Homot eivät toivottuja partioon USA:ssa (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Public eye
  • 17.9.2012 11:17
Mistähän johtuu että juuri järjestöissä tai yhteisöissä, jotka ovat kaikkein homofobisimpia, tapahtuu eniten seksuaalista hyväksikäyttöä? Onko tiukka salailun ilmapiiri se, joka vetää puoleensa oman seksuaalisuutensa kanssa kamppailevia ihmisiä, vrt. katolinen kirkko?

"Yhdysvaltalainen partiojärjestö on salaillut poikien seksuaalista hyväksikäyttöä ja jopa auttanut epäiltyjä peittelemään jälkiään"

http://www.hs.fi/ulkomaat/Partioj%C3%A4rjest%C3%B6+salasi+seksuaalista+hyv%C3%A4ksik%C3%A4ytt%C3%B6%C3%A4+USAssa/a1305599578250
  • 2 / 2
  • Havainnoija
  • 17.9.2012 13:04
Suljetut yhteisöt, erityisesti uskonnolliset, ovat näköjään kaikella tapaa vaarallisia.
Partioliikkeeseen liittyy myös uskonto, mutta pahin on varmaankin ympäri maailmaa levinnyt roomalaiskultti, jota kutsutaan roomalaiskatoliseksi kirkoksi.

Yhdysvalloissa on tähän mennessä tuomittu 20 katolista hiippakuntaa seksuaalisista hyväksikäyttötapauksista. Uhreja on nyt noin 2 000, muun muassa Bostonin katolisessa arkkihiippakunnassa 552. Suurimmat korvaukset on joutunut maksamaan Los Angelesin katolinen arkkihiippakunta, peräti 660 miljoonaa dollaria.
Hiippakunnilta vaadittavat korvaukset ovat tällä hetkellä noin 1,3 miljardia dollaria.

Hyväksikäyttötapausten oikeudenkäyntikulut ja uhreille maksettavat korvaukset ovat ajaneet konkurssin partaalle useita hiippakuntia ja seuraavat ovat tehneet konkan:

Portland, Oregon
Tucson, Arizona
Spokane, Washington
Davenport, Iowa
San Diego, Kalifornia
Fairbanks, Alaska
Wilmington, Delaware
Milwaukee, Wisconsin

http://en.wikipedia.org/wiki/Settlements_and_bankruptcies_in_Catholic_sex_abuse_cases

Seuraava skandaali eli numero 21 on odottamassa. Philadelphia on USA:n viidenneksi suurin miljoonakaupunki, joka sijaitsee Pennsylvaniassa. Sen katolinen arkkihiippakunta on istunut oikeudessa seksuaalisesta hyväksikäytöstä nyt pari vuotta ja päätöksen pitäisi tulla ensi vuonna.
Tästä vielä puhutaan, sillä tapaukset ovat tosi törkeitä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_abuse_scandal_in_the_Catholic_archdiocese_of_Philadelphia

Myös muualla maailmassa on menossa lukuisia hyväksikäyttöoikeudenkäyntejä katolista kirkkoa vastaan, joista voidaan tässä yhteydessä mainita muun muassa Irlanti, Kanada, Belgia, Norja, Itävalta, Australia ja Saksa. Ne ovat aivan yhtä törkeitä kuin Amerikan tapaukset.

http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sex_abuse_cases

***
Uskonto todella sokeuttaa ja tyhmentää. Suomalaisissa kristillisissä lehdissä katolisuuteen kääntyneet maanmiehemme ja -naisemme kirjoittavat, kuinka hyvä, ymmärtäväinen ja armollinen katolinen kirkko on.

Kommenttia muokattu: 17.09.2012 klo 13:09