Kuopion piispanvaali ratkesi. Jari Jolkkonen valittiin. (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • human
  • 21.2.2012 1:00
Uskooks näistä jompikumpi että se jeesus oli olemassa ja että oliko se homo? Kun se keräs vaan niitä miehiä ympärilleen, eikä sen vanhemmat pitäneet sen touhuista sen aikuisiällä, ainakin kuulemma.
Ääriuskovaisten lehdissä ollaan huolestuneita. Niissä pelätään harhaoppisia pastoreita, jotka opettavat, että homot ja lesbot ovat ihan tavallisia ihmisiä.

”Huolehditaanko, että rippikoulussa kasvavassa ja etsivässä iässä oleville nuorille todellakin saarnataan, että Jeesus on ainoa pelastustie, Raamattu on erehtymätön ja että esimerkiksi seksuaalisuuden ainoa Jumalan hyväksymä toteutuspaikka on miehen ja naisen välinen avioliitto?”

Ei siis mitään uutta siltäkään suunnalta.
  • 4 / 4
  • Homopallero
  • 21.2.2012 11:56
Meikäläinen otti eilen Ylen keskustelupalstalla kantaa tuohon Jolkkosen valintaan. Tai oikeastaan kysyin eräältä asenneongelmaiselta, joka oli katsonut aiheiseksi korostaa uuden piispan viiden lapsen syntymää heteroavioliitossa (yritti siis luulutavasti täten argumentoida, että lapset kuuluvat heteroille), että miksei kirkko voisi vain unohtaa Raamatun homovastaisia kohtia ja emansipoida heidät niin kuin se on lopettanut naisten ja vasenkätistenkin syrjinnän. Kysyin myös, että vapauttaako uskonvapaus kohtelemasta ihmisiä tasavertaisesti ja kunnioittamasta myös homojen ihmisoikeuksia.

Vastausta en saanut, enkä ehtinyt vastata vasta-argumentteihin ennen kuin keskustelu suljettiin, mutta ainakin kolmen eri henkilön vastauksista päätellen nämä uskovaiset haluavat syrjiä nimenomaan homoja Raamattuun vedoten. Muut he kai jättäisivät rauhaan. Lisäksi en ilmeisesti kunnioita uskonvapautta, koska pidin Raamattua ristiriitaisena kirjana. Ai niin, ja leimaan kaikki samanhenkiset homofobisiksi suotta, koska he eivät "vain" hyväksy homoutta.