Arhinmäki jätti Älä alistu! -kampanjaan osallistuneita järjestöjä ilman tukea (juttukommentit)

Kotimaa24:n uutista seurasi vilkas keskustelu. Jorma Hentilä (4.2.2012 01:00:34) kommentoi Arhinmäen (ministeriön) tekemää päätöstä. Hentilä toteaa lopuksi: "Älä alistu -kampanja ei arvolähtökohdiltaan vastannut nuorisolain arvoja. Sitä saa mitä tilaa."

Ari Puonti ehätti heti vastaamaan samalla eheyttäjien liturgialla, että jossakin on joku tieteellinen tutkimus joka todistaa, ettei ole näyttöjä onko eheyttäminen vaarallista vaiko ei. Kuitenkin ihmistieteitten vakavasti otettavat auktoriteetit kautta maailman ovat jo ajat sitten todenneet eheyttäjien puhuvan palturia, tulkitsevan virheellisesti tutkimustuloksia omien väitteittensä parhaaksi ja tehtailevan jopa pseudotutkimuksia (vale-). He ovat jääneet kiinni monta kertaa näistä puuhista. Mikään ei kuitenkaan heitä vaienna.

Eheyttäjät ovat tukeutuneet usein Masters & Johnsonin homotutkimukseen. Scientific American -tiedelehti on todennut tutkimuksen huijaukseksi. Siitä huolimatta eheyttäjät siihen vetoavat. Ranneliikkeessä tuo nimenomainen tutkimus on ollut esillä vuonna 2009.

Masters ja Johnson näpelöivät tutkimustuloksia?
http://ranneliike.net/teema/masters-ja-johnson-napeloivat-tutkimustuloksia?cid=3&aid=2029

Ruma kirjoitus ESSE-lehdessä homojen parantamisesta
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=42&thrdid=8152

Kommenttia muokattu: 04.02.2012 klo 08:06
Erilaisista perhearvoputiikeista Pohjois-Amerikassa ja lähempänäkin saa kyllä rahoitusta. Suomalaisen valtionavun puuttuminen tuskin hidastaa tahtia. Ja koulutustoimintaan (opistot) eheyttäjät saavat edelleen täyttä valtion tukea.
  • 4 / 20
  • Blueriver
  • 4.2.2012 11:19
Miksi ei joku saisi eheytyä jos haluaa? Ei tämä teidänkään markkinoimanne elämäntapa kovin eheää ole lyhyine parisuhteineen, viinoineen, valvomisineen ja kaikille jakamisineen.
Kiihkouskovaisten homovihajärjestöillä on valtavat rahasummat käytössään. Nuotta-lehden taustalla oleva Kansanlähetys on US:n mukaan saanut 600 000 dollaria käytettäväksi homojen ja lesbojen oikeuksien vastustamiseksi. Lisäksi ne saavat lahjoituksia (keräysluvat Räsäsen ansioita) valtionavun lisäksi.
---
Puoskarijärjestö Aslanin organisaatio on hyvin kiemurainen. Aslanin pääjärjestö Exodus International on konkurssikypsä, joten nyt ei ehkä Amerikasta dollareita heru. Aslanin puoskari-Puonti, joka on lähettänyt asiattomia ja oikeasti tosityperiä kommentteja näillekin sivustoille, on syystäkin hermona.
  • 6 / 20
  • decoctor Sokal
  • 4.2.2012 11:31
Uskonnollisen seksuaali- ja "terapia"-yhteisön johtaja toistaa Kotimaa24:ssa tutut ajatuksensa, tarkoitushakuiset virhetulkintansa tutkimustuloksista ja esittää kaiken pahan syntipukiksi SETAA ja "aktivisteja". Terapiayhteisön johtajan monet roolit hämmentävät: Välillään esiinnytään depressiosta heteroseksuaalisiin impulsseihin toipuneena kuntoutujana ja välillä psykologian ja seksologian asiantuntijana. Välillä ollaan postmodernismin kriitikkoa, välillä fundamentalista raamattuteologia salaliittoteorioineen. Ja kerta toisensa jälkeen sama pseudotieteilylle tyypillinen tutkimusjulkaisujen hyväksikäyttö...
hks: > "Puoskarijärjestö Aslanin organisaatio on hyvin kiemurainen. Aslanin pääjärjestö Exodus International on konkurssikypsä, joten nyt ei ehkä Amerikasta dollareita heru."

