Budapest: Homot, lesbot ja transihmiset mukana tämän illan mielenosoituksessa (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 2.1.2012 18:10
Hakkerit ovat ahkeria. Tänään on tullut tietoon, että Saksan kansallisdemokraattisen puolueen NPD:n (lähellä uusnatseja) tukijat on julkaistu nazi-leaks.net -sivulla. Sivusto noudattelee wikileaksin perinnettä. Sivustolla on tarkat tiedot lahjoittajista. Sivulta löytyy monenlaisia asiakaslistoja.

Thorsteinar-vaatemerkin asiakasluettelossa näkyy olevan suomalaisiakin nimiä. Ranneliikkeen kommenteissa aikoinaan jotkut kehuivat noita vaatteita.

Ovatkohan kansalaisjärjestöjen jäsenluettelot kunnolla suojassa hakkereilta? Meillä ja muualla?

Kommenttia muokattu: 02.01.2012 klo 18:17
  • 2 / 3
  • Jorma Hentilä
  • 3.1.2012 10:55
Jo vuodenpäivät sitten oli netistä luettavissa satoja NPD:n sisäisiä sähköpostiviestejä samoin kuin tietoja sadoista ihmisistä, jotka ovat mukana puolueessa jäseninä tai muuten aktiiveina. Tuolloin tietojen arvioitiin olevan peräisin NPD:n omasta piiristä, riitoihin puolueessa ajautuneilta. Ja riitoja on NPD:ssä riittänyt ja riittää.
  • 3 / 3
  • Hannu, Tre
  • 5.1.2012 5:00
Ulkoministeri Erkki Tuomioja toteaa, että Unkari ei nykyisellään pääsisi EU:n jäseneksi. Tuomioja korostaa, että EU-komission on aika toimia, kun jossain EU-maassa demokratia on vaarassa:

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tuomioja+Unkari+ei+nykyisell%C3%A4%C3%A4n+kelpaisi+EU-j%C3%A4seneksi/a1305552743375

Unkarin tilanne on huolestuttanut myös Ruotsissa. Dagens Nyheterin pääkirjoitus Unkarin vaarallinen tie (Ungerns farliga väg) kertoo samasta asiasta kuin Vaeltajan artikkelit eli demokratian alasajosta.

Pari kohtaa DN:n pääkirjoituksesta.
Uusi perustuslaki tarkoittaa ilmeisimmin sitä, että abortti ja homoavioliitot on kielletty kokonaan.
Vakavinta on se, että valta on keskitetty ja demokraattisten instituutioiden toimintakykyä on heikennetty. Pääministerille on annettu valta nimittää tuomareita valtionsyyttäjästä lähtien. Korkeimman oikeuden tuomari on saanut potkut ja 200 muuta tuomari on pakotettu ennenaikaiseläkkeelle.

Pääkirjoitus puuttuu myös pääministeri Orbanin johtaman nykyhallinnon ja talous- ja veropolitiikkaan, joka lupaa Unkarille tosivaikeuksia.

Kansalliskiihkoinen ja keskitetty hallinto on vastoin EU:n perusperiaatteita. Demokratiaan ei kuulu pelkästään vapaat vaalit vaan myös se, että kunnioitetaan oikeusvaltion periaatteita. Koska tätä vaaditaan jäsenyyttä hakevalta maalta, myös nykyisten jäsenmaiden kuten Unkarin tulee noudattaa demokratian sääntöjä.

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ungerns-farliga-vag

---
Uusin tieto kertoo, että Unkarin forintin arvo on pudonnut ennätysalhaalle euroon nähden ja korot nousseet hälyttävän korkealle:

http://www.dn.se/ekonomi/ungersk-forint-pa-ny-bottenniva

Jostain luin Unkarissa tehdystä mielipidekyselystä, jonka mukaan pääpuolue Fideszin kannatus olisi enää noin 20 %. Nyt en löydä lähdettä, mutta se oli tunnetun unkarilaisyrityksen tekemä kysely.