Myös sateenkaarilippuja mielenosoituksessa (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • Janne Nousiainen
  • 29.4.2011 0:14
Minusta tuntuu että meillä homoilla menee Suomessa liiakin hyvin miksi nämä äärisetalaiset protestoi ja pilaa meidän tavallisten homojen maineen ei ole siis ihme että meitä haukutaan.Hakkaraisen lausunto oli aivan loistava siinä on suomalainen mies joka sanoo asiat suoraan eikä kiertele.Suomessa ei ole näköjään vielä vuonna 2011 sananvapautta heti ollaan valmiita tukkimaan jeesus- teipillä Hakkaraisen suu.
  • 2 / 7
  • vaeltaja2006
  • 29.4.2011 6:54
Kuka tukkii suut? Soini!

Tuossa mielenosoituksessa ei kukaan vaatinut kenenkään suun tukkimista, vaan ilmaistiin, että ollaan eri mieltä.

Kommenttia muokattu: 29.04.2011 klo 06:57
Minusta tuon mielenosoituksen kohde ei ollut nappiin valittu. Perussuomalaiset ryhmänä ja etenkin kansan äänestämä vaalitulos olivat väärä maali.

Suomen kansa äänestää uudet edustajat eduskuntaan neljän vuoden välein. Eduskuntavaalien tulos on minulle siksi pyhä, ettei tulisi mieleenikään protestoida sitä vastaan. Väärää vaalitulosta ei ole, paitsi jos vaalitulos on saavutettu laittomin keinoin. Se olisi jo eri asia.

Mitä taas tulee Perussuomalaiseen puolueeseen, niin joo... allekirjoitan, että ryhmä on osoittanut edustavansa jonkin menneen maailman haikailemista, ummehtuneisuutta, pysähtyneisyyttä ja jopa kaiken itselle vieraan kammoa. En siltikään lähtisi kaduille vastustamaan puoluetta (ja samalla sitä äänestäneitä).

Jos haluaa muutosta, pitäisi keskittyä haastamaan asiakysymyksissä ja pakottamaan punnitsemaan arvopohjaansa kriittisesti. Pitäisi keskittyä ilmiöihin, asiakysymyksiin ja yksittäisiin mielipiteisiin. Esimerkiksi monien (uusien) kansanedustajien homo-ongelmien taustalla ei ole ilkeys tai pahantahtoisuus, vaan tietämättömyys, ennakkoluulot ja ymmärtämättömyys.

Muutos on mahdollinen.
  • 4 / 7
  • mopsi22
  • 29.4.2011 7:58
"Esimerkiksi monien (uusien) kansanedustajien homo-ongelmien taustalla ei ole ilkeys tai pahantahtoisuus, vaan tietämättömyys, ennakkoluulot ja ymmärtämättömyys."

Nimen omaan, nyt pitäisi olla nimittelemättä (johon Persut valitettavasti sortuvat, sillä huonot sanavalinnat eivät ole selitettävissä tietämättömyydellä enää siinä vaiheessa, kun olet edustamassa Suomea korkeimmalla tasolla, vaan ne ovat herjaamista, nimittelyä jne.). Asiakysymyksiä esiin nostamalla ja niihin älykkäästi ja perustellusti vastaamalla (ja ne kumoamalla) päästään paljon kestävämpään lopputulokseen.

___

Mielenosoitukselle kaikki tuki. Mielestäni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä ei tosiaankaan ole kaikki hyvin. Se, että olemme saaneet näkyvyyttä viime vusina ei tarkoita sitä, että kaikki olisi herran lettas mukavasti nyt.

Jos haluamme, että alkanut hidas muutos niin lainsäädännössä kuin kansan tietoisuudessakin (ja sitä kautta joskus toivottavasti asenteissakin) pysyy yllä, täytyy nyt, kun edustajistoon on noussut merkittäviä vastavoimia, pitää vielä kovempaa meteliä asioistamme.
  • 5 / 7
  • Molla
  • 29.4.2011 9:42
Eikö kyseinen mielenosoitus ollut protesti persujen ARVOJA vastaan...ei suinkaan itse puoluetta/kannattajia. Eihän täällä muitakaan puolueita vastaan mieltä osoiteta.
  • 6 / 7
  • mapleapple
  • 29.4.2011 10:41
Mielenosoituksen tarkoitus ei ollut niinkään moittia ketään "väärin" äänestämisestä, vaan kertoa että Suomesta löytyy myös ihmisiä jotka eivät jaa Perussuomalaisten arvomaailmaa. Itseäni otti vähän pannuun tuo "Missä Soini - siellä fasismi" -banderolli, en nimittäin ollut mukana missään soininvastaisessa mielenosoituksessa, vaan pehmeitä arvoja ja tasa-arvoista kotimaatani puoltavassa demonstraatiossa. Näin ainakin itse koin. Myös fasismibanderollia mukana kantamassa ollut henkilö, jonka kanssa juttelin hetken aikaa, tuntui sanoutuvan irti "meidän" arvomaailmastamme liian liberaalina ja maltillisena.

Kukin taaplaa tyylillään, mutta täytyy sanoa että harmistuin juuri tuon fasismiviestin nostamisesta esiin mediassa. Olihan se toki odotettavissa :)
  • 7 / 7
  • SaintJudy
  • 29.4.2011 18:42
"Minusta tuntuu että meillä homoilla menee Suomessa liiakin hyvin miksi nämä äärisetalaiset protestoi ja pilaa meidän tavallisten homojen maineen ei ole siis ihme että meitä haukutaan."

Näitä "äärisetalaisia" saat kiitää siitä, että saat elää tavallista elämää ihan tavallisena homona. Toisaalta, jos "teitä" tavallisia homoja hakutaan, onko asenteet sittenkään Suomessa ihan kohdillaan?

"Suomessa ei ole näköjään vielä vuonna 2011 sananvapautta heti ollaan valmiita tukkimaan jeesus- teipillä Hakkaraisen suu."

Sananvapautta tulee puolustaa - rasistisia lausuntoja tai puhdasta idiotismia sananvapauden nimissä ei!
Myös "suomalainen mies" omaa käytöstavat.