Mielenterveyttä ja nuorten kasvurauhaa haittaava toiminta on kuitenkin laajempaa kuin tämä seksuaali- ja terapiayhteisö Aslan. Ehdottomasti tulisi Valviran selvittää terveydenhuollon ammattilaisten sekaantuminen näihin "eheytys"-yhteisöihin ja uskomushoidantoihin. Lainsäädännön aukko ja viranomaisten passiivisuus jättävät kentän vapaaksi erilaisille näennäisammatillisille, valetieteellisille ym. uskomustaustaisille terapoitsijoille ja psykolahkoille.

Seuraavaksi Arhinmäki saisi puuttua vapaan sivistyksen väärinkäyttöön huuhaaterapioiden ja uskonnolla motivoitujen puosk... kurssittamisiin. Kansanopistopuolella riittäisi myös selvitettävää.
  • 8 / 20
  • decoctor Sokal
  • 4.2.2012 12:01
Palataanpa vielä viime syksyyn: Yhteisöllisiä eheytyksiä käsittellyttä tv-ohjelmaa puivassa ketjussa viitattiin huolestuttavalla tavalla non-disclosure-agreementiin NDA "ex-gay"-aktiivin puolelta: Onko tapahtuneita virhekohteluita "sielunhoitoterapioissa", "eheytyksissä" tms. siis käsitelty sisäisinä tutkintoina ja sovittu vaikenemisesta?

http://ranneliike.net/teema/yle-tv2-silminnakija-ihmisen-eheyttaja?cid=10&aid=6325

Muistutan myös erinomaisista kommenteista, jotka erittelivät valetieteilyä uskonnollisesti motivoidussa kampanjoinnissa: Vermillion 6.11.11, 7.11., 8.11., Hannu, Tre 9.11. Kiitos vielä Vermillion ja Hannu, Tre.
  • 9 / 20
  • Ossi Halme
  • 4.2.2012 14:28
Eheytykööt, hajotkoot tai seisokoot vaikka päällään lumihangessa, jos haluaa. Tämän täysin tarveharkintaisen tuen saamiselle on asetettu ehdot, jotka ovat kaikkien hakijoiden tiedossa. Jos ehtoja ja jakosääntöjä ei täytä, niin mahdollisuus tukeen menee. Mielestäni minsteri teki oikein, kun piti säännöistä kiinni.

Fakta on se, että mitkään tukipotit eivät tällä hetkellä nouse, vaan rahat jopa vähenevät. Artikkelissa mainitut tuetta vaille jääneet järjestöt pystyvät halutessaan lypsämään rahaa muualta, joten tämä viimesijainen tukikeino ei välttämättä olisi ollut heille tarpeellinen.

Olen ollut näkevinäni ministeri Arhinmäen linjassa muutenkin sellaista, että erilaista tukea, niin taloudellista kuin muutakin, ripotellaan useampiin eri kohteisiin eikä kaadeta vain muutamaan rahareikään sen vuoksi, että se olisi niin paljon vaivattomampaa.
Vastaus kommenttiin:
"Seuraavaksi Arhinmäki saisi puuttua vapaan sivistyksen väärinkäyttöön huuhaaterapioiden ja uskonnolla motivoitujen puosk... kurssittamisiin. Kansanopistopuolella riittäisi myös selvitettävää."

Tuo vapaa sivistystyö taitaa kuulua opetusministerin puolelle, Arhinmäelle kuuluu kulttuuri- ja urheiluministerinä opetusministeriöissä nuorisoasiat, johon tämä nuorisotyötuki liittyy?
Keskustelunaihetta sivuavaa kirkkoasiaa.
Tietyt asiat olisivat toisin ja paremmin, mikäli ministerin toimenkuvaan kuuluvat tehtävät olisi jaettu entisen käytännön mukaan.

Kirkolliset asiat kuuluisivat kulttuuriministeri Arhinmäelle, mutta viime keväänä ne siirrettiin sisäministeri Räsäselle, mistä on koitunut paljon ikävyyksiä.

Kirkollisasioiden siirtyminen kulttuuri- urheiluministeriltä sisäministeri Päivi Räsäselle on poikinut vetoomuksen presidentin kansliaan. Vetoomuksen mukaan uskovaisesta Räsäsestä ei ole hoitamaan kirkollisasioita objektiivisesti.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7292-rasasen-uskovaisuudesta-vedottiin-presidenttiin
Teillä on ilmeisesti astmakohtaus menossa ja paha sellainen, niin kiihkoangstisia nuo kommenttinne ovat. Kannattaa varmaan mennä johonkin respiraatiotestiin tms?

