullisesti lisääntyviä olioita kehittyi paljon myöhemmin. Toisaalta suvuttomasti lisääntymistäkin tavataan yhä luonnossa. Ja suvullistakin lisääntymistä voi tapahtua ihan kairaamatta! Jännää, eikö totta?

En myöskään usko, että elämä maapallolla on loppumassa sillä, että muutama prosentti ihmisistä ei harrasta lisääntymiseen johtavaa toimintaa. Ehkä saadaan jopa pelastettua maapalloa sillä, että kaikki eivät nyt ihan kaneina jatka sukuaan.
  • 7 / 14
  • Jorma Hentilä
  • 28.7.2012 22:31
Kaikki Lipposen 1. hallituksen demari- ja vasuriministerit allekirjoittivat parisuhdelakialoitteen 1996.

Perinteisen käytännön mukaan hallituksen jäsenet eivät pistä nimeään kansanedustajien aloitteisiin, mutta mitään estettä siihen ei ole.
  • 8 / 14
  • SaintJudy
  • 28.7.2012 22:44
Joidenkin teorioiden mukaan homolapsia syntyy ihan heteroseksiä harrastamalla. Eikä siihen ei välttämättä tarvita edes heteroliittoa! Sairasta! ...eikö?
"Ihan alussa oli mies ja nainen, siitä ei päästä mihinkään..."

Ihan alussa oli joulupukki, joka asuu edelleen Korvatunturilla. Tämä on fakta.
Tasa-arvoista avioliittolakia ilmoittaa kannattavansa nyt yli puolet kansanedustajista ja moni epäilevä on kertonut äänestävänsä luultavasti kyllä eli se hyväksyttäisiin ensimmäisessä käsittelyssä, joka on ylihuomenna keskiviikkona. Uudessa-Seelannissa onkin näemmä jo tiistai eli laista äänestetään huomenna.

Mahdollisen hyväksymisen jälkeen laki lähtee valiokuntakierrokselle, josta se palaa ilmeisesti toiseen parlamentin äänestykseen, jos nyt oikein ymmärsin.

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10829716

Hlbt-aktiivit ja muutkin kokoontuvat keskiviikkona LegaliseLove-järjestön organisoimaan tilaisuuteen Wellingtonin kansalaisaukiolle (Civic Square), josta marssitaan parlamentin edustalle äänestystulosta odottamaan.
Suomesta asti ei kyllä enää ehdi Wellingtonin tilaisuuteen, jonka ohjelmasta ja muusta kerrotaan seuraavassa:

http://www.gaynz.com/articles/publish/2/article_12172.php

Viiden puolueen nuorisojärjestöt eli tärkeimmät ovat ilmaisseet tukensa uudelle avioliittolaille. Tässä on kiinnostava artikkeli, sillä siinä poliittisten nuorisojärjestöjen johtajat toteavat yksiselitteisesti, että homojen oikeudet ovat ihmisoikeuksia:

http://www.nzherald.co.nz/politics/news/article.cfm?c_id=280&objectid=10829817

Toukokuussa tehdyn kansallisen kyselyn mukaan 76 % kiiveistä kannattaa samaa sukupuolta olevien parien avio-oikeutta.

Kommenttia muokattu: 27.08.2012 klo 18:19
Lisäys

Uuden-Seelannin homojen oikeudet ovat parantuneet nopeasti viime vuosikymmenten aikana.
Brittiläiseen imperiumiin liittyminen pakotti Uuden-Seelannin kriminalisoimaan homoseksin kuolemantuomiolla vuonna 1840. Lakia laajennettiin 1893 koskemaan kaikenlaista miestenvälistä hellyyttä ja siitä seurasi elinkautisvankeutta ja pakkotyötä.
Naisten välisiä suhteita ei kriminalisoitu.

Homoseksi laillistettiin täysin vasta 1986 ja suojaikärajaksi tuli 16 vuotta. Syrjintäsuojalaki hyväksyttiin 1993, parisuhdelaki 2005 ja nyt ollaan antamassa avio-oikeutta.

Kiivien homohistoriaa asiasta kiinnostuneille:

http://www.radionz.co.nz/national/documentaries/20yearsout

http://www.nzhistory.net.nz/culture/homosexual-law-reform

http://www.laganz.org.nz/

Kommenttia muokattu: 27.08.2012 klo 19:40