Unkari: Jobbik vaatii homoseksuaalisuuden rangaistavuuden palauttamista (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Ossi Halme
  • 11.4.2012 22:20
Unkarin tilanne on menossa aika sekavaksi. Presidentti joutui eroamaan, kanasntalous on kuralla jne. Perinteisesti on ollut muotia, että sekavina ja huonoina aikoina yritetään löytää syntipukki jostain omasta kansanryhmästä.

Unkarin suhde lähes kaikkiin vähemmistöihin on huolestuttava. Jos tällä uusimmalla lakiehdotuksella on realistisia mahdollisuuksia mennä läpi, niin Euroopan Unionissa on syytä miettiä, että onko Unkarin oikea paikka olla unionin jäsen.
  • 2 / 6
  • Homopallero
  • 11.4.2012 22:33
Miksiköhän länsimainen sivistysvaltio on niin vaikea sovittaa tiettyihin Itä-Euroopan maihin? Luulisi, että Unkarissa jos jossain ihmiset osaisivat pitää ihmisoikeuksia ja kansalaisvapauksia oikeassa arvossa, kun ne kerran eivät ole olleet heille ja monelle muulle itäeurooppalaiselle kansakunnalle mikään itsestäänselvyys. Kuinka kauan vähemmistöjen pitää sietää syrjintää, ennen kuin Unkarissa ja parissa muussa maassa ymmärretään, että ihmisarvo on vakio ja täysin jakamaton?
Olen samaa mieltä: julkinen homoseksin harrastaminen pitäisi olla rangaistavaa.
Minusta seksiaktit eivät koskaan kuulu julkiseen tilaan. Siinä mielessä kaiken seksin julkinen harrastaminen voi olla hyvinkin rangaistavaa. Mutta siitähän tässä nyt ei oikeastaan ole isossa mittakaavassa kyse.

Olennaista on, että homo- ja hetero-ilmiöitä kohtaan on samat säännöt.
  • 5 / 6
  • vaeltaja2006
  • 12.4.2012 10:22
Lehtiteksteissä mainitana sana "haureus" (fajtalanság), mutta sen merkitys on laaja: irstaus, luonnottomuus, perverssio. Se ei suinkaan tarkoita julkista seksiä, vaan kaikenlaista, mitä pidetään sopimattomana: liian lähekkäin olemista, käsi toisen takataskussa, yms. ja nimenomaan liittyen homoihin.
  • 6 / 6
  • Ossi Halme
  • 12.4.2012 21:01
Uskoisin, että tässä haetaan vain sopivaa syntipukkia, joiden rankaisu vie huomion maan nykytilasta. Nykyinen tilanne esim. talouden suhteen on sellainen, että tyytymättömyys maassa on suurta. Samoin Unkari ei enää vedä matalapalkkaiseen massatyöhön sellaisia määriä tilauksia, mitä esim. vielä 10 vuotta sitten.

En halua pelata sitä yhtä korttia tässä yhteydessä, mutta oman maan vähemmistöjen syyllistäminen ja rankaisu on ollut ja on edelleen "kovan linjan maissa" liian helppo keino.


Medialaki pelaa hallituksen pussiin ja hyvin suuri osa kansasta ei ole koulutus- ja tietotasoltaan sillä tasolla, että osaisivat kyseenalaistaa virallisia totuuksia. Toisaalta, demokratiassa riittää, kun näitä ihmisiä on juuri riittävän paljon.

Lopuksi sitaatti Abraham Lincolnilta: "Voit huijata kaikkia ihmisiä jonkin aikaa ja jotain ihmisiä kaiken aikaa, mutta et voi huijata kaikkia kaikean aikaa". Jos riittävän monen unkarilaisen silmät avautuvat, niin ei ole mikään selviö, että Jobbikin ja sen hengenheimolaisten äänimäärät riittävät enemmistöön parlamentissa. Luojan kiitos ei ole vielä säädetty sellaista lakia, että yhden ja saman puolueen pitäisi olla vallassa aina ja iankaikkisesti. Sellaisella pääsisi hyllylle EU:ssa, todennäköisesti myös WTO:ssa ja YK:ssa (joista kahden ensimmäisen jäsen Unkari on ollut vasta alle 20 vuotta).