Asiaan: Väitättekö tosissanne, että jos tekee mieli panna miehiä, ja ei pane miehiä, niin tekee itsemurhan/sairastuu psyykkisesti? Sallikaa mun nauraa ja vieläpä räkäisesti. Teidän propagandanne on täyttä roskaa! Ihmisen seksittömyys ei kautta maailmanhistorian ole aiheuttanut mitään kuvaamianne ilmiöitä. Jos henkilö on valmiiksi sekaisin, kuten useat homot todistettavasti ja valitettavasti ovat, ei sekoaminen johdu siitä, että jättää rumputtelematta miesten kanssa. Käyttäkää nyt kerrankin järkeänne!
Blueriver: Roomalaiskatollisen kirkon tapahtumat viimeisen 100 vuoden ajalta. Mitä muuta niiden pedofilia on kuin tukahdutetun seksuaalisuuden tuotetta.
  • 14 / 20
  • decoctor Sokal
  • 6.2.2012 9:55
Vastaus kommenttiin:
"Seuraavaksi Arhinmäki saisi puuttua vapaan sivistyksen väärinkäyttöön huuhaaterapioiden ja uskonnolla motivoitujen puosk... kurssittamisiin. Kansanopistopuolella riittäisi myös selvitettävää."
Jabaduu: > Tuo vapaa sivistystyö taitaa kuulua opetusministerin puolelle, Arhinmäelle kuuluu kulttuuri- ja urheiluministerinä opetusministeriöissä nuorisoasiat, johon tämä nuorisotyötuki liittyy?"

- Kiitos tiedosta. "Sielunhoitoterapeuttien" tm. "eheyttäjäin" kurssittamisiin haaskataan myös vapaan sivistyksen avustuksina verovaroja.
Sananvapaus tarkoittaa siis KD-naisten mukaan sitä että on saatava rahaa ja jos joillekin ei myönnetä rahaa, vastustetaan heidän sananvapauttaan?

Hitto, haluan heti kertoa että Aurinkoa kiertää kosminen teepannu (http://fi.wikipedia.org/wiki/Russellin_teekannu) ja jos nyt ei irtoa Arhinmäeltä paljon fyffeä, minut on törkeästi vaimennettu. Nahkurin orsilla tavataan, Paavo!
Useat homovastaiset järjestöt eivät halua ymmärtää ministeri Arhinmäen päätöksiä.
Arhinmäki vastaa niille muun muassa:
"Opetus- ja kulttuuriministeriö ei voi olla mukana tukemassa järjestöjä, jotka esimerkiksi levittävät maahanmuuttovastaisuutta tai suhtautuvat kielteisesti seksuaalivähemmistöihin tai eivät ilmaise kantaansa näihin kysymyksiin selkeästi. Omituinen käsitys on se, että suvaitsevaisuutta olisi suvaita vähemmistöjen syrjimistä tai sananvapauden mittari on se, saako jokin järjestö valtiolta tukea. Sananvapauteen kuuluu myös vastuu teoistaan ja sanomisistaan."

http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2012/nuorisojarjestojen-rahoituksessa-on-kyse-kokonaisharkinnasta/

Arhinmäen eduskunta-avustaja Antero Eerola on vieläkin suorapuheisempi. Hän sanoo:
"Henkilökohtaisena kantanani sanon, että kyseisten poliittisten nuorisojärjestöjen kannattaisi enemmän olla huolissaan siitä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten ihmisarvoa syvästi loukkaavasta kampanjoinnista, johon esimerkiksi Evankeliumiyhdistys ja Kansanlähetys ovat osallistuneet.

- Herra, anna minulle voimia heittää se ensimmäinen kivi, on heidän rukouksensa, Eerola toteaa.
---
Todella ilahduttavaa, että tästä maasta löytyy oikeamielisiä poliitikkoja, jotka seisovat sanojensa takana.
Räsänen räsähtää blogissaan ja vaihtaa jälleen sujuvasti rooliaan tilanteen mukaan. Mielestäni tuollaista käytöstä voitaisiin kuvailla lääketieteellisin termein. ;-)

Kotimaa24:n uutisesta poiminta:

Hän kertoo, ettei hän ota Arhinmäen päätökseen kantaa kirkollisista asioista vastaavana ministerinä, koska päätös nuorisotyötä tekevien järjestöjen avustuksista on yksinomaan kulttuuriministerin.

- Kirkkoministerillä ei ole tähän päätöksentekoon mitään osuutta. Sen sijaan olen ottanut asiaan kantaa saman hallituksen edustajana ja puoluejohtajakollegana.