Kuopion piispanvaalista kehkeytymässä jännitysnäytelmä (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 28.1.2012 11:03
Mielenkiintoinen pikkuseikka tiedottamisessa: 666 on raamatullinen Pedon luku. EVL:n sivuilla seikka väistettiin toteamalla äänestäjiä olevan "noin 700". Kotimaa24-lehti antoi äänestäjien tarkan lukeman.
  • 2 / 3
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 29.1.2012 8:49
Piispanvaalikampanjaan on tullut mukaan myös presidentinvaalien tilanne (aktiivisten toimittajien kysellessä kantoja ehdokkailta). Yksi piispanvaalin ehdokkaista liputtaa avoimesti Haaviston puolesta. Kuopion piispanvaalissa ehdolla oleva pastori Pauliina Kainulainen aikoo antaa äänensä presidentinvaalissa Pekka Haavistolle. Kainulainen toteaa, ettei Haaviston parisuhdeasetelma ole vaikuttanut hänen äänestyspäätökseensä.

Muut piispaehdokkaat eivät ilmaise kumpaa presidenttiehdokasta he aikovat äänestää. Miikka Ruokanen kertoo parisuhdemallin ja kirkkoon kuulumisen vaikuttavan valintaansa jonkun verran.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7294-piispaehdokas-asettui-haaviston-taakse

Kommenttia muokattu: 29.01.2012 klo 08:51
”Rekisteröidyssä parisuhteessa elävä elää vaihtoehtoisessa mallissa, aivan kuten eläisi vaikkapa avoliitossa asuvakin, ja se on suuri ongelma papiksi vihkimisessä. Katsoisin, ettei papiksi vihkiminen ole silloin mahdollinen”, perustelee piispaehdokas Ruokanen Yle Uutisille.

Ruokasen mielestä rekisteröidyssä parisuhteessa eläminen tarkoittaa lisäksi homoseksuaalisuuden esiintuomista, mikä ei hänen mielestään ole tietenkään moraalisesti oikein. Sehän loukkaisi hänenkaltaistensa homo-ongelmaisten herkkää mieltä.

Koska Ruokanen jaksaa väheksyä homojen parisuhteita, piti oikein ottaa selvää kyseisestä pyrkyristä. Ruokanen on kolmatta kertaa naimisissa. Koska hän kunnioittaa ns. perinteisiä arvoja, hänet on ilmeisesti vihitty joka kerta kirkossa.
Tuttavani Rami Hervannasta kertoi kolmesta avioliitostaan lasillisen ääressä. Rami oli samoilla linjoilla Ruokasen kanssa yhdestä asiasta. Hän pitää myös kiinni siitä, että hänet vihitään aina kirkossa.

Ruokanen ei ole tyhmä. Hän kertoo kotisivullaan, kuinka tärkeää tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat. Hänen vuosien varrella antamansa lausunnot todistavat, että hän on todellisuudessa täysin eri mieltä kuin antaa ymmärtää. Pyrkyrinä ja vallanhimoisena hän luonnollisesti tuntee Suomen perustuslain, eikä voi julkisesti olla sitä eikä muitakaan lakeja vastaan.

Ruokasen teesit lyhyesti: ateistit ovat moraalittomia ja huonoja kasvattajia, hetero on aina se parempi ihminen, tasa-arvosta puhuminen Afrikassa on kulttuuri-imperialismia, oikea ihminen on sellainen, joka uskoo hänen huuhaaoppeihinsa.
Ruokanen katsoo kuvittelemaansa taivaaseen ja tulevaan palkkapussiin. Tavallisen ihmisen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat hänelle sivuseikkoja.

http://lepakkolaakso.net/teema/miikka-ruokanen-puolustaa-syrjivien-oppien-ulkomaanjakelua?cid=2&aid=5634