EVL-kirkon avainpaikkaan konservatiivi (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • martin
  • 3.4.2012 20:00
Lähinnähän Salomäen kohdalla hämmästyttää se, että hän ei kritisoi "eheytystä".
  • 2 / 8
  • jnsto
  • 4.4.2012 12:46
Ehkä Kirkon tutkimuskeskuksesta kehkeytyykin nyt Suomeen se vielä puuttuva (julkikuvaltaan uskottava) konservatiivis-kristillinen ajatushautomo, ja ihan ilman pohjoisamerikkalaista yksityisrahoitusta. Ja sen tuotteita lanseeraa sitten yhteiskunnalliseen keskusteluun Suomen Kuvalehti..
  • 4 / 8
  • Homopallero
  • 26.4.2012 23:41
Uskonnollisissa ihmisissä tai siis homovihamielisissä opportunisteissa, kuten tuossa Salomäessä, on katsokaas se seikka, etteivät he koskaan arvioi omaa uskontoaan kriittisesti. Usko johonkin sellaiseen, jonka olemassaoloa ei voi mitenkään todistaa ja sen oletettujen opetusten noudattaminen ei vain kertakaikkiaan ole järjellä perusteltavaa ja kriittisesti arvioitua toimintaa.

Uskonnollisista syistä harjoitetun puoskaroinnin, eli homojen "eheyttämisen", validiteetti perustuu sokeaan ja kritiikittömään uskoon, senhän huomaa jo siitä, ettei eheytystoiminta edes tunnusta sitä tosiasiaa, ettei homoseksuaalisuus ole mikään "pahaksi" arvioitava tapa, synti, vaan ihmisen tahdosta riippumaton ominaisuus! Ei uskovaisen ole tarkoituskaan kyseenalaistaa, sillä Jumalahan on oletettu kaikkivaltias, jonka tahdon mukaan kaikki tapahtuu (tosin tämäkin vaihtelee sopivasti tapahtuneesta riippuen). Tämä kritiikittömällä uskolla perusteltu homovastaisuus sopii vallan mainiosti myös opportunistisille homovihaajille, jotka haluavat löytää jonkun näennäisen oikeutuksen omalle ahdasmielisyydelleen.
  • 5 / 8
  • Blueriver
  • 27.4.2012 20:34
"on katsokaas se seikka, etteivät he koskaan arvioi omaa uskontoaan kriittisesti." Mikä on sanottava myös sateenkaariuskovaisista setahihhuleista. Teidän mielikuvitusolentonne vetää kyllä täysin vertoja tontuille ja maahisille. Onneksi suuri osa homoista ei ole hurahtanut näihin harhoihin.
Blueriver varmaan kertoo, mitä tarkoittaa "sateenkaariuskovaisuus" ja mihin viittaa "mielikuvitusolennolla".
  • 7 / 8
  • Homopallero
  • 27.4.2012 22:46
Jos jokin sanomastani on mielestäsi mielikuvitusta Blueriver, ole hyvä ja kerro mikä. Ovatko faktat homoseksuaalisuudesta mielestäsi jotain tulkinnanvaraisia makuasioita? Ilmeisesti sinun oli vaan jälleen pakko oksentaa jotain absurdia roskaa tänne, ihan vain muodon vuoksi. Et ilmeisesti ihan hyväksy homouttasi, koska pelkäät pakokauhun omaisesti samaistuvasi "sateenkaarihihhuleihin" jos et jatkuvasti todistele paheksuvasi homofobian kritisoimista ja homojen oikeuksien puolustamista. En tiedä mitä mielikuvitusolentoja sinä näet, jos kuvittelet tuolla saivartelulla vaikuttavasi joltain muulta kuin itseinhoiselta luuserilta. Nuo sateenkaarihihhulien omat mielikuvitusolennot ovat kyllä surkein pohjanoteerauksesi tähän mennessä. Joskus on parempi olla hiljaa, jos ei ole mitään sanottavaa.
  • 8 / 8
  • Havainnoija
  • 16.8.2012 17:01
Kotimaa24-verkkosivulla oli kiinnostava uutinen.
Kirkon tutkimuskeskuksen johtajavalinnasta on tehty valitus.

Harri Palmu, joka toimi tutkimuskeskuksen johtajana määräaikaisessa työsuhteessa 2010 – 2012 esittää valituksessaan, että Hanna Salomäen valinta johtajaksi perustui osittain virheelliseen ja puutteelliseen selvitykseen. Lisäksi luottamus haastattelutyöryhmän jäsenen professori Eila Helanderin puolueettomuuteen on vaarantunut. Näiden lisäksi valituksessa katsotaan, että päätös on lainvastainen, koska valintapäätöksessä on syrjäytetty johtamis- ja esimieskokemukseltaan huomattavasti ansioituneempi Harri Palmu ja valittu virkaan Hanna Salomäki, jolla ei ole kokemusta sen paremmin johtamisesta kuin esimiestyöstäkään.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/8839-valitus-kirkon-tutkimuskeskuksen-johtajavalinnasta

Kirkkohallituksen päätös:

http://kappeli2.evl.fi/KKHAsha.nsf/3d45865c09f9f108422565df0039be83/cc3ea48238c9791ac2257a5a0040ebae?OpenDocument

Kirkkohallituksen päätöksen kirjoittanut Jukka Keskitalo, joka on entinen kirkkoherra, ei arvosta meitä kovinkaan paljon:

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/usko/788/jukka_keskitalo_papin_ei_tarvitse_rukoilla_rekisteroidyn_parisuhteen_puolesta

Keskitalo ei pahoittele sitä, että eheyttäjille kerätään kolehtia:

http://ylioppilaslehti.fi/2011/10/eheyttajille-kerataan-taas-kolehtia/

Valitsematta jäänyt Harri Palmu oli ilmeisesti liian suorapuheinen lausunnoissaan. Hän on lisäksi ns. homomyönteisempi kuin valituksi tullut herätysliikkeitä puolustava Hanna Salomäki:

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/usko/1437/tutkija_harri_palmu_kristinusko_yha_enemman_vain_yksi_vaihtoehto_muiden_joukossa

***
Monet kysymykset pohdituttavat tosiuskovaistutkijoita, niin homot kuin marsilaisetkin. Tässä olisi tutkittavaa, jos ei ole mitään järkevää tekemistä:

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/7957-kotimaa-koskeeko-jeesuksen-lunastustyo-myos-marsilaisia