Gaykuoro Out´n Loud vei Maamme-laululla Suomen uuteen vuoteen 2012 (juttukommentit)

  • 1 / 9
  • Hannu, Tre
  • 1.1.2012 1:48
Teillähän oli upea juhlatilaisuus. Soitin äsken gaykuoron esittämän Maamme-laulun täysillä, ja onnistuin näköjään herättämään yläkerrassa asuvan vanhanherran.
Täällä järjestetään kunnon ilotulitus valoviikkojen alkaessa lokakuun lopussa ja itsenäisyyspäivänä Keskustorilla, mutta nyt 17 yritystä järjesti katseltavaa myös Ratinanvuolteen yläpuolelle. Tehosteina oli kaksi ilmatorjunnassa käytettävää ns. taivasvaloa.

Muutama kuva ja artikkeli:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194712844390/artikkeli/tampereen+ratinan+ilotulitus+keraa+kehuja+katsomossa+sopivasti+valjyytta.html
  • 3 / 9
  • Olli Stålström
  • 1.1.2012 6:37
Upea esitys ja hieno puhe piispa Askolalta, jonka tukiryhmässä olen ollut jo siitä saakka kun hän suostui ehdokkaaksi piispan vaaleissa. Piispa Askolan tavoin kannatan asiallista ja kunnioittavaa suhtautumista myös eri tavalla ajatteleviin ihmisiin.

Annetaan asioiden riidellä, mutta ei demonisoida toisella tavalla ajattelevia tai heikommassa sosiaalisessa asemassa olevia ihmisiä.

Näin toivon sekä henkilökohtaisesti että juuri valittuna Mielenterveysyhdistys Helmin puheenjohtajana. Piispa Askola tulee vierailemaan luonamme Kallion seurakuntaneuvostossa alkaneen vuoden maaliskuussa ja välitän sateenkaariyhteisön toivomukset suoraan hänelle, uudelle Helsingin piispalle.

Viime kesänä Irja Askola antoi minulle halauksen kun vein hänelle teoksen Saanko olla totta? Piispa Askola sanoi, että kirjan ilmestyminen oli "johdatusta" ja antoi luvan kertoa sen myös julkisuudessa.

Parempaa ja sovinnollisempaa Uutta Vuotta 2012!
  • 4 / 9
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 1.1.2012 9:41
Out ´n´loud -kuoron esiintyminen valtakunnan ykkösjuhlan kansallishymnin esittäjänä on symboliarvoltaan merkittävä. He suoriutuivat tehtävästään arvokkaasti ja hyvin.

Samaisessa juhlassa päätähtenä oli pidetty ja arvostettu taiteilija, avoin homomies Jari Sillanpää.

Valtakunnan merkittävimpään tehtävään on juuri nyt pyrkimässä avoin homomies, Pekka Haavisto.

Olisiko niin, että valtakunnassa on nyt tapahtunut jokin suuri muutos asenteissa homoja kohtaan? Kenties viimeisin suuri homoille myönteisiä asenteita muokkaava tapahtuma oli TV2:n Suuri homoilta.

Kommenttia muokattu: 01.01.2012 klo 09:42
  • 5 / 9
  • jnsto
  • 1.1.2012 11:37
Juhlassa heti kuoron jälkeen haastateltu henkilö ilmoitti toimivansa aktiivisesti syrjintää vastaan ja luetteli muutaman syrjintäperusteen, jota vastustaa, mutta sukupuolista suuntautumista listalla ei ollut. Tämä särähti.

JuhaniV ei määrittele "suurta muutosta". Se on ehkä kielteinen. Avainpaikoilla on edelleen tasa-arvomyönteisiä vaikuttajia ja tällaisiä yhteiskunnallisia avauksia saadaan aikaan. Mutta maan eliitti on säikähtänyt ja ovi on avoinna itäeurooppalaistumiseen. Sen eteen tehdään töitä aatteen ja etenkin myös rahan voimalla.

TV2:n homoilta oli viimeisin, toivottavasti ei viimeinen.

En tahtoisi olla defaitisti, mutta hyvät uutiset ovat olleet kortilla.

Kommenttia muokattu: 01.01.2012 klo 11:38
  • 6 / 9
  • Olli Stålström
  • 1.1.2012 14:24
Aloitan uuden vuoden 2012 vastavalittuna Mielenterveysyhdistys Helmin puheenjohtajana. Kävin äskettäin esittäytymässä ja viemässä uuden Helmi-lehden uuden sosiaali- ja terveysalan organisaation, SOSTE:n, perustavassa kokouksessa Finlandia-talolla, jossa keskustelin seuraavien, pitkäaikaisten ystävieni ja kollegoitteni kanssa: Tarja Halonen, Pertti Arajärvi, Vappu Taipale, Leo Stranius, Jorma Sipllä ja Erkki Tuomioja.

Alkavalla viikolla aloitan nuoren sukupolven innostamisen mukaan mielenterveystyöhön osallistumalla Paavo Arhinmäen presidenttikampanjan aloitukseen, olinhan yhden kauden Vasemmistoliiton Kallion osaston hallituksessa, jossa lobbasin parisuhdelain hyväksymistä yhdessä europarlamentaarikko Outi Ojalan kanssa.

Tässä Helmin ja minun esittelyni:

http://www.mielenterveyshelmi.fi/

Tästä voit ladata Helmi-lehden pdf-numeroita:

http://www.mielenterveyshelmi.fi/?lehti

Kommenttia muokattu: 01.01.2012 klo 14:27
Seisoin telkkarin edessä asennossa ja tein kunniaa, kun Out 'n Loud veti kansallishymnin (ihan oikeasti - skottilainen puolisko painosti. Siellä on se tapana). Uniformua en ehtinyt pukea päälle, kun en tiennyt tämmöisen ihmeen tapahtuvan :-D
  • 8 / 9
  • pidetään seksuaali-orjuus pois
  • 1.1.2012 16:33
Mukavaa että tuomionjulistus-kirkkokin herätettiin hetkeksi eloon.

Vielä kun Yle:n tv-selostuksessakin olisi uskallettu / kyetty mainitsemaan, että Out'n Loud on homo-miesten kuoro. Vaikka seksuaalisuudella ei sinällään pitäisi olla väliä, kertonee tuo jotain tiedotusohjeistuksesta Yle:ssäkin. Toki varmasti erinäiset ihmiset käyvät netistä tsekkaamassa, mistä kuorosta oikein oli kysymys ja asia saa tietoisuutta sitä kautta.
Silmiin ei ole osunut yhtäkään tapahtuman ohjelmasta kertovaa sivustoa, jossa Out'n Loud:sta tuo asia olisi mainittu. Yleensähän kuorolaisten viiteryhmä mainitaan jos kyseessä on esim. poliisien kuoro.

Ehkä tuota uudenvuoden Maamme-laulun esitystä vieäkin koskettavampi hetki oli 2009, kun Lontoon gay-miesten kuoro lauloi yhdessä Out'n Loudin kanssa Finlandia-hymnin, kaikkien laulaessa suomeksi.

http://www.youtube.com/watch?v=81SRZa6foWs
  • 9 / 9
  • miehenkiinnolla odotan
  • 1.1.2012 16:37
Mielenkiintoista odottaa perussuomalaisten kommentteja nyt siitä, että uudenvuoden juhlinta oli noinkin homo, tai että Maamme-laulu on nyt homotettu ihan täysin :D

Tai jospa ne on tehneetkin uuden vuoden lupauksen, että tänä vuonna ne fanittaa meitä ihan homona! :D